رئیس سازمان غذا و دارو گفت: نگران حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی هستیم. البته  حذف ارز ترجیحی فعلا برنامه دولت نیست، اما برای نرخ آن برای دارو و تجهیزات پزشکی افزایش دارد اما میزان افزایش آن را نمی دانیم.

به گزارش ساعت سلامت، دکتر مهدی پیرصالحی امروز در نشست خبری افزود: دغدغه دولت و مجلس آن است که از بیماران حمایت کنند به همین علت برای تامین نقدینگی دارو و تجهیزات پزشکی با سازمان برنامه و بودجه برنامه مشترک داریم و باید سیستم های بیمه ای قوی باشند و همه بیماران از بیمه‌ها استفاده می کنند.

وی گفت: با افزایش قیمت ارز نگران تامین نقدینگی شرکت‌ها هستیم که باعث افزایش هزینه بیماران نیز می شود که باید مجلس و سازمان برنامه و بودجه در این زمینه پای کار باشند. باید ضمن تامین بازار کیفیت دارو و تجهیزات پزشکی را هم حفظ کنیم نمی توانیم کالای بی کیفیت به مردم بدهیم.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: قیمت ارز مبادله‌ای هم افزایش یافته است اما قیمت گذاری در حوزه دارو متناسب با این قیمت نبود و باعث شد برخی شرکت‌ها از صرفه اقتصادی خارج شدند.

وی گفت: در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، ثبت، نظارت، کیفیت و تأمین این فرآورده ها وظیفه سازمان غذا و داروست و باید پاسخگوی نیازها و کمبودهای بازار باشیم. در حوزه لوازم آرایشی و بهداشتی فقط نظارت بر بازار را بر عهده داریم.

معاون وزیر بهداشت افزود: در ۹ ماهه امسال، از دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار ارز تخصیصی بانک مرکزی، فقط ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار جذب شده و به دلیل مشکلات نقدینگی شرکتها، ۶۰۰ میلیون دلار دیگر جذب نشد.

وی گفت: ثبات ارز ترجیحی در این حوزه از بروز مشکلات جلوگیری کرده است. اما کاهش ارز تخصیصی از ۱.۲ میلیارد دلار به یک میلیارد دلار و حذف ارز ترجیحی کیت‌های آزمایشگاهی و نوارهای تست خون باعث افزایش قیمت این اقلام شده است.

رئیس سازمان غذا و دارو افزود: وقتی کار را شروع کردیم با کمبودهای دارویی مواجه بودیم و برخی اقلام دارویی موجودی زیر ۳ ماه داشتند به همین رفع این کمبودها را در اولویت گذاشتیم.

56 هزار میلیارد تومان در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی بدهی داریم

وی گفت: وقتی کار را شروع کردیم مطالبات معوقه دارو و تجهیزات پزشکی حدود 56 هزارمیلیارد تومان بود و هنوز پرداخت نشده است. از این مبلغ  ۳۶ همت برای  دارو و ۲۰ همت تجهیزات پزشکی است که باید هر چه سریعتر پرداخت شود.

پیرصالحی افزود: کمبود نقدینگی، قیمت گذاری دستوری و تامین نشدن به موقع ارز از جمله علل کمبودهاست به همین علت خیلی از داروها از چرخه تولید خارج  شدند و حتی برخی داروهای بیمارستانی دچار کمبود شد.

معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: اصلاح قیمت‌‌گذاری از داروهای تزریقی و بیمارستانی آغاز شده، زیرا در این بخش پوشش بیماران کامل‌تر است.

کمبود 300 قلم دارو در کشور

وی با اعلام کمبود 300 قلم دارو در کشور گفت: حدود 57 قلم داروی بیمارستانی دچار کمبود بود که اکنون به 10 قلم کاهش پیدا کرده است. در حوزه داروهای عمومی در سطح داروخانه ها کمبود داریم و باید نسبت به تامین بیشتر تلاش کنیم البته برخی از این داروها در داروخانه های خاص پیدا می شود.

رئیس سازمان غذا و دارو افزود: در حوزه کیت‌های آزمایشگاهی و نوارهای تست قندخون، باید حمایت‌هایی صورت بگیرد تا بیماران دچار مشکل نشوند.

وی ادامه داد: راهکار این است که اصلاح تعرفه های خدمات آزمایشگاهی ، پوشش وسیع بیمه ای صورت گیرد یا اینکه سازمان برنامه و بودجه، اعتبارات بیشتری تخصیص دهد.

وی درباره کمبود شیرخشک، گفت: در حوزه شیرخشک ۵ کارخانه تولیدی داریم که ظرفیت تولید آنها ۱۲۰ میلیون قوطی است اما نیاز داخلی، ۷۵ میلیون قوطی است. عمده کمبود ما از ناحیه یک برند خاص است که باید جایگزین برای آن در نظر بگیریم.

