درمان دیابت بارداری

تشخیص و درمان دیابت بارداری

دیابت بارداری یکی از مشکلاتی است که ممکن است برای برخی از خانم‌های باردار رخ دهد. بارداری اتفاق پر حاشیه‌ای است که از لحظه شروع و حتی پس از خاتمه آن، عوارض، مشکلات و چالش‌های بسیار زیادی همراه خود دارد. دیابت بارداری تنها یکی از این مشکلات است. در روتین مراقبت‌های بارداری در هفته مشخصی از حاملگی حتما آزمایش کاملی برای خانم تجویز می‌شود تا وضعیت دیابت و قند خون او بررسی و چک شود. این آزمایش به تست گلوکز بارداری معروف است و معمولا در سه مرحله با فاصله زمانی یک ساعته انجام می‌شود.

چنانچه زمینه ابتلا به دیابت بارداری فراهم باشد، ابتلا به آن در این دوران بسیار بسیار زیاد است. یکی از دلایل آن مربوط به چاقی و اضافه وزن مادر است. البته سن بالاتر از 35 سال هم در این عارضه می‌تواند دخیل باشد.

همچنین سابقه دیابت نوع 2 در افراد درجه اول خانواده، قرار داشتن میزان قند خون در فاز پیش دیابت قبل از بارداری (بالاتر از 100 میلی گرم بر دسی‌لیتر)، داشتن سابقه دیابت بارداری در حاملگی قبلی، سابقه تولد نوزاد با وزن 4 کیلو گرم یا بیشتر، سابقه تولد نوزاد مرده و سابقه دیابت نوع 2 در افراد درجه اول خانواده در ابتلا به دیابت بارداری تاثیر دارند.

چه کار کنیم دیابت بارداری نگیریم؟

سریعترین راه درمان دیابت بارداری

همیشه و همواره پیشگیری بهتر و موثرتر از درمان است. بنابراین پیش از اینکه به دنبال سریعترین راه درمان دیابت بارداری باشید، باید راه‌های عدم ابتلا یا کنترل ابتلا به این عارضه را بدانید. البته باید به این نکته اشاره کنیم که گاهی ابتلا به دیابت بارداری اصلا و ابدا نمی‌تواند تحت کنترل باشد. در واقع وقتی فاکتورهای ابتلا به این عارضه موجود باشند، احتمال ابتلا بالا می‌رود. در این شرایط بهترین و منطقی‌ترین کار این است که به کمک پزشک حتما و با روشی مطمئن دیابت بارداری خود را کنترل کنید تا جنین شما در امان بماند.

چه زمانی آزمایش دیابت بارداری بدهیم؟

نمونه آزمایش دیابت باداری و تفسیرآزمایش غربالگری دیابت

زمان انجام آزمایش دیابت باداری بین هفته 24 تا 28 بارداری است. این آزمایش به صورت سه مرحله‌ای و گاهی دو مرحله‌ای انجام می‌شود. ابتدا قند خون مادر باردار به صورت ناشتا سنجیده می‌شود و بعد از خوردن محلول شیرین، در فاصله زمانی یک ساعته و در طی دو یا سه مرحله مجددا قند خون بررسی می‌شود. وضعیت قند خون بارداری باید در محدود زیر باشد تا احتمال ابتلا به دیابت بارداری رد شود.

برای مشاهده نمونه آزمایش دیابت باداری و تفسیرآزمایش غربالگری دیابت بارداری کلیک کنید.

مقادیر استاندارد برای قند خون در آزمایش تحمل گلوکز سه ساعته:

  • قند خون ناشتا کمتر از ۹۵ میلی‌گرم در دسی‌لیتر
  • قند خون یک ساعته کمتر از ۱۸۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر
  • قند خون دو ساعته کمتر از ۱۵۵ میلی‌گرم در دسی‌لیتر
  • قند خون سه ساعته کمتر از ۱۴۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر

مقادیر استاندارد برای قند خون در آزمایش تحمل گلوکز دو ساعته

  • قند خون ناشتا کمتر از ۹۲ میلی‌گرم در دسی‌لیتر
  • قند خون یک ‌ساعته کمتر از ۱۸۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر
  • قند خون دو ساعته کمتر از ۱۵۳ میلی‌گرم در دسی‌لیتر

عدم درمان دیابت بارداری

اگر باردار هستید و به دیابت بارداری هم مبتلا شده‌اید، عدم درمان این عارضه می‌تواند پیامد‌های بسیار زیاد و البته جبران‌ناپذیری برای شما داشته باشد. بنابراین در صورت ابتلا به دیابت بارداری حتما روش‌های درمانی لازم را پیش بگیرید تا هم خودتان و هم جنین شما در امان باشید.

