نقش روانشناس در درمان افسردگی

انواع مختلفی از درمان برای درمان افسردگی و سایر اختلالات خلقی وجود دارد.اما نقش روانشناس برای درمان افسردگی را نباید نادیده گرفت. روان درمانی می تواند شکل موثری برای درمان افسردگی باشد؛ زیرا می تواند به شما کمک کند تا دلایل احتمالی برای احساسات افسردگی خود را کشف کنید و مهارت های جدیدی را برای مقابله با آن بیاموزید.

یافتن اینکه کدام نوع روان درمانی برای شما بهترین است به عوامل متعددی از جمله شدت علائم، ترجیحات شخصی و اهداف درمانی شما بستگی دارد. در ادامه بیشتر درباره نقش روانشناس برای درمان افسردگی توضیح خواهیم داد.

افسردگی چیست؟

همه گاهی غم و اندوه را تجربه می‌کنند. اما افسردگی چیز دیگری است. افسردگی غمگینی یا ناامیدی شدید است که بیش از چندین روز طول می‌کشد. با فعالیت‌های روزمره تداخل می‌کند و حتی می‌تواند باعث درد فیزیکی شود. خوشبختانه افسردگی قابل درمان است. افسردگی غم و اندوه صرف نیست. افسردگی اغلب به عنوان غمگینی یا ناامیدی شدید تعریف می‌شود که در آن احساسات برای چندین روز ادامه می‌یابد. افسردگی صرفاً یک حالت عاطفی نیست؛ بلکه می‌تواند در فعالیت‌های زندگی روزمره اختلال ایجاد کند و باعث درد فیزیکی شود. یکی دیگر از واقعیت‌های بسیار مهم در مورد افسردگی این است که افسردگی اغلب با کمک روانشناس قابل درمان است.

طیف وسیعی از علل احتمالی افسردگی وجود دارد که ممکن است به صورت ترکیبی عمل کنند. این علل می‌تواند شامل عوامل ژنتیکی، بیولوژیکی، محیطی، اجتماعی و روانی باشد. سابقه خانوادگی افسردگی؛ مبتلا به بیماری مزمن؛ و تغییرات زندگی، استرس و تروما نیز تاثیرگذار هستند.

علائم افسردگی چیست؟

علائم افسردگی

هیچ دو نفر تجربه یکسانی از افسردگی را ندارند. دسته بزرگی از علائم مشترک افراد مبتلا به افسردگی وجود دارد. اما مشاوره افسردگی شدید می‌تواند به درمان و بهبودی شما کمک کند. این علائم افسردگی عبارتند از:

  • احساس طولانی غم و اندوه، پوچی، درماندگی، ناامیدی، گناه و بی‌ارزشی
  • احساس عصبانیت و تحریک پذیری
  • بی‌قراری و مشکل در تمرکز
  • تغییر الگوی خواب و خستگی
  • تغییر اشتها
  • درد مزمن، سردرد و معده درد
  • کناره گیری از خانواده و دوستان و از دست دادن علاقه به فعالیت‌ها
  • تفکر مرگ یا خودکشی

درمان افسردگی

افسردگی نشانه ضعف نیست این چیزی نیست که بتوانید به راحتی از آن خارج شوید. این یک بیماری است که نیاز به درمان حرفه‌ای دارد. با این حال، با مراقبت صحیح، مردم می‌توانند احساس بهتری داشته باشند.

داروهای ضد افسردگی می‌توانند برای کاهش علائم افسردگی در برخی افراد، به ویژه در افراد مبتلا به افسردگی شدید مفید باشند. روان درمانی نیز به تنهایی یا در ترکیب با داروها یک درمان موثر است. مزایای روان درمانی ممکن است اثر پایداری داشته باشد که از بازگشت علائم حتی پس از پایان درمان محافظت می‌کند.

