شمارش معکوس برای رأی اعتماد به کابینه دکتر پزشکیان در مجلس شروع شده است. در این میان با توجه به وعده ها و انتظارات از دکتر پزشکیان برای ساماندهی نظام سلامت، بسیاری از نگاهها به سمت دکتر محمدرضا ظفرقندی است. سوال این است که آیا نمایندگان مجلس به این پزشک 66 ساله رأی می دهند و نظر آنها درباره وزیر بهداشت پیشنهادی چیست.

به گزارش ساعت سلامت، دکتر محمدرضا ظفرقندی چهره شناخته شده ای در نظام سلامت است. مردی که با تخصص جراحی عروق در کسوت استادی دانشگاه علوم پزشکی تهران 8 سال ریاست این دانشگاه را به عنوان بزرگترین و مهمترین دانشگاه علوم پزشکی کشور به عهده داشته است.

دوبار انتخاب او به عنوان ریاست سازمان نظام پزشکی نشان می دهد او چهره مقبولی در جامعه پزشکی است و می تواند رهبری و زعامت نظام سلامت کشور را به عهده بگیرد. از طرف دیگر انتخاب دکتر مسعود پزشکیان به عنوان اولین رئیس جمهوری پزشک در تاریخ جمهوری اسلامی و فردی که خود سابقه تصدی وزارت بهداشت را در کارنامه اش دارد، انتظارات را از او برای ساماندهی وزارت بهداشت و نظام سلامت بالا برده است.

به خصوص اینکه او در رقابت انتخاباتی در بسیاری از حوزه ها و مسائل کشور از جمله مسائل اقتصادی، سیاسی، امنیتی و اجتماعی اعلام کرد که کارشناس نیست و باید امور این حوزه ها را با نظر کارشناسان خبره این حوزه ها مدیریت کرد اما وزارت بهداشت و نظام سلامت تنها حوزه ای است که او در آن نه تنها کارشناس و صاحبنظر است بلکه یکی از خبرگان و بزرگان آن محسوب می شود.

حالا دکتر پزشکیان از بین نامزدهای مطرح برای تصدی وزارت بهداشت دکتر محمدرضا ظفرقندی را به مجلس معرفی کرده است. فردی که از طرف کارگروه انتخاب وزیر بهداشت به عنوان نفر اول به رئیس جمهوری و شورای راهبری دولت چهاردهم معرفی شده بود.

دکتر ظفرقندی اکنون با 40 سال سابقه طبابت و مدیریت در نظام سلامت و رأی اکثریت کارگروه مشورتی انتخاب وزیر که در آن از خبرگان گروه های مختلف نظام سلامت از جمله نمایندگان جامعه پزشکی، پرستاری، مامایی، زنان، اهل سنت، جراحان، متخصصان بهداشت و نمایندگان گروه های سیاسی مختلف حضور داشته اند، برای تصدی پست وزارت بهداشت انتخاب و به مجلس معرفی شده است.

با این حال برای انتخاب او به عنوان وزیر بهداشت یک گام دیگر مانده است که البته مهمترین گام و شاید مهمترین گام است. رأی اعتماد مجلس. مجلسی که البته از نظر جناح و نگاه سیاسی در جناح رئیس جمهوری منتخب محسوب نمی شود و از نظر دیدگاههای سیاسی با او تفاوت نگاه دارد.

به همین علت برخی نمایندگان مجلس دوازدهم نسبت به مواضع سیاسی گذشته دکتر ظفرقندی حساسیت نشان داده اند و معتقدند که او باید درباره مواضع سیاسی خود در گذشته شفاف سازی کند.

خبرنگار ساعت سلامت برای بررسی نظرات نمایندگان نسبت به دکتر ظفرقندی با برخی از آنان به گفت و گو پرداخت. حاصل این مصاحبه ها نشان داد که اگر نگوییم همه نمایندگان اما اکثریت قریب به انفاق آنان نسبت به توانمندی، تخصص، تجربه و مدیریت دکتر ظفرقندی برای مدیریت وزارت بهداشت نظر مثبتی دارند حتی نمایندگانی که از نظر نگاه سیاسی با او مخالف هستند به توانایی و مدیریت دکتر ظفرقندی اعتماد دارند.

