آخرین شهید کربلا : آخرین کشته شده و شهید کربلا که بعد امام حسین (ع) دو بار به شهادت رسید سوید بن عمرو میباشد. سوید بن ابی المطاع بود که زخمی شد و بعداً به شهادت رسید. در ادامه چه کسی آخرین شهید کربلا بوده و بعد از امام حسین(ع) به شهادت رسیده را در حرف تازه میخوانید.

آخرین شهید کربلا کیست؟ بیوگرافی سوید بن عمرو و سرنوشت ویشهید کربلا

بیوگرافی سوید بن عمرو آخرین شهید کربلا

سُوَیْد بن عَمْرو بن اَبی‌مُطاع خَثْعَمی، آخرین شهید کربلا بعد از شهادت امام حسین(ع) است. سوید بن عمرو یکی از یاران امام حسین(ع) در کربلا بود که در مقتل نوشته او بعد از شهادت امام حسین ع دو بار جان داد. او در برابر هجمه نخست سپاه دشمن می ایستد اما شهید نمی‌شود و بی‌رمق روی خاک می‌افتد و دشمن به خیال آنکه او را کشته است، رهایش می‌کند، اما سوید بعد از شهادت امام حسین(ع) به هوش می‌آید و مجددا در برابر دشمن که قصد حمله به خیام و به آتش کشیدن آنها را دارد، تا زمان شهادت ایستادگی می‌کند.

آخرین شهید کربلا که دو بار جان داد

چه کسی آخرین شهید کربلا بوده

آنطور که در تاریخ نوشته شده: آخرین شهید سوید بن ابی المطاع بود که زخمی شد و بعداً به شهادت رسید.

نام اخرین شهید کربلا در تاریخ ثبت شده است و برخلاف باور بسیاری که تصور میکنند، امام حسین(ع) سالار شهیدان آخرین شهید در کربلا بوده، باید بگوییم که بعد از ایشان یکی از یاران وفادارش که بعد از جنگ سنگین میان کشته ها افتاده بود، بار دیگر به جنگ پرداخت و در نهایت به شهادت رسید.

نحوه شهادت

نحوه شهادتش در روایات به شکلی که در زیر میخوانید نقل شده است.

به گزارش محمد بن جریر طبری در کتاب تاریخ طبری، سوید آخرین نفر از شهدای کربلا بود که به میدان رفت.

او جنگید تا اینکه زخمی شد و بی‌رمق در بین دیگر کشتگان افتاد. همه گمان کردند او کشته شده است.

پس از مدتی، سوید شنید که می‌گویند:حسین کشته شد. پس به خود آمد و برخاست و چون شمشیرش را برده بودند، با خنجری که به همراه داشت جنگید تا به شهادت رسید. (طبری، تاریخ الامم و الملوک، ۱۴۰۳ق، ج۵، ص۴۴۶)

به گزارش طبری(طبری، تاریخ الامم و الملوک، ۱۴۰۳ق، ج۵، ص۴۵۳) و بَلاذُری(بلاذری، انساب الاشراف، ۱۳۹۷ق، ج۳، ص۲۰۴) عُروَة بن بطان ثَعْلبی و زید بن رُقاد جُنَّبی او را کشتند.

اما در کتاب تَسمیة مَنْ قُتِلَ مع الحسین (تألیف قرن ۲ق)، قاتل او هانی بن ثُبیت حَضرمی معرفی شده است.( امین، اعیان‌الشیعه، بی‌تا، ج۷، ص۳۲۵)

source

توسط salamathyper.ir