در سال‌های اخیر سامانه مودیان به عنوان بستر مطمئن و الکترونیکی در زمینه ارسال اظهارنامه‌ها و صورت‌حساب‌ها ایجاد شده است. کار با این سامانه به دلیل دارا بودن اصطلاحات تخصصی در زمینه امور حقوقی و مالیاتی، نسبت به سامانه‌های دیگر چالش‌هایی را به همراه دارد. دقیق بودن ارسال صورت‌حساب‌ها، دسترسی به شماره‌های مالیاتی، دریافت شناسه کالاها و… نیازمند آگاهی‌ و دانش در این زمینه است.

معتمد مالیاتی

مهمترین مزایای سامانه مودیان

در گذشته صاحبان مشاغل می‌بایست با مراجعه حضوری به شعب ادارات مالیات نسبت به تسلیم صورت‌حساب‌ها و اظهارنامه‌ ارزش افزوده اقدام می‌کردند. این موضوع با خطاهای انسانی، ازدحام و فرار مالیاتی روبه‌رو می‌شد. در این راستا ناعدالتی‌هایی در حق صاحبان کسب و کار رخ می‌داد.

سازمان امور مالیاتی برای حذف این مشکلات اقدام به طراحی سامانه مودیان کرده که هر شخص حقوقی و حقیقی را مکلف به پرداخت مالیات در موعد مقرر می‌کند. این فرایند به دلیل الکترونیکی بودن، بسیار سریع‌تر و عادلانه‌تر انجام شده و به مودیان خوش‌حساب، قوانین و تخفیف‌های ویژه‌ای نیز تعلق می‌گیرد.

در این میان شرکت‌های معتمد با اتصال مستقیم خود با سازمان امور مالیات، دوره‌های آموزشی را برگزار می‌کنند. این شرکت‌ها علاوه بر آموزش، می‌توانند مکان مناسبی برای رفع مشکلات مالیاتی، مشاوره و حتی ارسال انواع صورت‌حساب‌ها باشند.

آشنایی با اصطلاحات سامانه مودیان

برای هر شخص حقوقی یا حقیقی لازم است که قبل از ثبت نام در سامانه مودیان و تشکیل کارپوشه، با اصطلاحات آن آشنایی نسبی داشته باشند. این موضوع موجب افزایش اطلاعات شما در زمینه حقوقی می‌شود. در قدم اول باید بدانید که سامانه مودیان بستری است که به وسیله سازمان مالیات کشور اداره می‌شود. مودیان مالیاتی به عنوان اعضای آن در نظر گرفته می‌شوند.

در این بستر امکان ثبت، صدور و استعلام صورت‌حساب‌ها از طریق اتصال به حافظه مالیاتی هر شخص وجود دارد. تبعیت از قوانین و اطلاع از جرائم تخلف‌ها از وظایف هر مودی مالیاتی محسوب می‌شود. علاوه بر این در سامانه مودیان، اصطلاحات و اسامی ذکر شده که اطلاع از آن‌ها ضروری است. این اصطلاحات عبارتند از:

پایانه‌ فروشگاهی

ممکن است همه ما با شنیدن نام پایانه فروشگاهی، فضایی را تصور کنیم که مملو از کالا‌ها است و فروشندگان برای خرید به آن مراجعه می‌کنند. در صورتی که پایانه فروشگاهی به هر رایانه، دستگاه POS یا هر ابزار دیگری که به شبکه‌های پرداخت رسمی کشور متصل هستند، اطلاق می‌شود.

لازم به ذکر است که این دستگاه معمولاً قابلیت اتصال به سامانه مودیان را دارد و با ارسال صورت‌حساب‌های الکترونیکی به صورت آنلاین، مالیات سالانه شما را محاسبه می‌کند. پس به طور کلی هر ابزاری که برای خرید و فروش از آن استفاده می‌شود، فارغ از مکان و کالا، یک پایانه فروشگاهی محسوب می‌شود.

