بیوگرافی جلال قزل ایاق تهیه کننده سینما +عکس و علت فوت
بیوگرافی جلال قزل ایاق
جلال قزل ایاق نویسنده و تهیه کننده سینما متولد ۱۳۲۷ در تهران بوده که ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ در سن ۷۶ سالگی به علت خونریزی شدید معده درگذشت. بیوگرافی این چهره و علت فوت وی را می خوانید
علت فوت جلال قزل ایاق
جلال قزلایاق متولد ۱۳۲۷ در تهران تهیه کننده و نویسنده سینما است. او در کارنامه خود آثاری، چون «فراری»، «دوستی از جنس آتش»، «انتخاب» و «خوشخیال» را دارد، فیلم «پر پرواز» از مهمترین کارهای وی در حوزه تولید است.
جلال قزل ایاق؛ نویسنده و تهیهکننده پیشکسوت سینما که از اواخر مردادماه به دلیل خونریزی شدید معده در بیمارستان بستری شده بود، دقایقی قبل درگذشت. جامعه صنفی تهیهکنندگان سینمای ایران اعلام کرد که جلال قزل ایاق تهیهکننده سینما که در آی سی یو بستری بود، درگذشت. مراسم تشییع و تدفین این هنرمند، ساعت ۱۰ صبح روز سهشنبه ۱۳ شهریورماه از سالن تطهیر بهشت زهرا به سمت قطعه هنرمندان برگزار خواهد بود.
او همچنین خاطرنشان کرد که از سه سال قبل او دچار ناراحت قلبی شد و دریچه قلب اش را تعویض کردند ، به دلیل این عمل باید داروی می خورد که برند اصلی آن را پیدا نکردیم و مجبور شد از یک برند هندی استفاده کند که سرانجام باعث خونریزی معده شدید شد.
سوابق
جلال قزل ایاق از ابتدای دهه هفتاد و با راه اندازی موسسه نگین شهر فیلم و تولید فیلم “خوش خیال” به کارگردانی مهران تاییدی وارد کار تهیهکنندگی شد.
در کارنامه وی، آثاری چون «فراری»، «دوستی از جنس آتش»، «انتخاب» و «خوشخیال» دیده میشود، اما مهمترین کاری که وی به تولید رساند، فیلم «پر پرواز» بود که با استقبال خوبی از جانب مخاطبان مواجه شد. کار سینما را در دهه شصت با خرید رایت فیلمهای دست دوم خارجی(موسوم به فیلمهای ریشو!) آغاز کرد.
مرحوم جلال قزلایاق از معدود تهیهکننده های بعد از انقلاب بود که طرفدار اکران فیلم خارجی بود؛ سوابق خودش در پخش فیلم خارجی باعث شده بود که خاطرات خوش از اکران خارجی همراهش باشد و اغلب یکی از راههای بازگشت مخاطب انبوه به سینماها را اکران خارجی بداند.
آثار هنری
قزل ایاق برخی فیلمهای آمریکایی و هندی را که میشد با حداقل سانسور پخش کرد، خریداری کرده، دوبله می نمود و سپس در سینماها پخش میکرد.
جلال قزل ایاق در فیلم پر پرواز
فیلم “پر پرواز” به کارگردانی خسرو معصومی و با بازی شادمهر عقیلی، مهمترين فیلم کارنامه قزل ایاق بود و حاصل شراکت او با کامران دانش جم و مهوش تاجبخش. فیلمی که در جلب مخاطب موفق هم بود و در انتهای دهه هفتاد حدود دویست میلیون فروخت و بیش از نیم میلیون نفر فیلم را دیدند.
“فراری” به کارگردانی رضا جعفری و “انتخاب” به کارگردانی تورج منصوری (باز هم با کامران دانش جم) دیگر فیلمهای تولیدی جلال قزلایاق بودند. آخرین کار تولیدی قزل ایاق در سینما فیلم “دوستی از جنس آتش” به کارگردانی امیر قویدل بود؛ فیلمی در گونه دلهره.
source