به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه همشهری، آنها مدت‌هاست که از طریق انتشار آگهی استخدام و کاریابی، نقشه‌های شوم خود را عملی می‌کنند و معمولا این آگهی‌ها آنقدر جذاب و وسوسه‌انگیز است که ممکن است خیلی از افراد جویای کار را وسوسه کند.مخصوصا افرادی که در خانه هستند و تمایل دارند از طریق کار کردن در منزل پول درآورند. «در خانه بمانید و بالای 20میلیون تومان درآمد داشته باشید.» این یک نمونه از آگهی‌هایی‌است که کلاهبرداران منتشر می‌کنند تا بتوانند طعمه‌هایشان را وسوسه و جیب‌شان را خالی کنند. اما آنها چطور سر افراد جویای کار کلاه می‌گذارند؟

سرهنگ داود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتای تهران بزرگ می‌گوید: از آنجا ‌که افراد زیادی در جامعه در جست‌وجوی کار هستند، شیادان سایبری با سوءاستفاده از این موضوع با درج آگهی‌های استخدامی کاذب در فضای مجازی و همچنین سایت‌های آگهی آنلاین اقدام به کلاهبرداری از مردم می‌کنند.

آزمون استخدامی

یکی از قدیمی‌ترین شگردهای کلاهبرداری از افراد جویای کار، برگزاری آزمون استخدامی خیالی است. کلاهبرداران بعد از انتشار یک آگهی وسوسه‌کننده به کسانی که فریب‌شان را خورده‌اند، می‌گویند که برای تشکیل پرونده و شرکت در آزمون استخدامی باید مبلغی را واریز کنند. هر چند به‌نظر می‌رسد که این مبلغ آنقدرها هم زیاد نیست، اما اگر چندصد نفر آن را پرداخت کنند، حتما پول کلانی نصیب کلاهبرداران می‌شود. آنها بعد از دریافت پول، بدون اینکه آزمونی برگزار کنند، به تماس گیرندگان فقط یک جمله می‌گویند: «شما قبول نشده‌اید.»

دام فیشینگی

کلاهبرداران فیشینگی تقریبا همه جا سر و کله‌شان پیدا می‌شود، حتی در آگهی‌های استخدام یا کار در منزل. در این شگرد، پس از اینکه متقاضی درخواست کار می‌دهد، لینکی برای او ارسال می‌شود تا مبلغ ناچیزی برای تشکیل پرونده پرداخت کند. این لینک اما در حقیقت یک لینک جعلی است که شما را به یک صفحه قلابی که شبیه درگاه اینترنتی بانک است، هدایت می‌کند. شما هم برای واریز کردن همان مبلغ ناچیز، همه اطلاعات حسابتان را وارد می‌کنید، اما در همان لحظه این اطلاعات در اختیار کلاهبرداران قرار می‌گیرد و آنها به راحتی حساب‌تان را خالی می‌کنند.

شریک پولشویی

به‌گفته سرهنگ معظمی گودرزی، یکی از خطرناک‌ترین شگردهای کلاهبرداران برای فریب جویندگان کار، استفاده از حساب بانکی آنها برای پولشویی است.در این نوع آگهی، کلاهبرداران از طعمه‌هایشان می‌خواهند که علاوه بر حساب عادی، حساب ارزی هم باز کنند. آنها مدعی می‌شوند که شرکت با این حساب‌ها تجارت بین‌المللی انجام می‌دهد و صاحبان حساب هم در سود شرکت سهیم می‌شوند و به همین راحتی پول خوبی نصیب‌شان می‌شود. اما در حقیقت آنها از این حساب‌ها برای پولشویی استفاده می‌کنند.

مثلا، یک باند شرط‌بندی برای اینکه بتواند به راحتی پول‌ها را جابه‌جا کند، طوری که پلیس شک نکند، نیاز به حساب‌های بانکی متعدد دارد. گردانندگان این باندها با انتشار آگهی استخدام، از مدارک و حساب‌های بانکی متقاضیان کار سوءاستفاده می‌کنند تا کار پولشویی را انجام دهند. اما خطر بزرگی که فریب‌خوردگان را تهدید می‌کند، این است که اگر از حساب آنها برای کلاهبرداری استفاده شده باشد، آن‌وقت قانون صاحب حساب را مقصر و متهم پرونده قلمداد می‌کند.

کدام شغل‌ها؟

جواب اینکه کلاهبرداران با تبلیغ کدام شغل‌ها نقشه خود را عملی می‌کنند، این است که تقریبا همه مشاغلی که این روزها آگهی‌ آنها در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود. به‌گفته رئیس پلیس فتای تهران، آگهی‌هایی ازجمله استخدام تسهیل‌دار، پیک، تریدر، افراد آشنا به نرم‌افزارها، چسباندن پاکت‌های هدیه، کار به‌صورت دورکاری مانند ادمین تلگرام، تایپیست، تحویل و بسته‌بندی کالا و… ممکن است دامی باشد که کلاهبرداران برای‌تان پهن کرده باشند.

پس اگر به‌صورت ناگهانی یک‌سری آگهی‌های دعوت به کار از طریق ایمیل، پیامک و یا تماس دریافت کردید که به شما وعده شغلی تضمینی و با حقوق و دستمزد بالا به‌صورت دورکاری و یا کار در منزل داده شده است، شما نخستین هشدار را دریافت کرده‌اید و باید در قدم‌های بعدی احتیاط کنید و به‌سرعت به این آگهی‌ها اعتماد نکنید. نمی‌توان جلوی ورود این آگهی‌ها را به فضای مجازی گرفت، اما می‌توان از افتادن به دام کلاهبرداران جلوگیری کرد.

سرهنگ معظمی‌گودرزی می‌گوید: به آگهی‌های استخدام و پیشنهاد فرصت‌های شغلی که به‌طور ناگهانی و بدون درخواست فرستاده می‌شود، به هیچ عنوان اعتماد نکنید. آگهی‌های کار و استخدامی که پیشنهاد درآمدهای بالا و تضمینی می‌دهند و به‌خصوص آنهایی را که درخواست مبلغی پول از شما دارند به سرعت نادیده‌ بگیرید. اگر کاری به شما پیشنهاد شده است که نیازمند تولید یا فروش نوع مشخصی از کالا و خدمات است، حتما تحقیق کنید که بازار کار برای آن وجود داشته باشد. دقت کنید که با آگهی‌هایی که آدرسی برای مراجعه ندارند به هیچ عنوان شروع به‌کار نکنید.

به هیچ وجه با درخواست انتقال پول به افراد دیگر موافقت نکنید، شاید ندانید که این عمل پولشویی و اقدامی مجرمانه است. او می‌افزاید: توصیه پلیس فتا به مردم و به‌خصوص افراد جویای کار این است که به هیچ عنوان فریب تبلیغات و عناوین اغواکننده در مورد استخدام و کاریابی را نخورند و چنانچه با موارد این‌چنینی مواجه شدند حتما استعلامات و تحقیقات اولیه را درخصوص شرکت‌های مذکور انجام دهند. پلیس فتا نیز آماده دریافت گزارش‌های تخلف و موارد مجرمانه از مردم است.

source

توسط salamathyper.ir