دکتر مشایخی استاد مدیریت دانشگاه صنعتی شریف در حالی که بغض جلوی صحبت کردنش را گرفته بود و گریه میکرد گفت: وضعیت آموزش و پرورش ایران فاجعه است.
به گزارش ساعت سلامت دکتر علی نقی مشایخی استاد پیشکسوت مدیریت دانشگاه صنعتی شریف در همایش مهاجرت نخبگان افزود: سیستم آموزش و پرورش ایران فاجعه است، معدلها پایین است، معلمان مشکل معیشت دارند. سواد دانش آموزان پایین آمده است، بچه های مدارس امروز در ایران فکر کردن را یاد نمی گیرند و در بهترین شرایط و در بهترین مدارس، فقط تست زدن را یاد می گیرند.
دکتر مشایخی افزود: وضعیت آموزش و پرورش ایران گریه دارد. بچه هایی که در این مدارس بزرگ می شوند، هیچ حسی به کشور ندارند و به راحتی میگویند به من چه. فشار و تمایل به مهاجرت به سطح دبیرستان کشیده شده است و با طوفان مهاجرت از کشور مواجه هستیم.
استاد دانشگاه صنعتی شریف گفت: در مقطعی از تاریخ ایران قرار داریم که وضعیت بسیار نگران کننده است. باز هم می گویم با طوفانی از مهاجرت از کشور مواجه هستیم، بسیاری از دانش آموزان حتی در مدارس مذهبی اکنون به دنبال انتخاب رشتهای هستند که در خارج از کشور خواهان داشته باشد و به فکر مهاجرت هستند.
وی افزود: دانشجویان دانشگاههای خوب کشور نیز همه تلاششان این است که معدل خوبی داشته باشند تا بتوانند بروند. مسائل اقتصادی یکی از علل افزایش مهاجرت است. زیرا بسیاری از افرادی از ایران رفتهاند، در خارج از کشور حقوق و زندگی بهتری دارند.
کشور از نیروها و مدیران با کیفیت خالی میشود
استاد دانشگاه صنعتی شریف گفت: محدودیتهای تحمیل شده به خانواده ها و عوامل اجتماعی بسیاری از مردم را آزرده است و به دنبال رفتن هستند. مهاجرت در بین نیروهای تحصیلکرده بیشتر است. یکی از مهمترین عارضه های این اتفاق این است که کشور از نیروها و مدیران با کیفیت خالی می شوند.
وی افزود: در این شرایط شرکتهای خصوصی و سازمانهای دولتی نمی توانند نیروهای با کیفیت جذب کنند. نیروهای بی کیفیت به عنوان مدیران و تصمیم گیرندگان حاکم می شوند و تصمیم های غلط این افراد این سیکل معیوب را تشدید میکند و وضعیت کشور بدتر میشود.
دکتر مشایخی ادامه داد: این منظومه مدیران جدید بی کیفیت نمیتواند بحرانهای مختلف اقتصادی مثل بحران آب یا بحرانهای اقتصادی را حل کنند و با افزایش مشکلات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بحران مهاجرت از کشور باز هم تشدید میشود. هر دانشجویی می بیند همه دوستانش میروند و با خودش می گوید چرا من نروم.
وی گفت: اگر بخواهیم این وضعیت را درست کنیم یک کوه کار داریم، نمی گویم نمی شود اما کار سنگینی است. راه حل آن این است که یک تحول بزرگ به وجود بیاید و مدیریت کشور به دست خردمندان بیفتد، اول باید کشور را سامان بدهیم تا نخبگان کشور برگردند باید تیم مدیریتی عوض شود.
source