در پاسخ به سوال چگونه بدون استرس کنفرانس دهیم باید بگوییم که گوش دادن به آهنگ‌های آرامش ‌بخش بی کلام یا باکلام، شناخت مخاطب، تمرین‌کردن مداوم برای افزایش اعتماد به نفس، تنفس عمیق و یادگیری یا استراحت مداوم حین ارائه می توانند در کاهش استرس کنفرانس موثر باشند.

چگونه بدون استرس کنفرانس دهیم؟

وب‌سایت Mental Health گزارش می‌دهد که سالانه 75 تا 90 درصد از مراجعات به مطب‌های پزشکی فقط به‌دلیل استرس است. استرس در بخش‌های مختلفی از زندگی خود را نشان می‌دهد. یکی از جا‌هایی که شاید استرس را در آن تجربه کنید، کنفرانس است. صحبت‌کردن جلوی چندین نفر شاید باعث نگرانی و دل‌آشوبی‌های زیادی شود.

هنگامی که مضطرب می‌شوید، افزایش تنش در عضلات فک یا صورت می‌تواند بر گفتار شما تاثیر بگذارد. دانیلز توضیح داد: «تنش عضلانی می‌تواند باعث شود که گفتار متفاوت به نظر برسد، زیرا شما نمی‌توانید صداها را به همان روش عادی دستکاری کنید». حلق و حفره دهان شما باید به روش‌های خاصی حرکت کنند تا صداها به درستی طنین انداز شوند. افزایش تنش عضلانی ممکن است تولید کلمات را به شیوه‌ای واضح و مختصر برای دهان و زبان دشوارتر کند.

لذا در این مطلب قصد داریم چند راهکار برای جلوگیری از استرس کنفرانس به شما معرفی کنیم:

1.       گوش‌دادن به موسیقی آرامش‌بخش

گوش‌دادن به آهنگ آرامش ‌بخش قبل از شروع کنفرانس باعث می‌شود تا افکار مزاحم و استرس ‌زا را از بین ببرید و آرامش بیشتری داشته باشید. معمولاً اغلب سخنرانان قبل از شروع کنفرانس حالاتی مثل نبض سریع یا ضربان قلب بالا را تجربه می‌کنند. موسیقی‌های آرامش‌بخش می‌توانند روی حالات فیزیولوژیکی بدن ما تأثیر مثبت بگذارند و با کاهش نبض، ضربان قلب، فشار خون و هورمون‌های استرس ما را در بهترین وضعیت بدنی قرار دهند.

به نقل از سایت آرامیا درباره فواید گوش دادن به موسیقی:

با اینکه هنوز خیلی‌ها به اثربخش بودن موزیک‌های آرامش بخش در کاهش استرس شک دارند، بیشتر مطالعات تایید کرده‌اند که این آهنگ‌ها می‌توانند واقعا مفید باشند. مثلا در یک مطالعه که در سال 2017 انجام شد، مشخص شد 20 دقیقه شنیدن موزیک می‌تواند تاثیر فوری بر ذهن و آرامش آن داشته و سطح استرس را هم کاهش بدهد.

2.       استفاده از مرطوب‌کننده با رایحه اسطوخودوس

رایحه اسطوخودوس تأثیر زیادی در کاهش استرس و اضطراب دارد. شما می‌توانید برای جلوگیری از این حالات احساسی، قبل از شروع سخنرانی کمی مرطوب‌کننده با رایحه اسطوخودوس را روی دست‌ها و صورت خود بمالید. حالا در تمام زمان کنفرانس این رایحه همراه شماست؛ بنابراین کافیست چند نفس عمیق بکشید تا میزان استرس و اضطرابی درونی‌تان به حداقل برسد.

3.       شناخت مخاطب

یکی از دلایل استرس در کنفرانس این است که مخاطب خود را نمی‌شناسید و نمی‌دانید که او از شما چه انتظاری دارد. برای جلوگیری از این اتفاق باید قبل از شروع جلسه درباره مخاطب تحقیق کنید و نیاز‌های اصلی او را بشناسید.

مثلاً می‌توانید قبل از شروع کنفرانس از طریق شبکه‌های اجتماعی یا وب‌سایت خود یک نظرسنجی بگذارید و از طریق آن نیاز‌های اصلی مخاطب‌ها را درک کنید؛ همچنین این امکان را دارید که از دیگر سخنرانانی که قبلاً این کنفرانس را برگزار کرده‌اند، راهنمایی بخواهید تا به‌طور کامل شما را از نیاز‌های اصلی مخاطب‌ها آگاه سازند.

