رئیس سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی غذایی ایران عرضه مکمل های ورزشی قاچاق در بازار را سازمان‌یافته دانست و گفت: بسیاری از این مکمل‌های ورزشی که به اسم مکمل‌های برند معتبر عرضه می‌شوند در کشورهای همسایه نظیر پاکستان و امارات پر می‌شوند

به گزارش ساعت سلامت، عباس کبریایی زاده در نشست خبری با اصحاب رسانه در اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: بخش قابل توجهی از مکمل‌ها در ایران وارد می‌شود و یک بازار سوداگرانه‌ای را نیز تشکیل می‌داد یعنی تعداد زیادی واردکننده از مناطق مختلف دنیا این مکنل‌ها را وارد می‌کردند. با همتی که به وسیله شرکت‌های تولیدکننده دارو در کشور رقم خورد تمام مکمل‌های مصرفی در کشور تولید داخل است و این ظرفیت و توانمندی را باید به کشور تبریک بگوییم زیرا سبد بزرگی از مکمل‌ها در داخل کشور در حال تولید است و با کیفیت‌های قابل قبول و قابل رقابت عرضه می‌شود.

وی افزود: اگر از ظرفیت‌های موجود به نحوی شایسته استفاده کنیم فرصت‌سازی صادراتی فراهم می‌کند‌. امروز یکی از دغدغه‌های بزرگ ما در سندیکا ایجاد فصت‌هایی است که شرکت‌های تولیدکننده بتوانند به کشورهای خارجی صادرات داشته باشند. امیدواریم دولت با تلاش برای شکل‌گیری روابط بانکی – که یکی از عوامل محدودکننده صادرات است- امکان توسعه صادرات را نیز رقم بزند‌.

وی ادامه داد: در سال‌های قبل و کمتر از یک دهه پیش که تولید و واردات در کنار هم انجام می‌شد میزان ارزبری مکمل‌ها 450 میلیون دلار بود اما در سال آینده کل وابستگی ارزی برای تولید مکمل‌ها حدود 140 میلیون دلار است که گواه این است که نه تنها با یک سوم ارزبری، نیاز کشور تامین شده بلکه می‌تواند ارزآوری نیز داشته باشد.

فرآیند سختگیرانه وزارت بهداشت بر مکمل های ایرانی

کبریایی زاده درباره سلامت مکمل‌های ایرانی گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا بازار مکمل‌ها بازاری است که در محدوده فرآورده‌های غذایی تعریف می‌شود و نظارت‌های سختگیرانه ای روی آنها وجود ندارد در حالی که در ایران مکمل‌ها معادل دارو در نظر گرفته می‌شوند و وزارت بهداشت فرآیند سختگیرانه‌ای درباره این محصولات دارد و شبکه نظارتی بر مکمل‌ها، همانند دارو است یعنی عرضه مکمل‌ها ‌فقط در داروخانه‌ها از سوی شرکت‌های توزیع دارو انجام می‌شود. این موضوع سلامت زنجیره تامین مکمل‌ها را تضمین می‌کند.

وی بیان کرد: در کشور شاهد شکل‌گیری بازار موازی قاچاق نیز هستیم و بخشی از مکمل‌های قاچاق هم توسط شبکه های ماهواره‌ای تبلیغ می‌شوند و به دلیل اهمال نهادهای مسئول در مقابله با کالاهای قاچاق، شاهد ورود مکمل‌های قاچاق به بازار هستیم که اثبات سلامت آن‌ها صورت نگرفته است بخش عمده ای از این محصولات قاچاق مکمل‌های ورزشی هستند و بخش قابل توجهی از مصرف باشگاه‌ها از بازار قاچاق در حال تامین است.

رئیس سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی و غذایی ایران افزود: شواهدی نیز وجود دارد که بسیاری از این مکمل‌های ورزشی که به اسم مکمل‌های برند معتبر عرضه می‌شوند در کشورهای همسایه نظیر پاکستان و امارات پر می‌شوند. بی توجهی وزارت ورزش به حوزه مکمل‌‌ها باعث شده ما امکان اینکه بتوانیم سلامت این فرآورده‌ها و دسترسی ورزشکاران به این محصولات را تضمین کنیم وجود ندارد.

نشانه هایی از وجود شبکه سازمان یافته در عرضه مکمل های قاچاق

وی تصریح کرد: یکی از گلایه‌هایی که تولیدکنندگان مکمل‌های ورزشی در ایران دارند این است که با سرمایه‌گذاری‌های زیادی که در این زمینه صورت گرفته و علیرغم وجود 12 تولیدکننده مکمل‌‌های ورزشی در داخل کشور، محصولات قاچاق در حال عرضه در بازار هستند و به نظر می‌رسد عرضه این محصولات سازمان‌یافته باشد زیرا با حجم زیادی از این مکمل‌های قاچاقی، نمی‌توان گفت که این مکمل‌ها چمدانی وارد کشور می شوند و نشانگر وجود یک شبکه سازمان‌یافته است.

منبع: تسنیم

source

توسط salamathyper.ir