رمضانعلی سنگدوینی نماینده گرگان در مجلس شورای اسلامی به ساعت سلامت گفت: با توجه به توانمندی های مدیریتی و قابلیت های حرفه ای، دکتر محمدرضا ظفرقندی را گزینه ای مناسبی برای وزارت بهداشت می دانم و نه تنها به ایشان رای می دهم بلکه درمجلس نیز از ایشان دفاع می کنم و معتقدم با شاخص‌های مورد نظر مقام معظم رهبری مطابقت دارند.

وی افزود: دکتر ظفرقندی علاوه بر اینکه از بچه های جبهه، جنگ و دفاع مقدس محسوب می شود، پزشکی حاذق و مدیری توانمند است و قبلا مسیرهای مدیریتی را طی کرده است.

نماینده گرگان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بنده با توجه به برنامه کارآمدی که از ایشان ملاحظه کرده ام و مواضعی که از دکتر ظفرقندی دیده ام ایشان را تایید می کنم و حتی با توجه به توضیحاتی که در خصوص مواضع سیاسی خود مطرح کرده اند نیز قانع شده ام و حتما هم به ایشان رای می دهیم و هم کمک می کنیم که بتواند در مجلس رای بیاورد و ادامه کار بدهد به ویژه آنکه با توجه به شاخص هایی که مقام معظم رهبری فرموده اند، این شاخصه ها را نیز دارا هستند.

احد بیوته نماینده اردبیل در مجلس گفت: توانمندی و تخصص دکتر ظفرقندی بر کسی پوشیده نیست. ایشان فردی بسیار حرفه ای هستند. ایشان از نظر کاری بسیار انسان توانمند و حرفه ای هستند و کسی نمی تواند این موضوع را نادیده بگیرد و آن را انکار کند.

وی گفت: با وجود تایید دکتر ظفرقندی به عنوان یک مدیر توانمند یکسری حواشی درمورد مواضع سیاسی ایشان مطرح است که اگر بتواند نظر نمایندگان را تامین کنند، می تواند رأی  اعتماد بگیرد و ما نیز در این مسیر ایشان را کمک خواهیم کرد.

محمد سراج نماینده تهران و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس به خبرنگار ساعت سلامت گفت: دکتر ظفرقندی به دو دلیل صلاحیت تصدی وزارت بهداشت را ندارد چون فردی متعصب و حزبی است که نگاه ملی ندارد و مسائل حزبی را به ملی ترجیح می دهد، چنین فردی حتما در مدیریت هم سیاسی رفتار می کند.

وی افزود: فردی که به عنوان وزیر بهداشت انتخاب می شود باید تا بن دندان به نظام جمهوری اسلامی اعتقاد داشته باشد اما عملکرد ایشان نشان می دهد که این اعتقاد وجود ندارد و هنوز برای ما احراز نشده که ایشان تا بن دندان به نظام جمهوری اسلامی معتقد باشد.

رمضان رحیمی، نماینده فلاورجان در مجلس به خبرنگار ساعت سلامت گفت: دکتر ظفرقندی از نظر کاری، متخصص و مورد قبول جامعه پزشکی است و می تواند وزارت بهداشت و درمان را در مسیر پیشرفت رهبری کند و با توجه به رزومه قوی که در حوزه تخصصی بهداشت و درمان دارد حتما در این مسیر موفق خواهد بود.

رمضان رحیمی افزود: البته مقداری حواشی سیاسی در بین نمایندگان نسبت به ایشان وجود دارد و ایشان نباید این موضوع را در بدنه وزارت بهداشت و به ویژه در انتصابات دخیل کند و این دغدغه در بین برخی نمایندگان مجلس وجود دارد که کارهای پزشکی و تخصصی به مباحث سیاسی آمیخته نشود.