نوشیدنن دمنوش‌های آرامش‌بخش

به گفته سایت stirlingvenues.com درباره این مورد:

It may sound obvious, but the difference between 200 and 400 delegates can change everything when it comes to booking a conference venue.  From the space to move around while networking, to finding a car parking on arrival, the comfort of your delegates can make or break the atmosphere, and ultimately the enjoyment, of your event.   

4.       تمرین‌کردن

یکی دیگر از منابع استرس، عدم احساس آمادگی یا عدم اطمینان در مورد ارائه صحیح مطالب است. شما از طریق تمرین‌کردن می‌توانید این احساس را از بین ببرید. برای جلوگیری از این اتفاق باید از قبل طبق برنامه‌ریزی تمرین انجام دهید و تمام ابزار و تجهیزات لازم برای برگزاری کنفرانس را آماده کنید.

شما می‌توانید در این زمینه از یک دوست یا همراه بخواهید که مدتی جلوی شما بنشینید و به حرف‌هایتان گوش دهد. در این زمان برای طرف مقابل کنفرانس دهید و از او درخواست کنید که بازخورد خود را در مورد نحوه ارائه بگوید.

5.       آرام‌بودن و نفس عمیق

تنش‌های جسمی و روانی می‌توانند تأثیرات نامطلوبی روی صدا، وضعیت بدن و خلق‌وخوی شما بگذارند. شما باید برای جلوگیری از این اتفاق حتی قبل از شروع سخنرانی آرامش کامل داشته باشید. تکنیک‌هایی مانند مدیتیشن یا ریلکسیشن نیز می‌توانند شما را آرام کنند و استرس‌هایتان را از بین ببرند.

تمرینات تنفسی نیز باعث می‌شوند تا بهتر صحبت کنید و آرامش بیشتری حین ارائه مطالب داشته باشید. یکی از بهترین تکنیک‌های تنفسی، استفاده از تکنیک 4 – 7 – 8 است. در این تکنیک 4 ثانیه نفس می‌کشید، 8 ثانیه نفس را نگه می‌دارید و 8 ثانیه بازدم می‌کنید. اگر انجام این تمرین در این بازه‌های زمانی برایتان مشکل بود، زمان تمرین را کاهش دهید.


بیشتر بخوانید:

هدف از انجام این تمرین این است که بازدم خود را به‌قدری ادامه دهید که 2 برابر دم باشد. این نوع تنفس عمیق می‌تواند سیستم عصبی را مهار کند و اضطراب را کاهش دهد.

6.       برقراری ارتباط با حضار

یکی از استرس‌های ارائه‌دهنده‌های کنفرانس عدم توجه حضار به آنها بعد از شروع ارائه است. برای اینکه جلوی این اتفاق را بگیرید، قبل، حین و بعد از کنفرانس با شرکت‌کنندگان ارتباط بگیرید؛ مثلاً می‌توانید از آنها سؤالاتی بپرسید با نظرشان را درباره فلان موضوع بخواهید.

برای اینکه ارتباطات دوستانه‌تری با حضار برقرار کنید، در حین استراحت به پای میز یا صندلی آنها بروید و با صرف قهوه، نوشیدنی یا خوراکی در کنار آنها از دغدغه‌ها و مسائل‌شان آگاه شوید.

7.       یادگیری مداوم

یاد بگیرید و رشد کنید تا همواره مطالب ارزشمند و غنی برای ارائه در کنفرانس‌های آموزشی داشته باشید. یکی از دلایلی که باعث می‌شود اغلب ارائه‌دهندگان دچار استرس شوند، عدم آگاهی کامل از موضوعی است که ارائه می‌دهند. آنها احساس می‌کنند که مطالب‌شان به اندازه کافی خوب نیست یا حضار درباره این مطالب قبلاً نکاتی را شنیده‌اند.

