به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر حسین یاری تاکید کرد که علائمی مانند دردهای مفصلی، دردهای استخوانی و سوزش پا نمیتوانند به تنهایی نشانه پوکی استخوان باشند.
وی افزود که تراکم استخوانی در حدود ۳۰ تا ۳۵ سالگی به بیشترین حد خود میرسد، اما پس از آن با افزایش سن و تغییرات هورمونی، به ویژه در زنان، میزان ساخت استخوان کاهش یافته و فرآیند تخریب استخوانها بیشتر میشود. به همین دلیل، با گذر زمان، تراکم استخوان کاهش یافته و فرد به سمت پوکی استخوان پیش میرود.
دکتر یاری توضیح داد که پس از یائسگی در زنان، کاهش هورمون استروژن باعث تسریع در تخریب استخوانها میشود، و به همین دلیل، پوکی استخوان پس از یائسگی بسیار شایعتر است. همچنین، ایشان به «پوکی استخوان ثانویه» اشاره کرد که به دلیل مصرف برخی داروها مانند داروهای ضد انعقاد، ضد تشنج و مشتقات کورتونی، یا بیماریهایی مانند مشکلات پاراتیروئید و تیروئید رخ میدهد. در این حالت، تخریب استخوانها بهطور غیرطبیعی تسریع میشود.
دکتر یاری در پایان با اشاره به شیوع بالای پوکی استخوان، گفت که طبق آمار، یک زن از هر ۳ زن بالای ۶۰ سال و یک مرد از هر ۴ تا ۵ مرد بالای ۶۰ سال به این بیماری مبتلا میشوند. او این بیماری را یک اختلال بسیار شایع خواند و بر لزوم آگاهیرسانی و پیشگیری از آن تاکید کرد.