حافظه مالیاتی

همه ابزارهای الکترونیکی که برای ثبت صورت‌حساب‌ استفاده می‌شوند، دارای حافظه مالیاتی هستند. این حافظه با ارسال اطلاعات به سازمان امور مالیاتی کشور، مقدار مالیات را بر اساس گردش حساب شما مشخص می‌کند. لازم به ذکر است که تمامی حافظه‌های مالیاتی با شناسه یکتا خود، شناسایی می‌شوند.

صورت‌حساب الکترونیکی

تمامی صورت‌حساب‌های مالیاتی دارای یک شماره خاص هستند که آن‌ها را متمایز می‌کنند. این صورت‌حساب‌ها برای کسب و کارهای مختلف، متفاوت هستند. لازم به ذکر است که هر صورت‌حساب دارای شماره منحصربه فردی است که ۲۲ کاراکتر دارد. هر کدام از شماره‌ها نشانگر موارد زیر هستند:

  • ۶ رقم اول: شناسه حافظه مالیاتی
  • ۵ رقم بعدی: تاریخ صورت‌حساب
  • ۱۰ رقم بعدی: سریال صورت‌حساب
  • رقم‌های آخر: ارقام کنترلی

سامانه مودیان

چه کسانی مشمول قوانین سامانه مودیان هستند؟

اشخاص حقوقی (صاحبان شرکت‌ها و موسسات) و اشخاص حقیقی (افراد صاحب کسب و کار) مطابق با فصل ۴ و ۵ قانون مالیات مستقیم، مشمول قوانین سامانه مودیان هستند. همه این افراد موظف هستند که در موعدهای مقرر نسبت به ارسال صورت‌حساب به سامانه مودیان اقدام کنند.

عدم پرداخت به موقع صورت‌حساب‌ها باعث اعمال جرائمی به این افراد می‌شود. این در صورتی است که پرداخت به موقع موجب اعمال مالیات صفر یا شامل شدن تخفیف‌هایی در این راستا خواهد شد.

راه های ارسال صورت حساب الکترونیکی به سازمان امور مالیاتی

بدون شک یکی از مهم‌ترین اعمالی که هر مودی می‌بایست به دقت آن را انجام دهد، ارسال اطلاعات به سامانه مودیان است. در حال حاضر ارسال صورت‌حساب به وسیله شخص مودی، سامانه‌های دولتی و از طریق شرکت معتمد مالیاتی امکان‌پذیر است. از آنجایی که سرعت عمل و دقت در این راستا اهمیت زیادی دارد و تأثیر مستقیم بر مقدار مالیات سالانه شما دارد، بهتر است این کار را به گروه متخصص بسپارید.

شرکت‌های معتمد به دلیل داشتن اشخاص کاربلد در زمینه قوانین جدید، فراخوان‌ها، دسترسی به صورت‌حساب‌ها و… می‌توانند باعث آسودگی خاطر شما شوند. ممکن است شما نیز به دلیل حساسیت موضوع، دغدغه قانونی بودن یا نبودن این شرکت‌ها را داشته باشید؛ اما باید بدانید که برخی از آن‌ها نظیر شرکت معتمد هوشمند تکسا به وسیله سازمان امور مالیاتی کشور معرفی شده است.

سامانه مودیان

معرفی شرکت های معتمد مالیاتی

ممکن است شما به عنوان صاحب کسب و کار بزرگ یا کوچک در زمینه‌های مختلف امور مالیاتی به آموزش‌ها و شرح برخی قوانین نیاز داشته باشید. در این راستا شرکت‌های معتمدی وجود دارند که اعضای آن‌ها را اشخاص حقوقی مورد تأیید سازمان امور مالیاتی تشکیل می‌دهند. ا

ین افراد با ارائه آموزش‌ها و تجهیزات کافی شما را با حقوق، قوانین صدور صورت‌حساب، تعهدات و… آشنا می‌کنند. شرکت معتمد مالیاتی تکسا با صدور صورت‌حساب الکترونیکی، مشاوره، دریافت استعلام‌ها و حتی ثبت معاملات می‌تواند گامی موثر در رونق کسب و کار شما داشته باشد.

