به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری آنلاین، بارش مونسون به بادهای فصلی گفته می‌شود که به دلیل افزایش گرمای زمین و تغییر اقلیم بخش‌هایی از نیمه جنوبی کشور را در بر می‌گیرد.

بارش مونسون از اواخر خرداد شروع می‌شود و همزمان با بادهای ۱۲۰ روزه در سیستان و بلوچستان فعالیت آن ادامه دارد. بارش مونسون به دلیل خشکسالی اتفاق می‌افتد و با ایجاد ابرهای جوششی کم ضخامت‌تر، طوفان گرد و خاک و افزایش نسبی دما پدید می‌آید.

دلیل شکل‌گیری این پدیده اثر دینامیکی هواست. در فصل تابستان ایران در شرایط پرفشار قرار می‌گیرد و این حالت از صعود هوا جلوگیری می‌کند، به همین دلیل در مناطقی مانند بندرعباس و چابهار هوا شرجی می‌شود، اما بارشی رخ نمی‌دهد. بعضی سال‌ها شرایط دینامیکی جو تغییر پیدا می‌کند و از حالت پرفشار عقب‌نشینی می‌کند؛ در این هنگام هوا حالت صعودی پیدا می‌کند و باران تابستانی موسمی رخ می‌دهد. البته نمی‌توان گفت که باران موسمی در ایران غیرمنتظره است، بلکه جزو ویژگی‌های اقلیمی جنوب شرق ایران و سواحل دریای عمان به‌شمار می‌رود. باران موسمی از دریای عمان نشات می‌گیرد و از رطوبت مطلوبی برخوردار است. در صورتی که شرایط اتمسفر مناسب باشد، بارش‌ها تا تهران و نواحی شمال ایران نیز ادامه پیدا می‌کند.

source

توسط salamathyper.ir