به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر حسین رستگار، رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو، در نشستی خبری به تشریح اقدامات انجامشده برای ارتقای سلامت و حلیت محصولات غذایی پرداخته و تأکید کرد: «ما در حال طراحی یک نقشه جامع برای شناسایی تقلبات و بررسی حلیت مواد غذایی هستیم. این نقشه به ما کمک خواهد کرد تا سیاستگذاریهای مؤثری در مراکز داخلی و خارجی انجام دهیم و آزمونهای لازم را برای شناسایی سلامت و تقلبات محصولات غذایی خاص و مشکوک در سطح عرضه به مرحله اجرا درآوریم.»
وی افزود: «در این راستا، همکاری نزدیکی با مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی کشور داریم تا با استفاده از روشهای علمی و آزمونهای تخصصی مولکولی، وضعیت حلیت فرآوردههای غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی، همچنین محصولات طبیعی و مکمل را مورد بررسی قرار دهیم.»
دکتر رستگار همچنین به اجرای طرح مشترک با ادارات کل سازمان غذا و دارو و معاونتهای غذا و داروی استانهای مرزی و مناطق آزاد کشور اشاره کرد و گفت: «این طرح شامل نمونهبرداری از سطح عرضه، صنایع تولیدی، انبارها و گمرکات است. ما با انجام آزمونهای مولکولی در آزمایشگاه، دادههای حاصل را تجزیه و تحلیل کرده و حلیت محصولات را تعیین میکنیم.»
با این اقدامات، هدف نهایی تأمین سلامت جامعه و ارتقای کیفیت محصولات غذایی در بازار است تا مصرفکنندگان با اطمینان بیشتری از محصولات استفاده کنند و از تقلبات در این حوزه جلوگیری شود.