امدادگران هندی موفق شدند تمام ۴۱ کارگر ساختمانی را که به مدت ۱۷ روز در داخل یک تونل فروریخته در هیمالیا گیر افتاده بودند، نجات دهند.
این عملیات پس از ساعاتی حفاری در میان آوار سنگ، بتن و خاک صورت گرفت و همه این ۴۱ نفر صحیح و سلامت از تونل خارج شدند. تخلیه این مردان حدودا یک ساعت طول کشید و این افراد روی برانکاردهای چرخدار از طریق یک لوله فولادی به عرض ۹۰ سانتیمتر بیرون کشیده شدند.
وکیل حسن، یکی از رهبران تیم نجات در این خصوص به خبرگزاری رویترز گفت: «وضعیت آنها کاملا عالی و درجه یک است. درست مثل من و شما. هیچ مشکلی در سلامتی آنها وجود ندارد.»
اولین نفری که تخلیه شد، مردی کوتاه قد که ژاکت زمستانی خاکستری تیره به تن و کلاه سخت زرد بر سر داشت. این افراد پس از خروج از تونل با لبخندی بر لب کسانی را که به استقبالشان رفته بودند در آغوش گرفتند. ناراندرا مودی، نخست وزیر هند پس از پایان این عملیات نجات در صفحه توییتر خود نوشت: «میخواهم به دوستانی که در تونل گرفتار شده بودند بگویم که شجاعت و صبر شما الهام بخش همه ماست. این مایه خرسندی است که پس از مدتها انتظار، این دوستان ما اکنون با عزیزان خود دیدار خواهند کرد. صبر و شجاعتی که همه این خانواده در این زمان پرچالش نشان دادند، قابل قدردانی نیست.»
این مردان که همگی از قشر کارگران کم درآمد در یکی از فقیرترین ایالتهای هند به نام «اوتاراکند» هستند، از زمانی که این تونل ۴.۵ کیلومتری در تاریخ ۱۲ نوامبر فروریخت، در تونل گرفتار مانده بودند.
قبل از اینکه نیروهای امدادی بتوانند از طریق این لوله پیش بروند و اقدام به بیرون آوردن این مردان کنند، ابتدا باید این لوله راه خود را به محل استقرار کارگران باز میکرد و آوار به جای مانده از این کار نیز همزمان تخلیه میشد.
دهها نیروی امدادی با طناب و نردبان بیرون از تونل صف کشیده و همه آمبولانسها آمادهباش بودند تا این مردان را بیمارستان منتقل کنند.
طرح جاهطلبانه نارندا مودی برای زائران هندو
این تونل بخشی از طرح ساخت بزرگراه ۱.۵ میلیارد دلاری «چار [چهار] دام» به عنوان یکی از جاهطلبانهترین پروژههای نارندرا مودی، نخستوزیر هند است که هدف اصلی آن اتصال «چهار مکان زیارتی هندوها» از طریق ایجاد یک شبکه جادهای به طول ۸۹۰ کیلومتر است.
مقامات هنوز در مورد علت فروریزش این تونل به طور رسمی اظهار نظر نکردهاند، اما آنچه مسلم است این است که این منطقه مستعد رانش زمین، زلزله و سیل است.
source