به گزارش ایلنا، تیم ملی هاکی روی یخ بانوان ایران فردا راهی لهستان خواهد شد تا اولین حضور خودش را در مسابات کاپ توسعه جهانی تجربه کند. این اعزام بعد از کش و قوس‌های فراوان و کارشکنی لهستانی‌ها در دادن ویزا به دختران ایران صورت می‌گیرد که با پیگیری‌های وزارت ورزش و وزارت امور خارجه و فدراسیون جهانی در نهایت ختم به خیر شد تا ملی‌پوشان ایرانی در مسیر افتخارآفرینی در این رشته نوپا در ایران عازم مسابقات شوند.

بدین منظور صبح امروز نشست خبری با حضور سرمربی و کاپیتان تیم و رئیس فدراسیون اسکی و همچنین اسپانسرهای تیم که هزینه‌های این اعزام را تقبل کردند برگزار شد.

نظریان: این تیم می‌تواند در آینده حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد

عباس نظریان، رئیس فدراسیون اسکی و ورزش‌های زمستانی در این نشست در ابتدای صحبت‌هایش اظهار داشت: روز خوبی برای ورزش‌های زمستانی به ویژه هاکی روی یخ است. در این یک سال که هاکی روی یخ زیرمجموعه فدراسیون شده، این اتفاق موجب شده اتفاقات خوبی رخ بدهد و پرچم مقدس ایران در میادین بین‌المللی به اهتزاز دربیاید. می خواهم از زحماتی که در مسیر پیشرفت این رشته کشیده می‌شود ، تشکر می‌کنم. دوره‌های مربیگری خوبی در این مدت برگزار شد و می‌توان گفت که امروز یک چراغ پرنور برای ورزش‌های زمستانی روشن شده است. ما نمی‌توانیم بگوییم که در بازی‌های زمستانی عربستان پاسخگو نباشیم. ما دیگر این فرصت را نداریم که بگوییم هنوز به دنبال برف هستیم و ظرفیت سایر رشته‌ها غافل مانده‌ایم. در واقع باید به سایر رشته‌ها نیز توجه کنیم. در این مدتی که این فعالیت هاکی روی یخ استارت خورده، نشان داده شده که نسل جدید به دنبال نشان دادن استعدادهای خود در رشته‌های جدید هستند. شاید در بازی‌های زمستانی هاربین در چین نتوانیم نتیجه لازم را بگیریم، ولی برای بازی‌های زمستانی ریاض می‌توانیم حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشیم.

وی درباره موضوع تبدیل سالن 12 هزار نفری آزادی به سالن یخ و استفاده از آن برای ورزش‌های زمستانی گفت: نگاه من از همان ابتدا به سال 2030 در این رشته بود و از همان روز اول به دنبال یک زیرساخت مناسب بودم تا از ظرفیت‌ ویژه المپیک زمستانی استفاده کنیم. ما همانطور که در برای المپیک تابستانی و بازی‌های آسیایی از دو سال قبل ستاد مربوطه را تشکیل می دهیم ، باید برای ورزش‌های زمستانی هم‌ همین کار را انجام بدهیم. به هر صورت از سال گذشته پیگیر سالن آزادی بودیم، چون ساختار کف آن مناسب رشته‌های زمستانی است و با یک بودجه می‌توان شرایط را فراهم آورد. ما حتی درخواست میزبانی سطح سه (دیویژن 3) را دادیم، ولی به دلیل نداشتن زیرساخت‌های استاندارد نتوانستیم میزبان شویم و بوسنی میزبانی را در اختیار گرفت. من درباره استفاده از سالن آزادی با هاشمی صحبت کردم و در حال تلاش هستیم که از این ظرفیت استفاده کنیم.

نظریان در پاسخ به پرسشسی مبنی بر اینکه اگر اسپانسر وارد کار نمی‌شد، فدراسیون توانایی حمایت مالی از تیم را داشت یا نه، عنوان کرد: فدراسیون‌ها یک نهادی هستند که از دولت کمک می‌گیرند. ما خیلی محل تولید درآمد نداریم، چون زیرساخت خاصی نداریم و یک متر هم در اختیارمان نیست، در حالی که فدراسیون اسکی وابسته به برف و زمستان است. تجهیز و اعزام یک تیم در اینجا به اندازه چند تیم دیگر است. به هر حال حمایت‌ها در یک سال گذشته وجود داشته و 2 میلیارد از منابع دولتی وارد انجمن شده است.

