انشا درباره بار کج به منزل نمی رسد : نوشتن انشا در پایه های ابتدایی و حتی دوره اول راهنمایی ضروری است. پس باید موضوع خاص و زیبا و سرگرم کننده باشد. در ادامه همراه حرف تازه باشید.
کامل ترین انشا درباره ضرب المثل بار کج به منزل نمی رسد برای پایه سوم و چهارم دبستان
انشا اول :
مقدمه:
زندگی جاده پر پیچ و خمی است که هر انسان باید با تلاش و تکاپوی فراوان برای رسیدن به هدف و خوشبختی، راه درست و مناسب را برگزیند، اما گاهی انسان به دلایل مختلف به بیراهه می رود و از مسیر هدایت و سعادت دور می شود.
بدنه:
خداوند برای هدایت و نشان دادن راه درست به بندگانش، پیامبران را فرستاد تا راه صحیح و مناسب را به بشریت نشان دهند و پیامبران مانند چراغی روشن در مسیر تکامل و زندگی قرار گرفتند تا انسان بتواند به سعادت واقعی برسد. اما در این میان هستند انسان هایی که راه را به بیراهه زدند و از مسیر درست خارج شدند.به گمراهی کشیدند و دست به کارهایی چون فریب دادن دیگران، دروغگویی و حرام خواری زدند و خدا را فراموش کردند، وقتی بار کج را روی یک حیوان ببینید متوجه خواهید شد که با گذشت زمان بار بر زمین سقوط کرده و به منزل نهایی نمی رسد.انسان هایی که کم فروشی می کنند و مال مردم می خورند، دست به اموال مردم می برند و هیچ حقی را رعایت نمی کنند، بدانند که روزی این راه های نادرست و کج به انتها می رسند و باید در حضور دادگاه عدل الهی پاسخ گو باشند.گاهی کارمندی در بانک اقدام به دزدی ریز ریزاز پول مردم می کند، داشنجویی دست به تقلب می زند، دانش اموزی درس نمی خواند و از روی دیگران به سوالات آزمون پاسخ می دهد، دامداری داخل شیر آب اضافه می کند و روزی همه ی این کم کاری و فریب پایان می یابد.دست کارمند رو می شود، دانشجو واحدش می ماند، دانش اموز نمره پایان ترم نمی گیرد و گاوداری دامدار هم خراب می شود و اینجاست که می گویند بار کج به منزل نمی رسد.
نتیجه گیری:
هیچ راه نادرستی به پایان خوش ختم نمی شود و فرد خطاکار همواره نگران است و می داند روزی دستش رو می شود، هرچند عالم در محضر خداست و چیزی و جایی از دیدگاه خداوند پنهان نخواهد بود. پس در هر کاری خدا را در نظر داشته باشید.
انشا دوم :
مقدمه:
طریقه ی کسب درآمد و نحوه ی جمع آوری مال و منال هر کسی متفاوت از دیگری است. به طوری که هر کدام روشی را دنبال کرده و بدان شاد است اما آیا این راهه برگزیده اش ودرآمدش از راه درست تامین شده است یا از راه کج؟
بدنه:
راه راست همان راهی است که صخره های سنگ جلوی دید آن را گرفته است و در نگاه اول در نظرت سخت و دشوار است. اما همین که کمر همت ببندی و دست های توانمندت را به کارگیری و مانع ها را از سر راهت برداری متوجه خواهی شد که پشت آن سنگ های بزرگ،مسیری هموار و منظره ایی شگفت انگیز به انتظارت است اما راه کج همان راهی است که راحت و آسوده به نظر می رسد اما هرچه بیشتر پیش روی، در سیاهی ها بیش از پیش غرق خواهی شد و انتظارت را دره ایی عمیق که انتهایش بی کران است، می کشد.اما آیا بار کج که از مسیر و راه کج بدست آمده است به منزلت می رسد؟ انسان عاقل بلافاصله بعد از طرح پرسش جواب خیر می دهد. او یقین دارد که هر چه از این راه کسب کنی تنها بار گناهانت را بیشتر می کند و هر چه درآمد به دست آوری، بدون هیچ برکتی،دود می شود و به هوا می رود. بازتابی نخواهد داشت. هرگز موجب رونق مال و سیری شکم نخواهد شد.بار کج به مانند کیسه ایی از سکه ی طلاست که روی دوش دارید اما خبر از سوراخ کیسه ندارید و در طول راه همه ی سکه ها خواهد ریخت و زمانی که به منزل رسیدید، تنها با کیسه ایی خالی مواجه خواهی شد! در حالی که راه درست برعکس آن است و کافی است دانه ایی گندم در آن زمین بکارید، خیلی زود چند برابرش را باز پس خواهید گرفت.
نتیجه گیری:
بار کج به مانند سکه ی طلاست، همانقدر چشم گیر و همانقدر درخشنده اما راه درست به مانند دانه ی گندم است. سکه هرگز تکثیر یا برکت نمی کند شاید قیمتش بالا و پایین رود اما هرگز نمی تواند جای گندمی را که زندگی بدون آن ممکن نیست را بگیرد.
source