وقتی کودکی از گوش ‌درد رنج می‌برد، والدین اغلب می‌پرسند که برای گوش درد بچه چی خوبه؟ خوشبختانه، راهکارهای خانگی مؤثری وجود دارند که می‌توانند به کاهش درد و ناراحتی کودک کمک کنند. از داروهای تب‌بر و مسکن مناسب گرفته تا استفاده از کمپرس‌های سرد و گرم، بالا نگه‌داشتن سر کودک و هیدراته نگه‌داشتن او و البته مراجعه به پزشک همگی از جمله روش‌های مؤثری هستند که می‌توانند در کاهش درد گوش مؤثر باشند. این درد ممکن است ناشی از عفونت، التهاب، تجمع مایع در گوش یا عوامل دیگری باشد. البته در موارد شدیدتر، ممکن است نیاز به مشاوره پزشک یا حتی مراجعه به متخصص گوش و حلق و بینی باشد تا معاینه دقیق‌تری انجام و از بروز مشکلات جدی‌تر جلوگیری شود. برای پیشگیری و درمان گوش ‌درد فرزندتان در ادامه با ما همراه شوید.

برای گوش درد بچه چی خوبه

در منزل، برای گوش درد بچه چی خوبه؟

در ادامه خواهید دید که برای گوش درد بچه چی خوبه؟ و چگونه می‌توان این مشکل را در خانه درمان کرد:

روش درمان

توضیحات

نکات مهم

داروهای تب‌بر و مسکن

استامینوفن و ایبوپروفن برای کاهش درد و تب

دوز دارو را بر اساس سن و وزن کودک تنظیم کنید. قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید. به کودکان زیر ۶ ماه ایبوپروفن ندهید.

کمپرس سرد یا گرم

کاهش درد و التهاب

۲۰ دقیقه کمپرس را روی گوش قرار دهید. برای نوزادان از کمپرس گرم استفاده نکنید.

هیدراته نگه داشتن کودک

تقویت سیستم ایمنی و کاهش درد

به کودک مایعات سرد و آب بدهید.

بالابردن سر کودک

کاهش فشار در ناحیه گوش

برای نوزادان از بالش استفاده نکنید.

مراقبت از ترشحات گوش

جلوگیری از عفونت بیشتر

ترشحات را با دقت پاک کنید. از وارد کردن هر چیزی در گوش خودداری کنید.

قطره گوش (با تجویز پزشک)

کاهش درد و التهاب

فقط با تجویز پزشک استفاده شود.

اجتناب از آسپرین

خطر سندروم ری

هرگز به کودکان آسپرین ندهید.

دوری از دود سیگار

کاهش خطر عفونت

کودک را از محیط‌های آلوده دور نگه دارید.

استراحت کافی

تقویت سیستم ایمنی

به کودک اجازه استراحت کافی بدهید.

ویزیت پزشک

در صورت عدم بهبود یا درد شدید

برای تشخیص و درمان دقیق به پزشک مراجعه کنید.

  • مصرف داروهای تب‌ بر و مسکن

داروهایی مانند استامینوفن و ایبوپروفن می‌توانند درد و تب را کاهش دهند. دوز دارو باید براساس سن و وزن کودک تنظیم شود. برای کودکان زیر ۶ ماه، تنها استامینوفن مجاز است و ایبوپروفن باید به کودکان بالای ۶ ماه داده شود. قبل‌از مصرف هر دارویی، حتماً با پزشک کودک مشورت کنید تا اطمینان حاصل کنید که دوز و نوع دارو برای فرزندتان مناسب است.

به گفته سایت پذیرش 24 درباره مصرف استامینوفن:

اگر کودک یا نوزاد شما شش ماهه یا بزرگ‌تر است، مصرف استامینوفن می‌تواند به تسکین درد و تب او کمک کند. طبق توصیه پزشک و دستورالعمل‌های موجود روی جعبه مسکن، از آن استفاده کنید و سعی کنید آن را قبل از خواب به کودک خود بدهید. به‌هیچ‌وجه به کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال آسپیرین ندهید.

