در حال حاضر جراحی بینی، تبدیل به یکی از دغدغه های مهم تعداد زیادی از افراد، به ویژه بانوان شده است. در واقع تصور داشتن یک چهره خاص و جذاب، باعث شده تا این افراد مایل به انجام این جراحی باشند. در جراحی رینوپلاستی، پزشک قادر است تا بینی را به فرم های بسیاری درآورد. انتخاب فرم و مدل بینی به سلیقه فرد متقاضی و نظر شخصی او و همچنین با مشورت جراح صورت خواهد گرفت. در مواقعی این انتخاب باعث می شود تا داوطلبان دچار سردرگمی شوند که کدام مدل بینی برای فرم صورت آن ها مناسب تر خواهد بود. علاوه بر آن، عمل بینی با تکنیک های مختلف عمل بینی باز و بسته نیز صورت می گیرد که انتخاب نوع آن نیز بنا بر صلاحدید پزشک خواهد بود. به همین علت است که انتخاب یک پزشک با سابقه و حرفه ای از جمله اقدامات مهم قبل از عمل بینی به شمار می رود.
انواع عمل بینی براساس مدل نهایی
کلیه افراد متقاضی عمل بینی، با هر قصد و نیتی که برای این جراحی زیبایی اقدام کرده اند، در نهایت به دنبال زیبا شدن و ایجاد تغییرات مطلوبی در چهره خود هستند. همان طور که عنوان شد، این داوطلبان بهترین مدل بینی متناسب با چهره خود را با توجه به سلیقه و صلاحدید پزشک خود، انتخاب می نمایند.
- عمل بینی گوشتی
عمل بینی گوشتی برای افرادی مناسب خواهد بود که بینی آن ها دارای غضروف نرم و پوستی ضخیم است. در نتیجه در این عمل، پزشک از تکنیک های خاصی جهت کاهش حجم غضروف و پوست و همچنین ایجاد یک فرم مطلوب برای بینی استفاده می کند. در واقع، پزشک با استفاده از گرافت یا پیوند غضروف، ساختار غضروفی و استخوانی بینی را تغییر می دهد. از جمله چالش های مهم پزشک در جراحی بینی گوشتی، آن است که بدون آسیب رساندن به بافت زیرین، ضخامت پوست را کاهش داده و نتایج ظریف و زیبایی را خلق کند. جراح در کنار بهبود ظاهر بینی، از طریق ایجاد اصلاحاتی جهت رفع انحراف تیغه بینی و موانع تنفسی، عملکرد تنفسی فرد را نیز بهبود خواهد داد.
- عمل بینی استخوانی
عمل بینی استخوانی یکی از انواع مدل های عمل بینی محسوب شده و برای افرادی استفاده می شود که ساختار استخوانی بینی آن ها به دلیل انحراف سپتوم یا قوز، دچار مشکل شده است. از ویژگی های بینی های استخوانی، قوز، نازکی پوست بینی، مقاوم بودن استخوان و غضروف بینی است. به دلیل انعطاف پذیری بالای این نوع بینی در مقایسه با بینی گوشتی، می توان در جراحی آن را به مدل های مختلف فانتزی، نیمه فانتزی و طبیعی تغییر داد. جهت انجام جراحی بینی استخوان، لازم است تا جراح، مهارت زیادی داشته باشد تا با دقت و حساسیت خود، مانع آسیب به غضروف بینی شود.
- عمل بینی فانتزی
پزشک می تواند در انواع رینوپلاستی، بینی افراد را به فرم بینی فانتزی در آورد. در فرم فانتزی، تیغه بینی از قوس بسیار زیادی برخوردار است و ابعاد بینی بسیار کوچک خواهد شد. نوک این مدل بینی عروسکی، به صورت اغراق آمیزی سر بالا بوده و سوراخ های بینی نیز بسیار کوچک هستند. لازم به ذکر است که به دلیل ابعاد کوچک بینی فانتزی یا عروسکی، این مدل بینی برای صورت مردان مناسب نخواهد بود و با چهره های زنانه و ظریف، سازگاری بیشتری خواهد داشت.
- عمل بینی نیمه فانتزی
از دیگر مدل های رینوپلاستی، باید به عمل بینی نیمه فانتزی اشاره کرد. فرم بینی نیمه فانتزی، در واقع در حد وسط بینی طبیعی و بینی فانتزی قرار دارد. به این معنی که نه مانند بینی طبیعی، استاندارد بوده و نه مانند بینی فانتزی، به شکل اغراق آمیزی سر بالا، کوچک و باریک است. نوک بینی نیمه فانتزی و قوس آن به صورتی تغییر خواهد کرد که ظاهری زیبا، ولی غیر مصنوعی برای بینی ایجاد می شود. از جمله مزایای فرم بینی نیمه فانتزی، در مقایسه با بینی های فانتزی و عروسکی، آن است که فرد داوطلب پس از عمل رینوپلاستی، با مشکلات تنفسی کمتری مواجه خواهد شد.