رحیمی افزود: البته دکتر ظفرقندی در کمیسیون های مجلس این قول را داده اند که سیاسی و جناحی عمل نخواهند کرد و بر اساس تخصص و تجربه ای که از ایشان سراغ داریم انتصابات خوبی را انجام خواهند داد.

حسین صمصامی، نماینده تهران و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز به ساعت سلامت گفت: دکتر ظفرقندی به لحاظ توانمندی و تخصص خوب است ولی به لحاظ عملکرد و جهت گیری سیاسی دارای اشکال است.

وی افزود: بر اساس رهنمودهای رهبری فردی باید وزیر باشد که کارآمد، انقلابی و امیدبخش نسبت به آینده باشد و متاسفانه دکتر ظفرقندی با توجه به سوابق سیاسی مورد تایید برخی نمایندگان مجلس نیست. هر چند ایشان فردی با تجربه و کاربلد هستند. به نظر من وزیر بهداشت باید هر دوشاخص را داشته باشد نمی شود وزیر کاربلدی داشته باشیم که تا بن دندان به نظام معتقد نباشد.

صمصامی ادامه داد: تخصص و دانش دکتر ظفرقندی قابل اغماض نیست ولی پست وزارت بهداشت صرفا تخصصی نیست و یک پست سیاسی است و اگر فقط پستی تخصصی بود قطعا به دکتر ظفرقندی رأی مثبت می دادم.

فرهاد شهرکی نماینده زابل و عضو کمیسیون انرژی مجلس نیز گفت: دکتر ظفرقندی از نظر تخصص و تجربه انسان توانمندی است و سابقه حضور در جبهه و دفاع مقدس را داشته است و از این منظر هیچ ایرادی به ایشان وارد نیست و بنده از این منظر با ایشان صد درصد موافقم. بسیاری از متخصصان عرصه پزشکی نیز حمایت خودشان از ایشان را اعلام داشته اند.

سید کریم معصومی نماینده مردم فومن و عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نیز به ساعت سلامت گفت: دکتر ظفرقندی یکی از بهترین وزرای معرفی شده از سوی دکتر پزشکان به مجلس است که حتما از ایشان حمایت می کنیم و به او رأی مثبت می دهیم.

سید محسن موسوی زاده نماینده مردم اهواز و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: دکتر ظفرقندی فردی کاربلد و از بدنه بهداشت و درمان کشور است که نظام سلامت و وزارت بهداشت را خوب می شناسد و می تواند فرد موثری در این حوزه باشد.

دکتر اکبر رنجبرزاده، نماینده مجلس شورای اسلامی به خبرنگار ساعت سلامت گفت: دکتر ظفرقندی انسانی مومن، مدیری توانمند و دلسوز نظام سلامت است که سیاسی کاری را در وزارت بهداشت حرام می داند. نمایندگان نیز نباید با نگاه سیاسی سنگ اندازی کنند زیرا مانع تراشی سیاسی نمایندگان، خاری است  که به چشم مردم می رود.

وی افزود: دکتر ظفرقندی بزرگ شده جبهه و جنگ، مدیری توانمند و کارآمد و یکی از نیروهای ارزشمند نظام جمهوری اسلامی است که در مسیر انقلاب و رهبری جز خدمت به مردم هدف دیگری ندارد. نمایندگان مجلس نیز با نگاه وحدت ملی به جای نگاه سیاسی قطعا کارآمدی و توانمندی وزرا را در رأی اعتماد مورد توجه قرار می دهند و به او رأی اعتماد خواهند داد.

دکتر رنجبرزاده درباره رأی اعتماد نمایندگان مجلس به دکتر ظفرقندی وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: دکتر ظفرقندی انسانی مومن و انقلابی است و در تمام زندگیش از خدمتگذاری به مردم کوتاه نیامده و نگاهش در چارچوب سیاستهای نظام جمهوری اسلامی و رهبر معظم انقلاب است بنابراین به نظر من نمایندگان مجلس به او رأی اعتماد می دهند به خصوص اینکه او اعلام کرده که افکار سیاسی خود را در اداره وزارت بهداشت دخالت نمی دهد و این کار را حرام شرعی می داند.

source

توسط salamathyper.ir