  • استفاده از کمپرس سرد یا گرم

استفاده از کمپرس سرد یا گرم می‌تواند به تسکین درد کمک کند. برای این کار، یک پارچه مرطوب و سرد را به‌مدت ۲۰ دقیقه روی گوش کودک قرار دهید. اگر کودک ترجیح می‌دهد از کمپرس گرم استفاده کنید؛ یک دستمال گرم را روی گوش بگذارید و تا زمانی که سرد شود، آن را نگه دارید. این روش می‌تواند درد را تا زمانی که داروی مسکن اثر کند، کاهش دهد.

  • هیدراته نگه‌داشتن کودک

یکی از عوامل مهم در بهبود عفونت‌ها، مصرف کافی مایعات است. هیدراته نگه‌داشتن بدن باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شود و به کاهش درد کمک می‌کند. به کودک مایعات سرد و آب بدهید تا بدنش هیدراته بماند.

  • بالابردن سر کودک

بالا نگه‌داشتن سر کودک می‌تواند به کاهش فشار در ناحیه گوش کمک و درد را کمتر کند. اگر کودک شما بالای ۲ سال است و در تخت کودک نمی‌خوابد، می‌توانید از بالش استفاده کنید. برای نوزادان از بالش استفاده نکنید؛ چون خطر خفگی را افزایش می‌دهد.

  • مراقبت از ترشحات گوش

در زمان عفونت گوش، ممکن است ترشحات عفونی یا چرک از گوش خارج شود. این ترشحات را بادقت پاک کنید؛ اما از قراردادن پنبه یا هر وسیله دیگری در گوش کودک خودداری کنید؛ چراکه تجمع چرک می‌تواند باعث عفونت بیشتر در کانال گوش شود.

  • استفاده از قطره گوش در صورت تجویز پزشک

برخی از عفونت‌های گوش نیاز به قطره‌های خاص دارند؛ اما این داروها باید تنها با تجویز پزشک استفاده شوند. اگر پزشک قطره‌ای تجویز کرد از آن برای کاهش درد و التهاب استفاده کنید. مصرف خودسرانه قطره گوش بدون تجویز ممکن است باعث بدترشدن وضعیت شود.

  • اجتناب از مصرف آسپرین

هرگز به کودکان آسپرین ندهید. مصرف آسپرین در کودکان می‌تواند سندروم ری ایجاد کند که بیماری نادری است و کبد و مغز را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این سندروم ممکن است به عوارض جدی و خطرناک منجر شود.

  • دوری از دود سیگار

دود سیگار یکی از عوامل افزایش‌دهنده خطر عفونت‌های گوش است. دور نگه‌داشتن کودک از محیط‌های آلوده به دود سیگار و سایر آلودگی‌های هوا می‌تواند به کاهش درد گوش و پیشگیری از عفونت کمک کند.

  • تشویق به استراحت

استراحت کافی برای کودکان با عفونت گوش ضروری است. استراحت باعث می‌شود سیستم ایمنی بدن بهتر عمل کند و عفونت را سریع‌تر ازبین ببرد.

  • ویزیت متخصص گوش و حلق و بینی در منزل

اگر با این روش‌ها بهبودی حاصل نشد یا اگر کودک دچار درد شدید یا تب بالایی بود، ویزیت متخصص گوش و حلق و بینی ضروری است. در این مواقع، شما می‌توانید از خدمات ویزیت در منزل بهره بگیرید. مرکز «یارا درمان» یکی از مراکزی است که خدمات تخصصی پزشکی از جمله ویزیت متخصص گوش و حلق و بینی در منزل را ارائه می‌دهد. این مرکز با ارسال پزشک متخصص به منزل به شما کمک می‌کند تا بدون نیاز به مراجعه به مطب یا بیمارستان، تشخیص و درمان مناسبی برای کودک خود دریافت کنید. متخصصان یارا درمان می‌توانند بررسی‌های لازم را انجام دهند و در صورت نیاز، درمان‌های تکمیلی یا داروهای مناسب را تجویز کنند تا درد گوش کودک سریع‌تر برطرف شود.