شما همچنین باید شیوه‌های برگزاری کنفرانس و سخنرانی را یاد بگیرید. خوشبختانه کتاب‌های مختلفی در این زمینه نوشته شده‌اند که از جمله آنها عبارت هستند از:

  1. آیین سخنرانی از دیل کارنگی
  2. فن بیان اثر رضا یادگاری
  3. جادوی بداهه‌گویی اثر آندری سدنیف
  4. اصول سخنرانی و فن بیان به روش TED اثر کریس اندرسون

به گفته سایت کتابراه درباره این کتاب:

یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های نیویورک تایمز که ازجمله آثار ارزشمند در زمینه‌ی آموزش فن بیان محسوب می‌شود، کتاب اصول سخنرانی و فن بیان به روش TED است. اثری از کریس اندرسون که معیارها، ساختارها، روش‌ها و اصولِ پایه در زمینه‌ی سخنرانی و فن بیان را تشریح کرده و به مخاطبان خود می‌آموزد. این کتاب به این دلیل ارزشمند است که نسبت به معیارهای فن بیان در عصر معاصر و زمینه‌های نوینی که در این بستر وجود دارد آگاه بوده و آن‌ها را برای مخاطب توضیح می‌دهد.

8.       استفاده از سرگرمی

گاهی مطالب کنفرانس به‌قدری خشک و بی‌آرایش هستند که نه‌تنها مطالب، بلکه خود سخنران از گفتن و شنیدن آنها خسته می‌شود. در این زمان ممکن است استرس زیادی را بابت از دست دادن توجه مخاطب تجربه کنید. برای جلوگیری از این نوع استرس، کمی چاشنی سرگرمی می‌تواند مناسب باشد.

مثلاً شما می‌توانید از طنز بین صحبت خود استفاده کنید یا بازی‌هایی را با حضار راه بیندازید تا ازطریق این بازی‌ها مفاهیم را به آنها انتقال دهید. با انجام این کار خود نیز استرس را به‌واسطه حواس‌پرتی از طریق سرگرمی‌ها فراموش می‌کنید.

9.       نوشیدن دمنوش‌های آرامش‌بخش

قبل، حین یا بعد از کنفرانس می‌توانید از دمنوش‌های آرامش‌بخش مثل چای بابونه استفاده کنید. برای این کار قبل از شروع کنفرانس یک فنجان بزرگ چای بابونه تهیه کرده و با خود به جلسه ببرید. در طب سنتی از بابونه برای رفع استرس و افزایش آرامش استفاده می‌کنند.

شناخت مخاطب

10.   استراحت مداوم

آخرین راهکار برای کنترل استرس در سخنرانی استراحت مداوم است. برای اینکه استرس کنفرانس را از بین ببرید، باید آن را یک فعالیت کاری بدانید؛ برای انجام‌دادن هر نوع فعالیت کاری نیز استراحت می‌تواند باعث افزایش بهره‌وری شود.

بین هر بازه‌ای که خود می‌خواهید، استراحت داشته باشید تا با تجدید قوا دوباره برای ارائه‌ای قوی آماده شوید. وقتی که بدون توقف کنفرانس می‌دهید، انرژی تحلیل می‌رود و دیگر اشتیاقی بابت ادامه‌دادن بحث ندارید. حضار نیز مانند شما از بحث خسته می‌شوند و نسبت به شنیدن مطالب کنفرانس بی‌تمایل خواهند شد.

پیشنهاد می‌دهیم که در طول استراحت حتماً از دیگر راهکار‌های کاهش استرس استفاده کنید؛ مثلاً می‌توانید با استفاده از تکنیک 4 – 7 – 8 نفس بکشید یا چای بابونه بنوشید. استفاده از این ترفند‌ها می‌تواند تأثیرگذاری بالایی داشته باشد و بیشترین بهره‌وری را برایتان به ارمغان بیاورد.

سخن پایانی

با پاسخ به این سؤال که چگونه بدون استرس کنفرانس دهیم، متوجه می‌شوید که راه‌های زیادی برای کاهش کنترل استرس در حین سخنرانی وجود دارد. فراموش نکنید که داشتن استرس طبیعی است، بنابراین حتی اگر بعد از انجام تمام راهکار‌های معرفی‌شده همچنان مقدار کمی استرس داشتید، خود را ملامت نکنید. به‌جای این کار، تمرکز خود را روی هر چه بهتر برگزارشدن کنفرانس بگذارید و با تمرین مداوم و برخی راهکار‌ها مثل تنفس دیافراگمی، استشمام رایحه آرامش‌بخش یا نوشیدن چای بابونه استرس‌هایتان را از بین ببرید. دریافت کمک از یک مشاور حرفه‌ای برای سخنرانی نیز می‌تواند در این زمینه به شما کمک زیادی کند.

منبع: https://www.onemedical.com/blog/healthy-living/combat-meeting-stress/

source

توسط salamathyper.ir