این مرکز به دلیل بهره‌مند بودن از کارشناسان امور مالیاتی، گزارش‌ها و صورت‌حساب‌های شما را به صورت شفاف و در فراخوان‌های ذکر شده به وسیله سامانه مودیان، ارسال می‌کند. بهره‌مند شدن از شرکت معتمد مالیاتی باعث می‌شود که از بسیاری مشکلات مانند عدم آگاهی نسبت به مالیات فروش، جرائم، تخلفات و هرآنچه باعث زیان به کسب و کار شما می‌شود، جلوگیری شود.

وظایف شرکت های معتمد مالیاتی

شرکت‌های معتمد مالیاتی بر حسب مسئولیت‌های خود به سه دسته تقسیم‌بندی می‌شوند. هر کدام از این شرکت‌ها از نظر نوع آموزش و خدماتی که به متقاضایان ارائه می‌دهند، متفاوت هستند. در جدول زیر به معرفی سه گروه از شرکت‌‌های معتمد مالیاتی و شرح وظایف آن‌ها می‌پردازیم:

نوع شرکت معتمد شرح وظایف
شرکت معتمد نوع اول وظیفه به راه انداختن پایانه فروشگاه، ایجاد حافظه مالیاتی و آموزش چگونگی استفاده از پایانه فروشگاهی را دارد.
شرکت معتمد نوع دوم وظیفه احراز تسلط مودیان در زمینه حقوق قانونی، احراز تسلط مودیان در زمینه مقررات چگونگی صدور صورت‌حساب الکترونیکی، آموزش حقوق مودیان و همچنین آموزش قوانین صدور انواع صورت‌حساب‌های الکترونیکی را دارد.
شرکت‌ معتمد نوع سوم انجام مشاوره مالیاتی، تهیه صورت‌حساب‌های مالی، انواع حسابرسی‌های مالی و ارائه نرم افزارهای سامانه مودیان از وظایف اینگونه شرکت‌ها است.

مزایای بهره مند شدن از شرکت های معتمد مالیاتی

شرکت‌های معتمد هوشمند می‌توانند با ارائه دید شفافی در زمینه انواع صورت‌حساب‌های مالیاتی، تکالیف و حقوق قانونی مودیان شما را در زمینه کسب و کار موفق‌تر کنند. از جمله مزایای دیگر این شرکت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ارسال انواع صورت‌حساب‌های مالیاتی به صورت قانونی و شفاف
  • مشاوره و پیشتیبانی از مودیان
  • ارتباط مستقیم شرکت‌های معتمد با سازمان امور مالیاتی و بررسی راه‌حل‌ها
  • حل مشکلات مودیان در زمینه انواع امور مالیاتی
  • ارائه آموزش‌های لازم برای افزایش آگاهی اشخاص حقیقی و حقوقی
  • ارائه اطلاعات به روز و مطابق با آخرین تغییرات سازمان امور مالیاتی کشور

سامانه مودیان

نتیجه گیری

اطلاع از قوانین، تکالیف و دانش مالیاتی برای هر صاحب کسب و کار امری ضروری است. به همین دلیل برای جلوگیری از خسران و آسیب‌های ناشی از عدم آگاهی نسبت به امور مالیاتی، بهتر است با شرکت‌های معتمد مالیاتی همکاری کرد. این شرکت‌ها دارای اطلاعات جدید از قوانین، تکالیف، تخلفات، تخفیف‌های مالیاتی و همچنین نحوه صدور اظهار نامه مالیاتی و صورت‌حساب هستند. با کمک گرفتن از این شرکت‌ها می‌توانید به طور مستقیم با سازمان امور مالیاتی وصل شده و در صورت بروز هرگونه مشکل در زمینه امور مالیاتی، با مشاوران متخصص این شرکت‌ها تماس حاصل کنید.

رپورتاژ / ۳۵۰۸۰۵

source

توسط salamathyper.ir