ویزیت متخصص گوش و حلق و بینی در منزل

به نقل از سایت یارا درمان درباره تعرفه ویزیت متخصص گوش و حلق و بینی در منزل در سال 1403:

تعرفه ی خدمات پزشکی در منزل هرساله توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مراکز درمان در منزل ابلاغ می شود. هزینه ویزیت متخصص گوش و حلق و بینی در منزل تهرن در سال ۱۴۰۳ معادل ۳ میلیون تومان می باشد.

بنابراین، چه زمانی باید با پزشک تماس بگیرید؟ پزشکان اطفال توصیه می‌کنند که در صورت وقوع مواردی که در ادامه خواهیم گفت، با پزشک تماس بگیرید:

  • تب بیش‌از دو روز با وجود آنتی‌بیوتیک ادامه دارد؛
  • درد گوش شدید می‌شود یا گریه کودک قطع نمی‌شود؛
  • درد گوش بیش‌از سه روز با وجود آنتی‌بیوتیک ادامه دارد؛
  • ترشحات گوش پس‌از سه روز با وجود آنتی‌بیوتیک بهتر نمی‌شود؛
  • وضعیت کودک شما روزبه‌روز بدتر می‌شود.

آیا می‌توان از گوش‌ درد بچه جلوگیری کرد؟

شاید از خود بپرسید که آیا می‌توان از این مشکل جلوگیری کرد یا خیر؟ اگرچه نمی‌توان از تمام گوش ‌دردها پیشگیری کرد؛ اما این اقدامات می‌توانند به کاهش احتمال درد گوش کمک کنند:

  • اطمینان حاصل کنید که کودکان واکسن‌های پنوموکوک کونژوگه (PCV) و آنفولانزا را دریافت می‌کنند که ممکن است خطر عفونت‌های گوش میانی را کاهش دهند؛ سایت kidshealth.org در این باره گفته است:

Make sure your kids get the pneumococcal conjugate vaccine (PCV) and the flu vaccine, which might make them less likely to get middle ear infections. Do not clean ears with cotton swabs or sharp objects.

  • از تمیزکردن گوش‌ها با گوش‌پاک‌کن یا اشیاء تیز خودداری کنید؛
  • از قرارگرفتن در معرض دود سیگار و تماس با افرادی که سرما خورده‌اند، پرهیز کنید؛ زیرا این عوامل می‌توانند احتمال عفونت گوش را افزایش دهند؛
  • کودکان را به شستن کامل و مکرر دست‌ها عادت دهید، به‌ویژه پس‌از بازی با سایر کودکان؛
  • به نوزادتان در حالت خوابیده، شیشه شیر ندهید؛
  • اگر فرزندتان زیاد شنا می‌کند از پزشک بپرسید که آیا استفاده از گوش‌گیر و قطره‌های مخصوص گوش برای او مناسب است یا نه؟

آیا می‌توان از گوش‌ درد بچه جلوگیری کرد؟

سخن پایانی

اگر از خود می‌پرسید که برای گوش درد بچه چی خوبه؟ باید بدانید که با آگاهی از روش‌های خانگی و استفاده به‌موقع از داروهای مناسب، می‌توان به کاهش این درد کمک کرد. اقدامات ساده‌ای مثل استفاده از کمپرس گرم یا سرد، اطمینان از مصرف کافی مایعات و بالا نگه‌داشتن سر کودک، همگی می‌توانند تسکین‌بخش باشند. مراکز معتبری مثل یارا درمان نیز امکان ویزیت تخصصی در منزل را فراهم کرده‌اند که می‌تواند تجربه درمان را برای شما و فرزندتان آسان‌تر و آسوده‌تر کند.

منبع:

https://www.webmd.com/first-aid/treating-ear-infections-in-children

source

توسط salamathyper.ir