پیرصالحی درباره کمبود پانسمان بیماران پروانه‌ای گفت: پانسمان‌های این بیماران تأمین شده است و به اندازه نیاز وجود دارد.

وی درباره کمبود واکسن آنفلوانزا نیز توضیح داد: بهترین زمان برای تزریق این واکسن شهریور و مهر است. امسال دو میلیون و ۲۰۰ هزار عدد واکسن آنفلوآنزا وارد کردیم، با توجه به افزایش شیوع این بیماری اکنون باید برای واردات مجدد واکسن سفارش دهیم.

وزارت بهداشت با فروش اینترنتی دارو مخالف نیست

رئیس سازمان غذا و دارو درباره فروش اینترنتی دارو گفت:‌ سکوهای اینترنتی باید در چارچوب های وزارت بهداشت با تدوین ضوابط خاص، قیمت گذاری دارو را انجام داده و به فروش برسانند اکنون دغدغه وزارت بهداشت حفظ محرمانگی اطلاعات بیماران است و ظرف دو هفته آینده ضوابط فنی ابلاغ و به صورت آزمایشی اجرا می شود.

پیرصالحی در مورد طرح دارویار نیز گفت: موافق اجرای طرح دارویار نبودم، زیرا بیمه ها دیر مطالبات داروخانه ها را پرداخت می کنند و این مشکل اساسی بوده و بودجه آن نیز هنوز به اندازه نصف نیز پرداخت نشده است. طرح دارویار از پرداختی ها عقب است و مطالبات داروخانه ها فقط برای خرداد و تیر امسال پرداخت شده این عقب افتادگی داروخانه ها را دچار چالش کرده و مشکلات مالی پیدا کرده‌اند.

وی گفت: از ۷۵ همت تخصیص یافته دارویار تاکنون ۳۰ همت پرداخت شده است و بودجه دارویار از سازمان هدفمندی یارانه باید به بودجه عمومی واریز شود.

پیرصالحی اضافه کرد: اجرای طرح دارویار برای سال آینده متوقف نمی شود ولی ممکن است مدل اجرای آن تغییر یابد. هدف دسترسی مردم به دارو با قیمت منصفانه است.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: دولت باید از دولت داخل حمایت کند زیرا بودجه های کشور توان تامین نیازهای مردم از طریق واردات را ندارد. اولویت دولت دسترسی مردم به به دارو با قیمت منصفانه است و برای اینکه پرداختی از جیب مردم افزایش نیابد باید پوشش بیمه ها قوی تر شود.

وی در مورد فروش داروی سقط جنین نیز گفت: در حوزه فروش اینترنتی این دارو، کارشناسان سازمان غذا و دارو رصد کرده و با پلیس فتا همکاری در بستن سایتی که اقدام به این کار کند، داریم و باید برخوردهای امنیتی و قضایی صورت گیرد زیرا این سازمان فقط نقش نظارتی دارد .

حداکثر 4 قلم دارو در هر نسخه مجاز است

وی با اشاره به تجویز منطقی دارو ، گفت: تجویز ۴ قلم دارو مجاز بوده در حالی که بیش از این تعداد تجویز می شود و البته در برخی بیماریها نیز دارو کمتر توسط پزشک نوشته می شود.

ثبت نسخ جعلی به صورت آنلاین

پیر صالحی گفت: متاسفانه نسخ جعلی نیز به صورت آنلاین نوشته می شود. بسیاری از این نسخه ها در اختیار پزشک نیست و باید به سمت امضای دیجیتال پزشک پیش برویم تا نسخه نویسی تقلبی و فیک صورت نگیرد و همچنین باید تمامی داروها در سامانه تیتک ثبت شود.

وی تاکید کرد: باید از ظرفیت رسانه‌ها برای جلب مشارکت‌های مردمی و خیریه‌ها در حمایت از بیماران استفاده شود، چرا که در بسیاری از کشورها، موسسات خیریه نقش مهمی در تأمین هزینه‌های درمان این بیماران دارند.

وزارت صمت عامل افزایش قاچاق لوازم آرایشی

وی در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی نیز گفت: در این حوزه روی کیفیت و ضوابط فنی نظارت داریم اما جلوگیری از واردات کالاهای آرایشی و بهداشتی را وزارت صمت اعمال کرده که باعث رشد قاچاق در حوزه آرایشی و بهداشتی شده است.

پیر صالحی تاکید کرد: ضرورت دارد برای جلوگیری از محصولات آرایشی و بهداشتی تقلبی فرایند شناسه گذاری این محصولات صورت گیرد تا بتوانند نسبت به اصل بودن فرآورده اطمینان حاصل کنند زیرا بسیاری از این فرآورده ها اصل نیستند.

source

توسط salamathyper.ir