اربعین ۱۴۰۳ چه روزی و چند شنبه است؟ تاریخ دقیق اربعین ۱۴۰۳
اربعین ۱۴۰۳ چه روزی است؟ اربعین ۱۴۰۳ چند شنبه است و چندمه و کی هست؟ اربعین ۱۴۰۳ کیه و چندم است؟ پیاده روی اربعین ۱۴۰۳ ، اربعین امسال (۱۴۰۳) چندمه؟
تاریخ اربعین ۱۴۰۳ در تقویم شمسی برابر با یکشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۳ است. که در تقویم میلادی برابر با ۲۵ آگوست ۲۰۲۴ میباشد. این روز به دلیل چهلمین روز شهادت امام حسین علیه السلام و یارانش در تقویم شمسی در ایران تعطیل رسمی اعلام شده است.
یکشنبه، چهار شهریور ۱۴۰۳ – اربعین حسینی [۲۰ صفر ۱۴۴۶]
تاریخ شمسی: یکشنبه، ۴ شهریور ۱۴۰۳
تاریخ میلادی: بیستوپنج آگوست ۲۰۲۴
تاریخ قمری: ٢٠ صفر ۱۴۴۶
نکته : چهارم شهریور ۱۴۰۳ یکشنبه است و تعطیل رسمی است (اربعین حسینی ۱۴۰۳).
شعار اربعین ۱۴۴۶ و ۱۴۰۳ «کربلا طریقالاقصی» انتخاب و نامگذاری شد.
سفر کردم به دنبال سر تو
سپر بودم برای دختر تو
چهل منزل کتک خوردم برادر
به جرم این که بودم خواهر تو
اربعین حسینی تسلیت باد
اربعین بیشک یادبود انقلاب امام حسین (ع) است. انقلابی که هدفش مبارزه با بیعدالتی اجتماعی، ظلم و بیاطلاعی مردم بود.
زورگویان در زمان امام حسین (ع) هر کاری کردند تا حدودی را که حق از باطل را تشخیص میدهد، از بین ببرند و هدفشان بازتعریف ارزشهای دینی و اجتماعی مطابق میل خود برای جامعه آن زمان بود.
اما امام حسین (ع) در مقابل آنان ایستاد و با فداکاری خود و خانوادهاش در راه احیای اسلام، اجازه نداد که در نقشههای شوم خود موفق باشند.
او اعتقاد راسخ داشت که زندگی تحت استبداد همان زندگی در جهنم است: “برای من مرگ چیزی جز خوشبختی نیست و زندگی در زیر ستمگران چیزی جز زندگی در جهنم نیست.”
تاریخچه
«اربعین» در لغت به معنای چهلم است. بیستمین روز ماه صفر را از آنجا که چهلمین روز شهادت امام حسین (علیه السلام) است، به نام اربعین حسینی می شناسند.
برخی از محققین بر این باورند که راهپیمایی روز اربعین از زمان ائمه معصومین (علیهم السلام) امری شناخته شده و رایج در میان پیروان اهل بیت(ع) بوده است تا آنجا که به گفته مرحوم قاضی طباطبایی، زیارت اربعین سنتی مداوم در میان شیعیان بوده
و آنها از زمان بنی عباس و بنی امیه به آن پایبندی داشته اند. علاوه بر او، نویسنده کتاب «ادب الطف» که کتابی متأخر و معاصر است، در اشاره به شکوه این زیارت و جمعیتی که – در سال ۱۹۶۷ میلادی – میلیونی تخمین زده می شدند، آن را با شکوه مراسم حج مقایسه کرده است.
پیادهروی اربعین ۱۴۰۳
پیادهروی اربعین، یا راهپیمایی اربعین، از آئینهای شیعی است که در روزهای منتهی به ۲۰ صفر (اربعین حسینی) برگزار میشود. این پیادهروی از نقاط مختلف عراق بهطرف کربلا و با هدف زیارت اربعین انجام میشود. بیشتر زائران، از مسیر نجف به کربلا میروند. در طول مسیرهای راهپیمایی، جایگاههایی برای پذیرایی از زائران وجود دارد که موکب خوانده میشود. در زمان حکومت صدام حسین، محدودیتهایی در اجرای این مراسم اعمال شد، ولی با سقوط حزب بعث این مراسم احیا شد و هرساله علاوه بر شیعیان عراق، شیعیان کشورهای دیگر بهویژه ایران نیز به راهپیمایی اربعین میپیوندند. بنابر گزارشها، علاوه بر شیعیان، گروههایی از اهلسنت، مسیحیان، ایزدیان و دیگر مذاهب نیز در پیادهروی اربعین حضور مییابند.
از روز تیغ تا امروز، چهل بار آفتاب داغ بر کربلا تابیده و صحرا غمین شده اسـت. رخ بـه سوی محبوب داری و از جان درود میدهی: «درود بر تـو ای ولی خدا… درود بر تـو ای دوستدار و محبوب و برگزیده خدا، درود بر بنده خالص و فرزند بنده خاص خدا، درود بر حسین علیه السلام….» فرزند ولی خدا، فرزند امیرالمؤمنین «علیه السلام» اینک درکنار یاران مدفون اسـت و علی اکبر نزدیکترین فرد بـه اوست.
پیکر مطهر قمر بنی هاشم، حضرت اباالفضل العباس آن دورتر بـه خاک شده اسـت. هرکدام همانجا کـه موقع شهادت بر خاک افتادند. کاروان از شام برمیگردد. زینب خودش رابه گودال قتلگاه میرساند. زنان و کودکان مثل همـه چهل روز گذشته زجه میزنند. اشکهای فرزندان امام حسین «ع» سرازیر شده اسـت. «السلام علی اسیر الکربات و قتیل العبرات. درود بر اسیر اندوهها و کشته آب چشمان…»
و اینک پس از قرنها تـو هستی کـه باید شهادت دهی. تـو کـه بـه اربعین رسیدهای و میخواهی با اربعینیها همنوا شوی: «پروردگارا! گواهی می دهم کـه آن حضرت ولی تـو و فرزند ولی توست. برگزیده تـو و فرزند برگزیده توست…» این شهادت دادنی سخت اسـت. شهادتی کـه بار وظیفهات را سنگینتر می کند. تـو کـه بـه مقام معرفت، هرچند معرفتی کوچک و شناختی در وسع و اندازه خودت رسیدهای…
source