رییس مرکز مطالعات منطقه‌ای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در آسیای مرکزی و غربی یونسکو در پایان نشست میراث ناملموس و تاب‌آوری در برابر تغییرات اقلیمی گفت: بیانیه نشست زیرمنطقه‌ای میراث ناملموس و تاب‌آوری در برابر تغییرات اقلیمی، بر اساس تجربیات زیسته کشور‌های آسیای غربی و مرکزی به یک توصیه نامه تبدیل و به یونسکو ارسال می‌شود.

آتوسا مومنی افزود: مهمترین دستاوردِ این نشستِ سه روزه، رسیدن به بیانیه‌ای بر اساس تجربیات زیسته کشور‌های منطقه بود.

او گفت: همچنین یک تفاهم نامه بین مرکز مطالعات میراث ناملموس تهران و کره و همچنین یک سازمان مردم نهادِ مورد تایید یونسکو امضا شد و مقرر کردیم که پروژه‌های مختلفی با موضوع اقدامات پاسدارانه بین کشور‌های منطقه در خصوص حفاظت از میراث ناملموس در بخش آسیای غربی و مرکزی با تاکید بر نقش فعالان غیر دولتی انجام بدهیم تا بتوانیم به این واسطه پایداری و تاب آوری جوامع را بالا ببریم.

رییس مرکز مطالعات منطقه‌ای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در آسیای مرکزی و غربی یونسکو گفت: در نشستی که در اصفهان برگزار شد مدیران و مسوولان ملی و کشوری حضور داشتند که به موضوع اهمیت حفاظت میراث ناملموس در مواجهه با تغییرات اقلیمی و حوادث ناشی از آن و برای تاب‌آوری اجتماعات با تاکید بر نقش فعالان غیردولتی پرداخته شد.

مومنی افزود: در این نشست سه روزه اشارات مختلفی به موضوع میراث ناملموس و تاب‌آوری در برابر تغییرات اقلیمی از منظرِ نگاه دولت و همچنین نهاد‌ها و مؤسسات غیر دولتی و متخصصان شد و خوشبختانه موضوع برای همه شرکت کنندگان جذابیت لازم را داشت.

او ادامه داد: در این نشست موضوع میراث ناملموس و تاب‌آوری در برابر تغییرات اقلیمی بسیار دقیق و کارشناسی مطرح شد و زوایای اهمیت و ارزش میراث ناملموس به عنوان یک فرصتِ بهره برداری مناسب روشن شد.

مومنی اظهار داشت: در نشست‌های تخصصی، به تجربیات زیسته و ارزشمند کشور‌های دیگر که در مواجهه با بحران‌ها کسب کرده بودند، پرداخته شد.

او افزود: تجریبات تلاش برای حفاظت از میرث ناملموس و تاب‌آوری جوامع برای پایداریِ محلِ زیست و مواجهه درست و تلاش برای ایجاد یک رابطه درست میان انسان و سرزمین و منابع طبیعی از سوی کشور‌های آسیای مرکزی و غربی از جمله کره، ژاپن، قزاقستان، ترکیه، قرقیزستان، تاجیکستان مطرح و به بحث و گفتگو گذاشته شد.

مومنی افزود: پس از ارائه این تجربیات و تبادل نظرها، بر روی تحقیقات و پژوهش‌های این کشور‌ها تجزیه تحلیل و به ارائه راهکار‌های موثر پرداخته شد.

 به مناسبت سالگرد تصویب کنوانسیون ۲۰۰۳ ناظر به پاسداشت میراث فرهنگی ناملموس، «نشست زیرمنطقه‌ای تخصصی میراث فرهنگی ناملموس و تاب‌آوری در برابر تغییرات اقلیمی در آسیای غربی و مرکزی با تاکید بر نقش فعالان غیردولتی» از سوی مرکز مطالعات میراث ناملموس در آسیای مرکزی و غربی و با همکاری مرکز بین المللی اطلاع رسانی و میراث فرهنگی ناملموس در منطقه آسیا – اقیانوسیه و همچنین سازمان مردم نهاد «باغ پارسی، میراث زنده» (سازمان مشاور یونسکو) که سه روز پیش در اصفهان آغاز شده بود، شب گذشته به کار خود پایان داد.

در این نشست از متخصصان برجسته آسیای مرکزی و غربی و حوزه آسیا – اقیانوسیه دعوت شده بود تا تجارب زیسته خود را با توجه به تشابه اقلیم کشور‌های منطقه ارائه دهند.

میراث فرهنگی ناملموس توسط یونسکو بعنوان همتای میراث جهانی یونسکو ترویج می‌شود و تمرکز عمده آن بر جنبه‌های ناملموس فرهنگ است.

یونسکو در سال ۲۰۰۱ با انجام تحقیقی در میان کشور‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد کوشید تا توافق آنان را برای ارائه تعریفی از میراث ناملموس و بستن پیمان‌نامه‌ای در این زمینه بدست آورد که نتیجه آن کنوانسیون پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس بود که در سال ۲۰۰۳ به تصویب رسید.

source

توسط salamathyper.ir