اما چنانچه به هر دلیل نسبت به درمان و کنترل این عارضه در دوران بارداری بی‌توجه باشید، باید منتظر پیامد‌های زیر نیز باشید:

  • بزرگی بیش از اندازه جنین و آسیب ناشی از آن در حین زایمان
  • کاهش سطح قند خون و مواد معدنی در هنگام تولد نوزاد
  • زردی نوزاد
  • تولد زودتر از موعد مقرر (زودرس) که می‌تواند با علائم مردن جنین در شکم هم همراه باشد
  • افزایش احتمال اضافه وزن، چاقی و ابتلا به دیابت نوع ۲ در بزرگسالی
  • نقایص مادرزادی از جمله وجود نقایص در قلب، عروق خونی، مغز، ستون فقرات، کلیه‌ها و دستگاه گوارش
  • مشکلات تنفسی موقتی که می‌تواند علت سقط جنین باشد

مراقبت‌های بارداری را جدی بگیرید

مراجعات منظم و مکرر به پزشک متخصص زنان و زایمان یا حتی مراکز بهداشت موجود در سراسر کشور در دوران بارداری به شما کمک می‌کند تا این دوران را با چالش کمتر و با اطمینان بیشتر سپری کنید. البته همواره به یاد داشته باشید که شما به یک پزشک خوب، متعهد و مطمئن نیاز دارید. با احترام به تمام پزشکان سرزمین‌مان، اما متاسفانه بسیار پیش آمده است که سهل‌انگاری پزشک منجر به وقوع اتفافات ناگوار در دوران بارداری شده است. از همین جهت حتما در مورد انتخاب پزشک حساس باشید و با دقت بیشتری روی این گزینه تمرکز کنید.

شما در وهله اول باید به پزشک منتخب خود از هر جهت اطمینان داشته باشید و او را قبول داشته باشید، در این صورت توصیه‌ها و تشخیص‌های او را جدی می‌گیرید و اجرا می‌کنید.

معمولا مراقبت‌های دوران بارداری در اوایل بارداری هر 3 یا 4 هفته در میان و در اواخر بارداری هر هفته است. گاهی نیاز به دریافت هورمون اضافه دارید، گاهی تهوع و مشکلات گوارشی امان شما را می‌برد، گاهی نیاز به دندان‌پزشکی دارید، ممکن است نیاز به سرکلاژ داشته باشید و … . می‌خواهیم بدانید که دوران بارداری دورانی طولانی، خسته‌کننده، پر استرس و البته بسیار بسیار حساس و صد البته شیرین است.

هر چند که دلبندتان را در بطن دارید و از این موضوع خوشحال هستید، اما در بسیاری از مواقع وضعیت خاص و اذیت‌کننده بارداری اجازه نمی‌دهد از این دوران لذت چندانی ببرید و همواره آرزو می‌کنید زودتر به پایان برسد.

اگرچه سپری شدن دوران بارداری برای همه خانم‌ها یکسان نیست و حتی یک خانم می‌تواند دو شکل متفاوت از بارداری را تجربه کند، اما معمولا بیشتر خانم‌ها حداقلِ حداقل از هفته 5 بارداری تا پایان ماه 4 بارداری احساس خوشایندی ندارند. ناگفته نباید که این احساس ناخوشایند ناشی از هورمون‌های بارداری برای برخی از خانم‌ها تا پایان ماه 9 بارداری باقی می‌ماند و بسیار آزار دهنده است.

اما در هر صورت مراقبت‌های بارداری با هر تجربه‌ای از بارداری لازم و ضروری است. می‌دانیم که بسیاری در این باره حساسیت‌های زیاد و نابه‌جا دارند و عده‌ای نیز بسیار بی‌خیال هستند و موضوع را جدی نمی‌گیرند.

واقعیت این است که همیشه حد میانه‌ را نگه داشتن از شروط عقل و منطق است. بنابراین روتین مراقبت‌های بارداری را بدون حساسیت زیاد و بدون کم توجهی رعایت کنید تا به سلامتی و با خوشحالی این دوره را به پایان برسانید.

برای مشاهده لیست غذاهای مناسب دیابت بارداری و رژیم غذایی دوران بارداری روی لینک زیر کلیک کنید:

https://gahvare.net/articles/jeGh4/%D8%B1%DA%98%DB%8C%D9%85-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%AF%DB%8C%D8%A7%D8%A8%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C

source

توسط salamathyper.ir