رئیس هیات مدیره انجمن صنفی تولید، تامین و توزیع تجهیزات پزشکی گفت: افزایش نرخ ارز تجهیزات پزشکی موجب افزایش 7 تا 15 برابری قیمت این اقلام و ناتوانی مردم در تهیه لوازم پزشکی می‌شود. مساله‌ای که به افزایش مرگ و میر بیماران و نارضایتی‌های عمومی در جامعه منجر می‌شود.

دکتر علیرضا چیذری در گفت و گو با خبرنگار ساعت سلامت درباره حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی و تاثیر آن بر بازار این لوازم افزود: با توجه به تجربه طرح دارویار، بسیاری از کارشناسان و حتی مسئولان دانشگاههای علوم پزشکی به شدت با حذف ارز ترجیحی مخالف هستند و به نظر من حق دارند زیرا تجربه طرح دارویار جلوی چشم همه ماست.

وی گفت: بخشی از ارز ترجیحی تجهیرات پزشکی به هیات امنای ارزی برای خرید تجهیزات سرمایه‌ای و مصرفی داده می شود در صورتی که این ارز حذف شود، قیمت این تجهیزات تا 15 برابر افزایش پیدا می کند. تجهیزاتی مانند ماموگرافی و سایر تجهیزات تشخیصی و حتی مصرفی که هیات امنای ارزی با ارز ترجیحی برای دانشگاههای علوم پزشکی وارد می کند، با حذف این ارز قیمت آنها بین 8 تا 15 برابر می‌شود.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی تولید، تامین و توزیع تجهیزات پزشکی تهران گفت: برای امسال حدود یک میلیارد دلار ارز 4200 تومانی برای تجهیزات پزشکی در نظر گرفته شده بود اما در واقع این ارز پرداخت نشد و ما به التفاوت ارز 4200 تومانی با 28 هزار و 500 تومانی به بانک مرکزی داده شد تا جبران شود، اگر سال آینده این اعتبار وجود نداشته باشد، به عنوان مثال قیمت یک استنت قلب که یک وسیله حیاتی برای بیماران است به 15 تا 20 میلیون تومان می‌رسد.

وی افزود: طبق قانون، سهم فرانشیز بیمار بستری باید 10درصد باشد اما در واقع بیمار 30 درصد پرداخت می کند، در چنین شرایطی کرامت بیمار و امنیت و کرامت کادر درمان به خطر می افتد زیرا تعدادی از بیماران به علت ناتوانی در تامین این هزینه فوت می‌کنند.

جهش 8 تا 15 برابری تجهیزات پزشکی نارضایتی زیادی در کشور ایجاد می‌کند

دکتر چیذری ادامه داد: به این ترتیب بیمارستانهای دولتی و حتی خصوصی نیز در تامین تجهیزات سرمایه ای و مصرفی قدرت خرید خود را از دست می دهند و نارضایتی بزرگی در کشور رخ خواهد داد. در ادامه این روند با رشد نقدینگی و تورم هم مواجه می‌شویم که بر میزان نارضایتی عمومی می افزاید به حدی که قابل جبران نیست.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی تولید، تامین و توزیع تجهیزات پزشکی تهران گفت: تجربه ناموفق طرح دارویار پیش چشم ماست. در همان زمان هم اعلام کردیم که این طرح حداقل به 180 همت اعتبار تضمیمن شده نیاز دارد اما دولت حدود 60 همت اختصاص داد. امروز بدهی شرکتهای پخش دارو به بیش 90 همت رسیده و مطالبات معوقه داروخانه‌ها حدود 40 همت است.

وی ادامه داد: برای حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی نیز به بیش از 400 همت بودجه ریالی نیاز است که معادل 25 درصد بودجه کشور است به این ترتیب فقط همین بودجه به تورم 40 درصدی بخش سلامت منجر می‌شود.

وی گفت: ارز نیمایی تجهیزات پزشکی هم که 28 هزار و 500 تومان بود امروز به حدود 65 هزار تومان رسیده و به جای ارز 4200 تومانی تجهیزات مصرفی نیز صحبت از ارز 38 هزار و 500 تومانی است و حدود 9 برابر می شود. حتی اگر ارز 28 هزار و 500 تومانی هم بدهند قیمت ها 7 برابر می شود در حالی که افزایش بودجه ریالی تجهیزات پزشکی قطعا 7 برابر نمی‌شود.

تجهیزات پزشکی تولید داخل نیز گران می‌شود

دکتر چیذری افزود: این افزایش قیمت قطعا روی تجهیزات تولید داخل هم که قطعات وارداتی دارند و قطعات آنها با ارز آزاد خریداری می شود، تاثیر می گذارد. قیمت تجهیزات پزشکی تولیدی نیز جهش قیمتی دو برابری خواهند داشت البته قیمت تمام شده این کالاها بیش از دو برابر می شود زیرا تورم عمومی کشور هم وجود دارد و به این ترتیب محصولات داخلی نیز 3 تا 4 برابر قیمت امروز، گران می‌شوند.

وی ادامه داد: با این تفاسیر دولت دیگر به بخش تجهیزات پزشکی یارانه نمی دهد اما ارز ترجیحی به قیمت 38 هزار و 500 تومانی باقی می ماند و به این ترتیب قیمت گذاری دستوری نیز برای کالاهایی که این ارز را می گیرند، برقرار می‌ماند.

چیذری گفت: افزایش 7 تا 9 برابری قیمت تمام شده تجهیزات پزشکی را دولت نمی تواند جبران کند و از جیب مردم پرداخت می شود. هم اکنون سهم مردم از هزینه های دارو تا حدود 70 درصد هم می رسد، مردم توان پرداخت این هزینه سنگین را ندارند، تولیدکنندگان هم نقدینگی لازم را برای تولید ندارند و با افزایش اقلام دارویی دچار کمبود هستیم. در حوزه تجهیزات پزشکی نیز با همین وضع مواجه می‌شویم.

طرفداران حذف ارز ترجیحی باید پاسخگوی افزایش مرگ و نارضایتی مردم باشند

وی افزود: افزایش قیمت گوشت و مرغ سلامت مردم را به خطر انداخته اما در مورد این اقلام و حتی بسیاری از اقلام دارویی، ممکن است افراد زمانی برای جبران داشته باشند اما در مورد بسیاری از اقلام تجهیزات پزشکی مثل لوازم مورد نیاز بیماران قلبی یا تصادفی لحظات طلایی وجود دارد و باید به صورت اورژانسی تهیه شود. اگر فرد بیمار نتواند وسیله پزشکی را در زمان طلایی تهیه کند، جان خود را از دست می دهد.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی تولید، تامین و توزیع تجهیزات پزشکی تهران ادامه داد: این اتفاقات و افزایش مرگ و میر بیماران می تواند جنبش های اجتماعی ایجاد کند. در عین حال هزینه های بیمه‌ها برای پرداخت دیه و نیز هزینه های وزارت بهداشت را برای درمان بیماران بدحال افزایش می‌دهد.

وی افزود: در چنین شرایطی افراد و گروه‌هایی که طرفدار حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی در این شرایط اقتصادی کشور هستند باید پاسخگوی مشکلات بعدی آن باشند، آنان با اظهار اینکه ارز ترجیحی موجب فساد شده است به این مساله دامن می زنند. یک سند بیاورند که چند پرونده فساد بیش اظهاری و تخلف ارزی در حوزه تجهیزات پزشکی وجود دارد.

source

توسط salamathyper.ir