به گزارش تجارت‌نیوز، «فریبا عادلخواه»، زندانی دوتابعیتی (ایرانی- فرانسوی) که از تاریخ ۱۵ خرداد ۹۸ بازداشت و نهایتا به اتهام«اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت» به ۵ سال حبس محکوم شده بود، در بهمن ماه ۱۴۰۱ از زندان آزاد شد. با این حال اما عادل‌خواه هنوز ایران را ترک نکرده بود و روز سه‌شنبه (۲۵ مهر) به پاریس بازگشته است.

رادیو فرانسه در این باره گزارش داد که دانشگاه ساینس‌پو فرانسه که عادل‌خواه به ‌نوان پژوهشگر در آن مشغول به‌کار بوده و گروهی را برای حمایت از آزادی او تشکیل داده بود، خبر بازگشت او به فرانسه را اعلام کرده است. «رولاند گابریل مارشال» زندانی فرانسوی دیگری که به جرم اقدام علیه امنیت ملی در دادگاه عمومی و انقلاب تهران به پنج سال زندان محکوم شده بود، در مارس ۲۰۲۰ با گذراندن بخشی از دوره محکومیت خود، با استفاده از تخفیف مجازات از زندان آزاد شده و به فرانسه بازگشت. در مه ۲۰۲۳، «برنارد فیلاند» شهروند فرانسوی-ایرلندی و  «بنجامین بریر»، شهروند فرانسوی دیگری که در ایران زندانی بودند نیز آزاد شدند. رادیو فرانسه مدعی شد که در حال حاضر، سه شهروند فرانسوی دیگر به اتهام «جاسوسی» در ایران زندانی هستند.

کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر در پاسخ به بیانیه وزارت خارجه فرانسه و اظهارات رئیس جمهوری این کشور در مورد شرایط فریبا عادلخواه، در ۲۶ دی‌ ۱۴۰۰ و مدتی پیش از آزادی او از زندان گفته بود: خانم عادلخواه تبعه جمهوری اسلامی ایران است و دخالت سایر کشورها در فرایند قضایی مربوطه را کاملا محکوم می‌کنیم؛ در تمام دنیا وقتی قاضی به دلایلی اجازه می‌دهد زندانی بجای زندان با پابند الکترونیکی در منزل حبس خود را طی کند، معنای آن این است که محدودیت‌هایی در مورد محدوده‌ای که وی قادر به تردد در آن است، اعمال می‌شود. خود فرد زندانی نیز کاملا به این محدودیت‌ها آگاه است و می‌داند که اگر از آن تخطی کند، به زندان بازگردانده می‌شود. این یک وضعیت عمومی برای تمامی زندانیانی است که از این موقعیت برخوردار می‌شوند.

غریب‌آبادی افزود: خانم عادلخواه که اتهامات ایشان به عنوان یک شهروند ایرانی طی یک فرآیند مستقل قضایی در دادگاه صالحه رسیدگی شد، متاسفانه ده‌ها بار آگاهانه از محدوده تعیین شده در دوران حبس خانگی تخطی کرده و برغم چندین بار هشدار مقامات قضایی، بر این کار اصرار داشته است. لذا، اکنون مانند هر زندانی دیگری که مقررات مشابه را نقض کرده و مکررا از موقعیت سوء استفاده کرده، به زندان برگردانده شد.

وی افزود: بسیار تاسف بار است که مقامات فرانسوی بدون توجه به‌ حسن نیت دستگاه قضایی ایران در مورد یکی از اتباع خود، و برغم آگاهی از تخلفات خانم عادلخواه، به صورت طلبکارانه و با صدور بیانیه‌های شتابزده، مطالب بی‌پایه و اساسی را عنوان می‌کنند که قطعا غیرقابل قبول بوده و ما نیز برای آن وجاهتی قائل نیستیم.

منبع: ایسنا

source

توسط salamathyper.ir