مدیرکل آزمایشگاههای مرجع کنترل کیفیت غذا، دارو و تجهیزات پزشکی از تجهیز 22 دانشگاه علوم پزشکی کشور به دستگاه های بروز آزمایشگاهی با استفاده وام بانک جهانی خبر داد.
به گزارش ساعت سلامت، مهدی انصاری دوگاهه ادامه داد: تمام مراحل تحویل دستگاههای مربوط به وام بانک جهانی مرحله دوم انجام شده و تقریبا ۲۲ دانشگاه علوم پزشکی کشور دستگاههای مربوطه را دریافت کردند.
مدیر کل آزمایشگاههای سازمان غذا و دارو میزان اعتبار دریافت و هزینه شده از وام دوم بانک جهانی را اعلام نکرد اما بر اساس گزارش ساعت سلامت وام اول بانک جهانی به مبلغ بیش از 90 میلیون دلار در سال 1401 دریافت شد که برای خرید دستگاههای پیشرفته ام آر آی و سی تی اسکن هزینه شد و البته بسیاری از این دستگاهها در شهرهای کوچکی که حتی پزشک متخصص نداشتند نصب شدند.
انصاری افزود: در حال حاضر دستگاههای تامین شده در آزمایشگاه ها نصب، راهاندازی و آموزشهای لازم نیز به کارشناسان ارائه شده است.
چه دستگاههایی با وام دوم بانک جهانی خریداری شد
به گفته مدیرکل آزمایشگاههای مرجع کنترل کیفیت غذا، دارو و تجهیزات مهمترین این دستگاهها شامل «GC» و «HPLC» بوده اند که در اختیار حداقل ۱۰ معاونت غذا و داروی دانشگاههای در سراسر کشور قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم سازچه دستگاههایی با وام دوم بانک جهانی خریداری شدمان غذا و دارو بتواند در مرحله سوم مبلغ بیشتری از وام بانک جهانی را برای تامین دستگاه های جدید دریافت کند.
دکتر انصاری گفت: در مرحله دوم تقریبا 5 درصد وام بانک جهانی دریافت شده است و با قول مساعد وزیر بهداشت و تمهیدات در نظر گرفته شده در مرکز هماهنگی اقتصادی، امیدواریم این مقدار به ۲۰ تا ۳۰ درصد برسد. در این صورت امیدوار خواهیم بود که تقریبا همه معاونتهای غذا و دارو که آزمایشگاه دارند، تجهیزات خود را دریافت کنند.
وی همچنین از برگزاری همایش مدیران آزمایشگاههای کشور در ۱۰ و ۱۱ مرداد خبر داد و گفت: تمام پیشنهادات در این زمینه دریافت شده است و این برنامه را برای معاونتها ارسال کردهایم.
source