رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: ابر مشکل پرستاران کمبود نیروست و بر اساس نظرخواهی از آنان اجرای درست فوق‌العاده خاص، تعرفه گذاری و اصلاح روند اضافه کاری مهمترین مطالبه پرستاران است.

به گزارش ساعت سلامت، دکتر احمد نجاتیان امروز در اجلاس هیئت مدیره‌های نظام پرستاری سراسر کشور افزود: ما امروز در نظام سلامت با چند مشکل مواجه هستیم و ابربحران نظام سلامت، کمبود نیروی انسانی است‌. نا امیدی و میل به مهاجرت در بین نیروی انسانی نظام سلامت موج می‌زند و نمونه آن در تعداد دریافت‌ گواهی‌های گوداستندینگ برای مهاجرت پرستاران است. اگر از این معضل جلوگیری نشود منجر به صدمه به نظام سلامت و سلامتی مردم جامعه خواهد شد.

وی افزود: برای تربیت یک پرستار ۴ تا ۶ سال و برای تامین و تربیت پزشکان جدید ۱۲ سال زمان نیاز است. بنابراین از امروز باید برای حل معضل کمبود نیروی انسانی چاره اندیشی شود.

وی ادامه داد: ۲۷۷ هزار و ۷۲۸ نفر عضو رسمی در سازمان نظام پرستاری داریم و یکی از بزرگترین نهادهای صنفی کشور هستیم.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: در کشور به طور متوسط ۹ ماه عقب ماندگی در پرداخت تعرفه‌های خدمات پرستاری وجود دارد که بخشی از آن به دلیل تاخیر بیمه‌هاست. در زمینه اضافه کاری به طور متوسط ۳.۵ ماه معوقه وجود دارد بنابراین باید برای رفع مشکلات معیشتی پرستاران گام برداریم.

نجاتیان یادآور شد: برخی به دنبال تربیت نیروهای حد واسط مانند بهیاری هستند که معتقدیم این موضوع برگشت به عقب و ناکارآمد است زیرا برخورداری از نیروهای باتجربه و متخصص اهمیت دارد. به نظر ما در دولت آینده یکی از مهمترین اولویت‌ها باید تامین نیروی انسانی کافی باشد. دولت چهاردهم به جای سرمایه گذاری روی سخت افزار و ساخت بیمارستان باید به فکر تامین نیروی انسانی متناسب باشد.

وی به لزوم تغییر نگاه به نقش‌آفرینی پرستاران در بخش‌های مختلف اشاره و بیان کرد: در شرایطی هستیم که نیازهای سلامت مردم متحول، هرم جمعیتی و بار بیماری‌ها تغییر کرده و باید به بخش‌های مختلف از جمله پیشگیری، مراقبت در منزل، توانبخشی و طب تسکینی توجه شود.

نجاتیان رفع مشکلات معیشتی پرستاران، حذف اضافه کاری های اجباری، اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور، تبدیل وضعیت پرستاران شرکتی را از مطالبات مهم جامعه پرستاری از دولت آینده عنوان و خاطرنشان کرد: در حوزه ترمیم حقوق و اضافه کار پیگیری‌هایی در این دوره انجام شده است.

وی گفت: در دوره قبلی مجلس، فوق العاده خاص را مربوط به جامعه پرستاری عنوان کردند اما آنچه اجرا شد برای تمام کارکنان نظام سلامت بود که حدود ۶۰۰ هزار نفر هستند و مبلغ آن نیز قابل توجه نبود. این مبلغ از منابع ناپایدار درآمدهای اختصاصی دانشگاه‌های علوم پزشکی پرداخت می‌شود و امیدواریم منابع تامین آن پایدار شود.

وی اعمال خشونت علیه کادر درمان و پرستاران در برخی استان‌ها را از مشکلات برخی پرستاران عنوان و تصریح کرد: آمار خشونت‌ها علیه پرستاران در برخی بیمارستان‌ها و شهرستان‌ها نگران‌کننده است بنابراین در برخی استانها نیاز داریم پلیس در اورژانس بیمارستان‌ها حضور پیدا کند. ما درک می‌کنیم که افرادی که در اورژانس حضور می‌یابند دچار شرایط هیجانی خاصی هستند اما نباید امنیت کارکنان پرستاری و اورژانس خدشه‌دار شود.

منبع: نظام پرستاری

source

توسط salamathyper.ir