انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی با صدور بیانیهای درباره موضوع تامین ارز و تجهیزات پزشکی اعلام کرد: شرط حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی تضمین دولت برای تامین منابع ریالی آن است، در غیر این صورت با حذف ارز ترجیحی مخالف هستیم.
در غیر این صورت، با وعده و و عید و در صورت عدم تأمین منابع مالی لازم جهت حذف ارز ترجیحی، این انجمن با این امر (حذف ارز ترجیحی) مخالف بوده و آثار مترتب بر این موضوع را قطعاً جبرانناپذیر میداند.
به گزارش ساعت سلامت، انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی کشور درباره مسائل مرتبط با تأمین تجهیزات و ملزومات پزشکی و موضوع ارز ترجیحی بیانیه ای صادر کرد.
در این بیانیه بر این نکته تاکید شده که هدف اصلی همه برنامه های بهداشتی و درمانی کشور باید تامین رضایت و کاهش هزینه های پرداخت از جیب مردم باشد و آمده است: وجود ارزهای چند نرخی و قیمتگذاری دستوری کالاها، ضررهای بزرگی را به سیستم تأمین کالاها وارد کرده و ذاتاً فسادزا است.
این بیانیه می افزاید: دغدغه اصلی وزارت بهداشت باید کاهش رنج مردم از طریق تأمین بهموقع اقلام موردنیاز با بهترین کیفیت و کمترین قیمت باشد و مسئولان کشوری و لشکری باید تمام هم و غم خود را در کنار تأمین امنیت کشور، در تأمین سلامت مردم نیز به کار گیرند.
بیانیه انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی تاکید می کند: مسئولان وزارت بهداشت اگر توان تأمین یک میلیارد دلار ارز ترجیحی را داشته باشند، قطعاً تأمین مابهالتفاوت ریالی آن هم برای ایشان مقدور و میسر و چهبسا بسیار آسانتر باشد، البته اگر عزم و اراده قاطع و جدی و عملیاتی نیز در بین سایر ادارات و سازمانهای ذیربط (مانند سازمان برنامه و بانک مرکزی و…) در این خصوص وجود داشته باشد.
تجربه ناموفق طرح دارویار را تکرار نکنید
این بیانیه می افزاید: دولت و وزارت بهداشت باید تأمین ارز ترجیحی را برای تجهیزات و ملزومات پزشکی فاقد تولید داخل و بهویژه تجهیزات و ملزومات ضروری و حیاتی، تأمین و تضمین کند.
پیشنهاد این انجمن تخصیص مابهالتفاوت آن به انتهای زنجیره به شرط وجود تضمینهای لازم و اجرای صحیح و بهموقع آن است و در صورت عدم وجود تضمینهای اجرایی لازم، با عنایت به تجربههای ناموفق طرحهای مشابه در گذشته (دارویار و طرح تحول سلامت) پرداخت آن به هر روش تضمینشده ممکن و با صلاحدید وزارت بهداشت توصیه میشود.
انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی تاکید کرد: مسئولان سازمان برنامه، بانک مرکزی و بیمهها در یک فرآیند متمرکز و قانونی و با هماهنگی مجلس، مکلف به انجام وظایف خود برای تأمین ریال و آمادهسازی سریع سامانه پرداخت مابهالتفاوت در انتهای زنجیره موردنیاز شده و در صورت قصور و کوتاهی در برابر قانون، بهصورت جدی پاسخگو باشند.
« تجربه نشان داده است (حداقل طرح دارو یار و بخشهایی از طرح تحول سلامت) در صورت عدم عزم ملی در رأس سران قوا و همچنین متولیان اصلی، تأمین بودجه سلامت مردم با چالش شدید در این خصوص مواجه خواهد شد.»
این بیانیه می افزاید: در خصوص تجهیزات و ملزومات پزشکی تولید داخل، پیشنهاد این انجمن عدم تخصیص هرگونه ارز حمایتی به کالاهای وارداتی که دارای مشابه تولید داخل هستند، است. البته این مشروط به داشتن تولیدکننده واقعی و با عمق ساخت بالا، با کیفیت و کمیت موردنیاز کشور است
انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی در بیانیه تاکید کرد: امیدواریم مسئولان وزارت بهداشت بر خواستههای بحق خود ایستادگی کنند و مانع از بروز ابر چالش در تأمین سلامت مردم با حذف ارز ترجیحی یا عدم تأمین منابع ریالی ناشی از حذف این ارز شوند. این مسئله به منزله حمایت یا عدم حمایت از ارز ترجیحی نیست بلکه مسئله اصلی، اولویت تأمین سلامت مردم با بالاترین کیفیت و حداقل هزینه است.
این بیانیه می افزاید: در غیر این صورت، با وعده و و عید و در صورت عدم تأمین منابع مالی لازم جهت حذف ارز ترجیحی، این انجمن با این امر (حذف ارز ترجیحی) مخالف بوده و آثار مترتب بر این موضوع را قطعاً جبرانناپذیر میداند.
این انجمن تاکید کرده است: از رئیسجمهور، وزیر بهداشت، رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر اقتصاد، نمایندگان مجلس و رئیس بانک مرکزی خواهشمند است در سطح عالی یکبار و برای همیشه و خیلی سریع در خصوص نحوه تأمین ارز ترجیحی موردنیاز یا نحوه تأمین مابهالتفاوت ریالی ناشی از حذف ارز ترجیحی تا قبل از ابلاغ قانون بودجه اقدام کنند.
source