در نشست خبری بیست و چهارمین کنگره تازه‌های قلب و عروق اعلام شد: صبح امروز برای نخستین بار در کشور عمل کاشت باطری قلبی بدون سیم در بیماری 70 ساله با موفقیت انجام شد.

به گزارش ساعت سلامت، دکتر مسعود قاسمی رئیس بیست و چهارمین کنگره تازه های قلب و عروق در نشستی خبری با تاکید بر نقش سبک زندگی غلظ در افزایش نارسایی های قلبی و عروقی گفت: افزایش گرما و آلودگی هوا نیز از عوامل بالا رفتن مشکلات قلبی و عروقی است زیرا با افزایش دمای هوا احتمال سکته های قلبی و مغزی و افزایش فشار خون تشدید می شود.

وی افزود: عواملی مانند افزایش بیش از حد مجاز ازن و اشعه ماوراء بنفش نیز در بروز مشکلات قلبی و عروقی موثر است زیرا این عوامل موجب ازدیاد بیش از حد نیاز رادیکال های آزاد در بدن و در نتیجه ایجاد مشکلات قلبی و عروقی و سرطان ها می شوند. البته مصرف آنتی اکسیدان ها مثل ویتامین ث، ویتامین ای، گلوتاتیون ها (که در اسفناج، کلم، سیر و پیاز یافت می شود) می تواند با کاهش این رادیکال های آزاد در بدن ابتلا به این امراض را کنترل کند.

رئیس کنگره قلب و عروق با اشاره به رتبه برتر ایران در بین کشورهای در حال توسعه در حوزه پزشکی قلب و عروق گفت: تعویض دریچه قلب بدون باز کردن سینه روزی برای ما رویا بود اما امروز جزو برترین ها هستیم و این جای افتخار دارد.

دکتر قاسمی نقش هوش مصنوعی را در عرصه پزشکی بسیار حائز اهمیت خواند و گفت: بخشی از برنامه‌های کنگره پیش رو را به نقش هوش مصنوعی در تشخیص و درمان بیماری‌های قلبی اختصاص داده ایم.

وی با تاکید بر تولید تجهیزات پزشکی مصرفی در حوزه قلب و عروق در حد استانداردهای جهانی گفت: البته یکسری تجهیزات نظیر باطری قلب هستند که اصلا مقرون به صرفه نیست که همه کشورها سازنده آن باشند.

رئیس بیست و چهارمین کنگره تازه های قلب و عروق گفت: شعار اصلی کنگره تپش قلب با عشق و سلامتی است که بیش از 100 مقاله پذیرفته شده داریم که 10 مقاله برتر در حوزه پزشکی و پرستاری معرفی خواهند شد. این کنگره دارای 20 امتیاز بازآموزی برای گروه پزشکی و 15 امتیاز برای گروه پرستاری است.

دکتر مسعود اسلامی دبیر علمی کنگره و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران نیز در ادامه این نشست گفت: در این بیست و چهارمین کنگره تازه های قلب و عروق از کشورهای ترکیه، آلمان و آمریکا سخنران داریم.

رییس بخش قلب بیمارستان امام (ره) از انجام اولین عمل کاشت باطری قلب بدون سیم در بیمارستان امام در صبح امروز خبر داد و گفت: باطری‌های نسل جدید، بدون سیم بوده و طول عمر آنها ۱۰ تا ۲۳ سال است.

وی افزود: این در حالی است که باطری‌هایی که تاکنون کار گذاشته می‌شدند و هنوز هم انجام می‌شود طول عمرشان ۷تا ۱۰ سال است و سیم دارند.

وی گفت: این تکنولوژی فوق العاده جدید است که در ایران پوشش بیمه‌ای داده می‌شود. هزینه آن ۱۰ هزار یورو قیمت دارد و به دلیل تحریم‌ها قادر به تامین آن نبودیم و نهایتا پس از دوسال تلاش، موفق به تامین و انجام آن برای اولین بیمار آقایی حدود ۷۰ سال در بیمارستان امام با موفقیت انجام شد.

دکتر اسلامی گفت: این نسل از باطری ها که فقط توسط 2 کمپانی در آمریکا تولید می شود واقعا دارای تکنولوژی فوق العاده ای است. این باطری با 2 و نیم گرم وزن فاقد سیم است و از طریق سیاهرگ پا وارد قلب می شود و داخل عضله قلب جای می گیرد.

رئیس بخش قلب بیمارستان امام در ادامه افزایش دمای هوا را برای بیماران قلبی و عروقی بسیار خطرناک عنوان کرد و گفت: در سال 2023 در کل دنیا 500 هزار مرگ و میر ناشی از افزایش دمای هوا داشته ایم. متاسفانه هر یک درجه افزایش دما به ویژه اگر با رطوبت توام شود می تواند 10 درصد احتمال تشدید نارسایی قلبی را بیشتر کند.

وی افزود: دلیل این امر هم این است که وقتی هوا گرم می شود عروق پوستی گشاد می شود و بار قلب افزایش می یابد و علاوه بر آن سیستم عصبی سمپاتیک فعال شود و مشکلات قلبی را حادث شود به طوریکه بیماران دارای آریتمی قلبی در هوای گرم دچار مشکل می شوند.

دکتر اسلامی گفت: همچنین بیماران دارای سابقه سکته قلبی و عروقی نیز در اثر گرما احتمال بروز سکته مجدد در آنها بالا می رود لذا موج گرما سکته های قلبی و عروق را زیاد می کند.

وی افزود: البته در افراد مسن و سالم هم گرما می تواد خطر آفیرین باشد و باید این گروه نیز از حضور در هوای گرم پرهیز کنند زیرا عروق پوستی گشاد می شود و در اثر افت فشار امکان افتادن فرد و خونریزی مغزی وجود دارد.

وی نقش هوش مصنوعی در علم پزشکی را بسیار مهم خواند و گفت: به عنوان مثال در حوزه قلب و عروق با وارد کردن برخی داده ها می توانیم مثلا تشخیص دهیم که محل دقیق بروز نامنظمی کجای قلب است.

رئیس بخش قلب بیمارستان امام گفت: بکارگیری هوش مصنوعی در حیطه قلب و عروق و پزشکی حداقل 10 سال به طور عمر انسان ها خواهد افزود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه رئیس جمهور منتخب تخصص خودشان قلب است امیدواریم که از این حوزه بخصوص با وجود مشکلاتی که تحریم ها ایجاد کرده است، حمایت ویژه ای کنند.

دبیر انجمن آترواسکلروز پزشکان و پرستاران ایرانی را بهترین های دنیا عنوان کرد و گفت: باید با حمایت از آنها بویژه پرستاران و رفع دغدغه های آنها اجازه ندهیم که این نیروهای ارزشمند از کشور مهاجرت کنند و آنها را به راحتی از دست بدهیم

بیست و چهارمین کنگره تازه های قلب و عروق با هدف ارائه جدیدترین یافته های تشخیصی، پیشگیری و درمانی در زمینه قلب و عروق و نقش هوش مصنوعی در درمان بیماری های قلبی با حضور بیش از 5 هزار شرکت کننده داخلی و خارج از 27 تا 30 شهریور ماه امسال در هتل المپیک تهران برگزار می شود.

source

توسط salamathyper.ir