در بیشتر موارد، تاری دید احتمالاً نشانه ای از نیاز به عینک است. اما اگر تاری دید به طور ناگهانی ظاهر شود، می تواند نشانه یک اورژانس پزشکی جدی باشد. هر گونه تغییر بینایی غیر طبیعی است. اما برخی از علل جدی تر از سایرین هستند.

اغلب تاری نتیجه یک واکنش موقت است و معمولاً خود به خود از بین می رود. اگر تاری دید با علائم دیگری همراه است یا بهتر نشد، فوراً به پزشک مراجعه کنید به خصوص اگر تغییرات ناگهانی باشد.

انواع تاری دید

برخی از مشکلات بینایی که به عنوان عیوب انکساری شناخته می شوند، می توانند باعث تاری دید شوند. این شامل :

نزدیک بینی (نزدیک بینی)
دوربینی (دوربینی)
آستیگماتیسم
پیر چشمی
همه این مشکلات بینایی، دیدن واضح اشیا را دشوار می کند. گاهی اوقات، افراد حتی نمی دانند که با بینایی خود مشکل دارند.

درمان عیوب انکساری رایج بینایی شامل عینک های طبی یا لنزهای تماسی است. جراحی لیزر چشم نیز می تواند عیوب انکساری را اصلاح کند.

آستیگماتیسم

علائم تاری دید

علائم عیوب انکساری عبارتند از :

دید مه آلود و تاری
تابش خیره کننده
چشمک زدن
سردرد
دو برابر دیدن
چشمان خسته
خواندن مشکل (چه آنالوگ و چه دیجیتال)
تاری دید ناشی از چیزی غیر از عیب انکساری را نمی توان با عینک یا لنزهای تماسی اصلاح کرد.

اگر دید شما تاری است، معمولاً متوجه خواهید شد که دید شما آنقدر واضح نیست. ممکن است متوجه شوید که بینایی شما مبهم و واضح نیست. افراد ممکن است فکر کنند که دیدشان تار است، اما واقعاً مشکل بینایی دیگری دارند مانند:

مشکلات میدان دید آنها، مانند دید تونلی
دوبینی (دوبینی)
شناورها
تحریف دید

تشخیص تاری دید

انجام معاینات منظم چشم بسیار مهم است. یک اپتومتریست یا چشم پزشک می تواند مشکلات بینایی را قبل از بدتر شدن تشخیص دهد. آنها همچنین می توانند به شما بگویند که آیا مشکلات بینایی شما ناشی از مشکل چشم شما است یا یک بیماری غیر مرتبط با چشم. اگر مشکل چشم شما نباشد، شما را به پزشک خانواده یا متخصص ارجاع می دهند.

اگر تاری دید شما همراه با سایر علائم بدنی باشد، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. تاری که تجربه می کنید ممکن است نتیجه یک چیز جدی باشد.

علت و درمان تاری دید

برخی از علل تاری دید خوش خیم هستند، در حالی که برخی دیگر نیاز به مداخله پزشکی دارند. در اینجا چند دلیل بالقوه آورده شده است.

خستگی چشم

خیره شدن به صفحه کامپیوتر در طول روز یا اسکن اسناد در نور کم می تواند چشمان شما را خسته کند و باعث تاری دید شود. استراحت دادن به چشم ها باعث می شود بینایی به حالت عادی بازگردد. علائم دیگر خستگی چشم شامل سردرد، آبریزش چشم و خستگی عضلات صورت است.

خستگی چشم

چشم صورتی

چشم صورتی (التهاب ملتحمه) زمانی اتفاق می‌افتد که چشم در اثر عفونت یا آلرژی تحریک می‌شود. علائم شامل تورم، قرمزی و ترشح است. ترشح می تواند باعث تاری دید شود. چشم صورتی ممکن است در بیشتر موارد نیازی به داروهای تجویزی نداشته باشد، اما اگر علت آن عفونت باکتریایی باشد، پزشک می تواند قطره های آنتی بیوتیک را تجویز کند.