- عمل بینی طبیعی
از میان تمام جراحی های رینوپلاستی، عمل بینی طبیعی دارای بیشترین مورد تقاضا و طرفدار است. البته تمام متقاضیان نمی توانند این فرم بینی را داشته باشند. زیرا معمولا مشکلات حاد بینی، به وسیله مواد مصنوعی و ایمپلنت ها برطرف می شود و نتیجه جراحی در این موارد، با فرم بینی طبیعی و استاندارد کاملا متفاوت خواهد بود.
هدف از جراحی بینی طبیعی، ایجاد ظاهری استاندارد و هماهنگ با دیگر اجزای صورت بوده و تغییرات در این عمل، به صورتی انجام می گردد که تغییرات مصنوعی در بینی ایجاد نشود. اندازه بینی طبیعی استاندارد بوده و نه بزرگ و نه کوچک است. این اندازه استاندارد، در بخش های مختلف بینی همچون تیغه، پره ها، ضخامت و زاویه نوک بینی، رعایت می گردد.
تفکیک بر اساس تکنیک جراحی
انواع عمل بینی با مدل های مختلف طبیعی، گوشتی، فانتزی و … به صورت باز و یا بسته انجام خواهد شد. هر کدام از جراحی های باز و بسته، از مزایا و معایب خاصی برخوردار هستند. در این میان پزشک جراح، بنا به تشخیص خود و البته مشورت با بیمار، یکی از این تکنیک های جراحی را برای این عمل زیبایی استفاده می کند. در ادامه به توضیح هر یک از این تکنیک ها پرداخته ایم:
عمل باز بینی، از تکنیک های جراحی رینوپلاستی بوده که در آن پزشک، در قسمت کلوملا یا پوسته جدا کننده دو سوراخ بینی، برشی ایجاد کرده و اینگونه به ساختارهای داخلی بینی دسترسی خواهد داشت. در نتیجه این دسترسی، پزشک تسلط بیشتری بر روی آناتومی بینی فرد داشته و با دید کامل تر به استخوان ها و غضروف های بینی، جراحی را با سهولت انجام می دهد. در ادامه به مزایا و معایب این عمل بینی باز خواهیم پرداخت:
مزایا
- دسترسی و دید بهتر به ساختار بینی
- دقت بیشتر برای تغییرات پیچیده و دقیق به خصوص در عمل ترمیم
- کنترل بهتر بر نتیجۀ نهایی جراحی
معایب
- دوره نقاهت طولانی به علت برش بیشتر پوست
- احتمال تجربه تورم بیشتر
- ایجاد زخم کوچک حاصل از برش کلوملا
- عمل بینی بسته
در عمل بینی بسته، پزشک از طریق برش هایی که در داخل حفره های بینی ایجاد کرده است، به استخوان و غضروف دسترسی پیدا می کند. در این روش، بدون باقی ماندن آثار برش ها بر روی پوست صورت، بازسازی و تغییر شکل بینی انجام می گردد. در نتیجه این روش به پزشک اجازه خواهد داد تا بدون ایجاد زخم بیرونی، تغییرات مورد نظر و دلخواه داوطلب را انجام دهد. البته لازم به ذکر است که جراحی بینی به روش بسته، برای مشکلات جزئی و کمتر بینی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. در واقع به علت دسترسی کمتر پزشک به داخل بینی در این روش، برخی از نقایص را نمی توان با این جراحی بسته رفع نمود. در ادامه به مزایا و معایب استفاده از این تکنیک خواهیم پرداخت:
مزایا
- نبود زخم خارجی به دلیل داخلی بودن تمام برش ها
- دورۀ نقاهت کوتاه تر پس از عمل نسبت به جراحی باز
- کاهش تورم پس از عمل
- دقیق و موثر برای داوطلبان با نیازهای جراحی محدود و تغییرات جزئی
معایب
- دسترسی محدود جراح به ساختار بینی به ویژه در تغییرات گسترده
- دید محدود در ساختار درونی بینی به دلیل ایجاد برش در داخل
۲۰ دی ۱۴۰۳ ۱۵:۲۱
اشتراک گذاری (چگونه میتوانید این مطلب را برای دیگران بفرستید)
source