سنایی: انتظار از دختران هاکی روی یخ ایران بالا رفته است

اعظم سنایی کاپیتان و مربی تیم ملی هاکی روی یخ بانوان گفت: تیم ما بعد از مسابقات آسیایی به عنوان اولین حضور در عرصه بین‌المللی و کسب مقام نایب قهرمانی، شرایط خوبی دارد. ما با تیم‌هایی مواجه شدیم که دو دهه از فعالیت‌شان در این رشته گذشته، ولی ما فقط سه سال است که فعالیت خود را آغاز کرده‌ایم و نتیجه ای که در آن رویداد حاصل شد، چیزی جز معجزه نبود. حالا توقعات از ما بالا رفته و تلاش می‌کنیم آن چیزی که انتظار می‌رود را به حقیقت برسانیم.  ما دوره‌های انتخابی داشتیم و در نهایت 20 نفر انتخاب شدند و تمرینات سه بار در روز به انجام رسید. بخش اعظم نفرات تیم ملی در تایلند نیز حضور داشتند و البته برخی نفرات جدید هستند و این نشان دهنده پتانسیل بالای بانوان ایران در هاکی روی یخ است. در تیم ما جوانان زیادی حضور دارند و یک نسل جدید در حال شکل گیری است. ما همه تلاش خود را کرده‌ایم و حالا هم فکر می‌کنم یکی از سفره‌های بدون دغدغه مان را پیش‌رو داریم.

سنایی گفت: من بزرگترین عضو تیم با 34 سال هستم و کوچکترین نفر هم 16 سال دارد. از نسلی که من بودم، فقط خودم مانده‌ام. این ادامه حضور من بستگی به عملکرد من و سایر بازیکنان دارد که جای نفرات قدیمی‌تر را بگیرند. ما یک فراخوان می‌زنیم و همه نفراتی که دوست دارند، جلو می‌آیند اما در نهایت نفرات محدودتری به تیم ملی می‌رسند. نفرات زیر 20 سال تیم ملی هم از چند ماه قبل به اردوها آمده و انتخاب شده‌اند.

صدقی: از وزیر ورزش بابت پیگیری اعزام ممنونیم

کاوه صدقی، رئیس انجمن هاکی روی یخ در ابتدای صحبت‌هایش اظهار داشت: قبل از اینکه وارد فدراسیون اسکی شویم، دوران پرچالش و پرحاشیه ای را پشت سر گذاشتیم، اما با ورود به این فدراسیون به آرامش رسیدیم و امیدوارم این آرامش ادامه داشته باشد. مسابقات هاکی روی یخ قهرمانی زنان آسیا امسال در تایلند برگزار شد و دختران ما توانستند نایب قهرمان قاره کهن شوند. خبر خوش این است که سه روز پیش تصمیم گیری شد تا تیم ملی هاکی روی یخ زنان به مسابقات هاکی روی یخ از چهارم تا ١٣ فروردین در قرقیزستان اعزام شوند.

وی عنوان کرد: خوشبختانه مسابقات بانوان ما پخش زنده خواهد داشت. یک ماه است که ویزاهای هاکی بازان برگشت شد و خیلی سریع هم به ما گفتند ویزا نمی‌دهند. ما به سرعت به وزارت ورزش و جوانان رفتیم و کیومرث هاشمی با وزارت امور خارجه تماس گرفتند و برای اخذ ویزای هاکی بازان تلاش کردند و باید از وزیر ورزش و جوانان تشکر کنم. همچنین کمیته ملی المپیک ایران به کمیته المپیک لهستان نامه زد و در نهایت فدراسیون جهانی هاکی روی یخ عنوان کرد اگر به ایران ویزا ندهید میزبانی به شما تعلق نمی‌گیرد و در نهایت با تلاش وزارت ورزش و جوانان، وزارت امور خارجه ایران و کمیته ملی المپیک توانستیم ویزا بگیریم. ما ٩ تیم ملی داریم که ٥ رده مردان و 4 رده زنان هستند و در کدام تیم ملی اردوی مستمر مانند هاکی روی یخ دارند و دلیل آن هم چشم انداز ما به المپیک 2030 است. تمامی اعضای تیم با اسکیت چرخ دار شروع کردند و الان در هاکی روی یخ بازی می کنند.

رئیس انجمن هاکی روی یخ در پایان اظهار داشت: لیگ برتر هاکی روی یخ در حال برگزاری با 6 تیم زنان و 7 تیم مردان است. امیدوارم دامن ما آلوده حاشیه‌های باشگاه های قوی نشود، اما امسال یک تیم روس به نام راشن پپرز در لیگ برتر ایران داریم. لیگ ما خصوصی است و هاکی بازان ما حقوق کمی دارند اما مطمئنیم سرمایه گذاران بیشتری در گام بعدی کمک خواهند کرد.

 



انتهای پیام/

source

توسط salamathyper.ir