دیابت کنترل نشده

دیابت می تواند مشکلات متعددی را در چشم ایجاد کند، از جمله گلوکوم، آب مروارید، و ادم ماکولا. بینایی نیز می تواند تغییر کند حتی اگر بیماری چشمی مرتبط با دیابت خاص نداشته باشید. دیابت کنترل نشده می تواند منجر به تاری دید شود.

بینایی معمولاً با تثبیت قند خون به حالت عادی باز می گردد. با این حال، درمان علت اصلی برای جلوگیری از عوارض بیشتر ضروری است.

خون در چشم

هایفما زمانی است که خون در جلوی چشم جمع می شود. خون جمع شده می تواند دید را مسدود کرده و باعث تاری شود. این معمولاً نتیجه یک آسیب تروماتیک است اما می تواند به دلیل اختلالات لخته شدن خون یا سرطان نیز رخ دهد.

علائم دیگر شامل حساسیت به نور و درد چشم است. معمولاً درمان شامل استراحت و محافظت از چشم تا زمان بهبودی است.

نوریت بینایی

هنگامی که عصب بینایی متورم می شود یا آسیب می بیند، می تواند باعث تاری دید شود. علائم نوریت بینایی شامل تاری، رنگ پریده شدن دید و درد است که معمولاً با حرکت چشم احساس می شود. در برخی افراد، تورم خود به خود از بین می رود. درمان برای برخی موارد ممکن است شامل کورتیکواستروئیدها باشد.

یوئیت

یوئیت چشم زمانی اتفاق می افتد که لایه میانی چشم تحریک شود. عنبیه نیز اصطلاحی است که گاهی همراه با یوئیت به کار می رود و التهاب عنبیه (بخش رنگی چشم شما) است.

می تواند باعث تاری  و آسیب بافتی شود که در نهایت منجر به از دست دادن بینایی می شود. سایر علائم عبارتند از قرمزی چشم، حساسیت به نور و شناور شدن. قطره چشم پزشکی می تواند به درمان التهاب کمک کند.

شبکیه جدا شده

جدا شدن شبکیه چشم جدی است و نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد. هنگامی که شبکیه از چشم جدا می شود، بینایی تار می شود. افراد ممکن است قبل از جدا شدن شبکیه علائمی از جمله دیدن شناورها یا چراغ های چشمک زن، سایه های محیطی و سایر انسدادهای بینایی را تجربه کنند. درمان جداشدگی شبکیه شامل جراحی است.

سکته

یکی از علائم احتمالی سکته مغزی، تاری دید است. افراد ممکن است در تمرکز نیز مشکل داشته باشند. سایر علائم سکته مغزی شامل تغییرات صورت، مشکلات گفتاری، ضعف پاها، مشکلات تعادلی و سرگیجه است. سکته مغزی نیاز به درمان اورژانسی دارد.

دژنراسیون ماکولا

افراد مبتلا به دژنراسیون ماکولا در مرکز بینایی خود تاری دید دارند، اما دید محیطی آنها واضح است. این یک علت شایع از دست دادن بینایی در افراد مسن است. بسته به نوع دژنراسیون ماکولا، ممکن است درمان هایی در دسترس باشد. برخی از داروها می توانند به کند کردن پیشرفت بیماری کمک کنند.

دژنراسیون ماکولا

گلوکوم

گلوکوم وضعیتی است که به عصب بینایی آسیب می رساند. از بین دو نوع آب سیاه، گلوکوم با زاویه بسته می تواند باعث تاری دید حاد یا فوری شود. همچنین به عنوان گلوکوم با زاویه باریک شناخته می شود.

یک حمله حاد می تواند باعث ایجاد فشار شدید و ناگهانی شود که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد. در صورت عدم درمان، گلوکوم می تواند باعث کوری دائمی شود. سایر علائم حمله حاد شامل تاری ناگهانی، تهوع، استفراغ، درد شدید و سردرد است.

هنگامی که آسیب گلوکوم رخ می دهد، نمی توان آن را معکوس کرد. کنترل پیشرفت بیماری شامل قطره چشم پزشکی، جراحی لیزری یا جراحی به نام ترابکولکتومی است.

منبع : verywellhealth

نظر شما راجع به این محتوا چیست؟

source

توسط salamathyper.ir