مراجعه به روانشناس در مورد افسردگی


بیشتر بخوانید:

مراجعه به روانشناس در مورد افسردگی

روانشناسان دارای مجوز، متخصصان بهداشت روان هستند که بسیار آموزش دیده و با تجربه بالایی که دارند به سراغ کمک به بیماران در بهبود افسردگی می‎روند. چندین رویکرد مختلف روان درمانی نشان داده شده است که به افراد کمک می‌کند تا از افسردگی بهبود یابند، به ویژه آن‌هایی که افسردگی خفیف تا متوسط ​​دارند. روان درمانی می‌تواند به افراد مبتلا به افسردگی کمک کند تا:

  • رویدادهای زندگی را که به افسردگی آن‌ها کمک می‌کند مشخص کنند و به آن‌ها کمک کنند راه‌هایی برای تغییر، پذیرش یا سازگاری با آن موقعیت‌ها پیدا کنند.
  • اهداف واقع بینانه برای آینده تعیین کنند.
  • شناسایی فرآیندهای فکری تحریف شده یا رفتارهای غیر مفیدی که به احساس ناامیدی و درماندگی کمک می‌کند.
  • مهارت‌هایی را برای مقابله با علائم و مشکلات و شناسایی یا پیشگیری از دوره‌های بعدی افسردگی ایجاد کنند.

دو مورد از رایج‌ترین درمان‌های مبتنی بر شواهد برای افسردگی، درمان شناختی رفتاری و درمان بین فردی یا مشاوره فردی هستند.

درمان شناختی رفتاری (CBT)

نوعی درمان است که در آن بیماران یاد می‌گیرند تا الگوهای فکری و رفتاری منفی را شناسایی و مدیریت کنند که می‌تواند به افسردگی آنها کمک کند. CBT به بیماران کمک می‌کند تا تفکرات غیر مفید یا منفی را شناسایی کنند، باورهای نادرست را تغییر دهند، رفتارهایی را که ممکن است افسردگی را بدتر کند تغییر دهند و با دیگران به روش‌های مثبت‌تر تعامل کنند.

درمان بین فردی (IPT)

شکلی از درمان است که در آن بیماران یاد می‌گیرند روابط خود را با دیگران با بیان بهتر احساسات خود و حل مشکلات به روش‌های سالم‌تر بهبود بخشند. IPT به بیماران کمک می‌کند تا رویدادهای مشکل ساز زندگی را حل کنند یا با آن‌ها سازگار شوند، مهارت‌های اجتماعی ایجاد کنند و روابط خود را سازماندهی کنند تا حمایت از مقابله با علائم افسردگی و استرس‌های زندگی را افزایش دهند.

افسردگی در کودکان و نوجوانان

افسردگی در کودکان و نوجوانان

نوجوانان اغلب بد خلق هستند. اما اگر کودک شما به شدت تحریک پذیر است، مشکلات دائمی در انگیزه دارد یا غم و اندوه مداوم دارد که دو هفته یا بیشتر طول می‌کشد، ایده خوبی است که او را از نظر افسردگی ارزیابی کنید.

در حالی که داروهای ضد افسردگی می‌توانند برای کودکان و نوجوانان موثر باشند، می‌توانند عوارض جانبی در افراد جوان از جمله افزایش خطر افکار خودکشی داشته باشند. به همین دلیل، بسیاری از والدین و ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی ترجیح می‌دهند ابتدا کودکان را با روان درمانی درمان کنند. هر دو CBT و IPT درمان‌های موثری برای جوانان مبتلا به افسردگی هستند. مطالعات همچنین نشان می‌دهد که ترکیبی از داروهای ضد افسردگی و درمان شناختی رفتاری در درمان افسردگی جوانان بسیار موثر است.

خبر خوب این است که بیشتر کودکان از افسردگی بهبود می‌یابند. با این حال، تحقیقات نشان می‌دهد که افرادی که در دوران کودکی دچار افسردگی هستند، در معرض خطر بیشتری برای عود مجدد در اواخر نوجوانی یا بزرگسالی هستند. هر دو CBT و IPT می‌توانند به بچه‌ها کمک کنند تا علائم یک دوره افسردگی را تشخیص دهند، به طوری که می‌توانند علائم خود را کنترل کنند و در صورت عود، سریعاً کمک بگیرند.

نتیجه گیری

هیچ رویکرد درستی برای درمان وجود ندارد. درمانگران از نزدیک با بیماران خود برای ایجاد برنامه‌های درمانی مناسب برای رفع نیازها و نگرانی‌های منحصر به فرد آن‌ها همکاری می‌کنند. روان درمانی می‌تواند به بیماران کمک کند تا راه‌های مقابله بهتر با استرس و مدیریت علائم افسردگی خود را بیاموزند. این استراتژی‌ها می‌تواند منجر به بهبودی شود و بیماران را قادر می‌سازد تا بهترین عملکرد خود را داشته باشند. دکتر مهسا کاشفی زاده به شما در درمان افسردگی کمک می‌کنند.

source

توسط salamathyper.ir