به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، نادر توکلی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، در نشست خبری که روز دوشنبه در این دانشگاه برگزار شد، با تاکید بر نقش مهم هوش مصنوعی در عرصه سلامت، گفت: “هوش مصنوعی نمیتواند جایگزین پزشکان شود، اما میتواند خطاهای پزشکی، به ویژه در جراحیها و پاتولوژیها، را به طور چشمگیری کاهش دهد.”
توکلی با اشاره به آغاز استفاده از هوش مصنوعی از زمان همهگیری کرونا برای تحلیل سی تی اسکنها و تصویربرداریها، افزود: “این فناوری در زمینههای مختلفی مانند خدمات اورژانس، الکترونیکی شدن بیمارستانها، آموزش به بیمار و تصویربرداریهای مغزی به کار گرفته شده است.”
وی با بیان اینکه استفاده کامل از هوش مصنوعی در سیستم سلامت میتواند خطرات زیادی به همراه داشته باشد، تاکید کرد که هوش مصنوعی در سیستمهای تصمیمگیری بالینی و خدمات روزمره نقش مؤثری ایفا میکند.
برنامه استراتژیک دانشگاه علوم پزشکی ایران: تمرکز بر هوش مصنوعی در سلامت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران همچنین به برنامههای استراتژیک این دانشگاه اشاره کرد و گفت: “این دانشگاه برای پیشبرد ماموریتهای سازمانی خود، از جمله کاربرد هوش مصنوعی در حوزههای سلامت، برنامهریزی کرده است. یکی از راهبردهای ما تمرکز بر هوش مصنوعی در آموزش، پژوهش و خدمات درمانی است.”
توکلی افزود: “رویکرد دانشگاه در حال حاضر تکنولوژیمحور است و این دانشگاه در حال حرکت به سمت مرزهای دانش است که یکی از این مرزها، هوش مصنوعی است.”
ایران، پیشرو در هوش مصنوعی در منطقه
عبدالرضا پازوکی، دبیر کنگره بینالمللی هوش مصنوعی در سلامت، در همین نشست با اعلام رتبه اول ایران در زمینه کاربرد هوش مصنوعی در منطقه و رتبه ۷۷ جهانی، گفت: “هوش مصنوعی در حوزههای مختلف درمان و پیشگیری کاربردهای زیادی دارد و با استفاده از این فناوری میتوانیم به کاهش خطاهای پزشکی کمک کنیم.”
وی افزود: “به عنوان مثال، در تشخیص سرطانها، هوش مصنوعی بسیار مؤثر است و میتواند در ۹۳ درصد موارد سرطان سینه را شناسایی کند. این فناوری در آیندهای نزدیک میتواند در زمینه رادیولوژی نیز تاثیرگذار باشد.”
پازوکی به دیگر کاربردهای هوش مصنوعی از جمله استفاده از آن به عنوان دستیار پزشک در جراحیها و سونوگرافی اشاره کرد و گفت: “این فناوری میتواند به عدالت در سلامت و دسترسی بیشتر افراد به خدمات درمانی کمک کند، به ویژه در مناطق کمبرخوردار.”
چالشها و ملاحظات در کاربرد هوش مصنوعی در سلامت
دبیر کنگره بینالمللی هوش مصنوعی در سلامت همچنین درباره چالشهای پیش روی استفاده از این فناوری در حوزه سلامت گفت: “بسیاری از مطالب موجود در زمینه هوش مصنوعی هنوز مبتنی بر شواهد علمی نیست و نیاز است که اطلاعات بهدستآمده از این فناوری بهطور دقیقتر و کاربردیتر، به ویژه در حوزه سلامت، مورد استفاده قرار گیرد.”
وی ادامه داد: “برای همین است که معمولاً از هوش مصنوعی به عنوان یک دستیار پزشک یاد میشود. نهایتاً این پزشک است که باید بر اساس اطلاعات ارائهشده توسط هوش مصنوعی، تصمیمگیری کند.”
کنگره بینالمللی هوش مصنوعی در سلامت
پازوکی همچنین به برگزاری کنگره بینالمللی هوش مصنوعی در سلامت اشاره کرد که از ۱۲ تا ۱۴ دیماه در مرکز همایشهای رازی برگزار میشود. این کنگره با ۳۰ سخنران خارجی و ۲۱ کارگاه آموزشی، به بررسی چالشها و فرصتهای هوش مصنوعی در حوزه سلامت خواهد پرداخت. در این رویداد علمی، ۱۵ موضوع کلیدی در زمینههای مختلف بهداشت و درمان بررسی میشود و نمایشگاهی جانبی نیز برگزار خواهد شد.
هوش مصنوعی به عنوان یک ابزار قدرتمند در عرصه سلامت میتواند نقش اساسی در کاهش خطاهای پزشکی، بهبود تصمیمگیریهای بالینی و تسهیل دسترسی به خدمات درمانی ایفا کند. ایران با رتبه نخست در منطقه در استفاده از این فناوری، گامهای بلندی در این مسیر برداشته است. کنگره بینالمللی هوش مصنوعی در سلامت، فرصتی طلایی برای تبادل نظر و ارتقاء دانش در این زمینه است.