در پی انتشار خبری مبنی بر حذف ارزترجیحی دارو، وزیر بهداشت با انتشار پیامی در شبکه ایکس نوشت: ارز ترجیحی دارو سال گذشته حذف شده بود و این مسیر کماکان مانند سابق ادامه پیدا می کند.

به گزارش ساعت سلامت، هفته گذشته خبری به نقل از دکتر محمدرضا ظفرقندی در برخی رسانه ها منتشر شد مبنی بر حذف ارز ترجیحی دارو، در حالی که این خبر برای فعالان و کارشناسان حوزه سلامت بسیار عجیب بود زیرا با اجرای طرح دارویار از تیرماه سال 1401 عملا ارز دولتی 4200 تومانی یا همان ارز ترجیحی حذف شده بود.

اکنون با وجود بازتاب گسترده این خبر دکتر محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت برای توضیح درباره این خبر در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: با توجه به مطالب مطرح شده در برخی رسانه‌ها در مورد حذف ارز ترجیحی دارو، توضیحا لازم به ذکر است، ارز ترجیحی نوع یک (۴۲۰۰ تومان) برای دارو از سال گذشته حذف شده بود و برای سال آینده هم کما فی‌السابق با ارز ترجیحی نوع ۲ و پرداخت دارویار عرضه خواهد شد.

اجرای طرح دارویار در دولت سیزدهم یک طرح های جنجالی و پر سر و صدا در دولت قبل بود که موافقان و مخالفان متعددی داشت از جمله چندین بار اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تشکیل نشست های اختصاصی درباره مشکلات حوزه دارو در کمیسون و صحن علنی مجلس مخالفت خود را با اجرای این طرح اعلام کردند.

بر اساس طرح دارویار قرار بود ما به التفاوت نرخ ارز دولتی با ارز نیمایی یا آزاد برای جلوگیری از گران شدن دارو برای مردم به بیمه ها پرداخت شود اما تاخیر دولت وقت و سازمان برنامه و بودجه در پرداخت مابه التفاوت قیمت دارو، داروخانه ها و به تبع آن شرکتهای دارویی را مشکلات مالی بزرگی مواجه کرد به طوری که این طرح جنجالی به تشدید کمبود دارو و افزایش نارضایتی های مردم منجر شد.

میزان ارز مورد نیاز حوزه دارو در سالهای گذشته حدود 2.5 میلیارد دلار بوده است.

همزمان با این خبر، اخباری مبنی بر حذف ارز حمایتی تجهیزات و ملزومات پزشکی نیز برای سال آینده به گوش می رسد، موضوعی که بسیاری از نمایندگان مجلس و کارشناسان و فعالان حوزه تجهیزات پزشکی را به خاطر خطر افزایش ناگهانی قیمت تجهیزات پزشکی و ناتوانی بیمه ها در پوشش هزینه های آن نگران کرده است.

source

توسط salamathyper.ir