عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران گفت: حدود 300 قلم دارو در کشور با کمبود شدید مواجه است و از این تعداد 100 قلم دارو نایاب است. این مساله جان بسیاری از بیماران از جمله بیماران تنفسی و قلبی را در معرض خطر قرار داده است.

دکتر هادی احمدی در گفت و گو با ساعت سلامت افزود: کمبود نقدینگی فشار زیادی به صنعت دارویی کشور وارد کرده است. فقط بدهی سازمان های بیمه گر و سازمان هدفمندی یارانه ها به بخش دارو بالغ بر 25 هزار میلیارد تومان است. همین بدهی باعث کاهش تولید دارو در کشور شده و بر مشکل کمبود دارو در کشور دامن زده است.

وی ادامه داد: هم اکنون 300 قلم دارو در کشور با کمبود جدی مواجه است و از این تعداد حدود 100 قلم دارو نایاب شده است، برخی اسپری های تنفسی و داروهای بیماران قلبی عملا در بازار ایران نایاب شده اند و نبود این داروها جان بیماران را به خطر انداخته است.

اسپری‌های تنفسی نایاب شده، جان بیماران تنفسی در خطر است

دکتر احمدی گفت: کمبود و نبود دارو یک مساله ساده نیست. وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو باید هر چه سریعتر و به صورت فوریتی برای تامین این داروها اقدام کنند. اخیرا شنیده ایم که مقام معظم رهبری با برداشت یک میلون دلار از صندوق توسعه ملی موافقت کرده اند. امیدواریم با اختصاص این بودجه مشکل کمبود دارو در کشور حل شود.

وی افزود: وزارت بهداشت باید با استفاده از این اعتبار رفع مشکل کمبود دارو را در اولویت قرار دهد و با اختصاص آن به بیمه ها و نیز پرداخت ما به التفاوت قیمت ارزی داروها در طرح دارویار، نظام دارویی کشور را از ورشکستگی و وضعیت خطرناک فعلی نجات دهد و اجازه ندهد سهم پرداخت از جیب مردم برای سلامت بیش از این افزایش پیدا کند.

عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران گفت: کمبود و نایاب شدن اسپری های تنفسی در شرایط آلودگی هوا واقعا خطرناک است. آلودگی هوا سالانه جان حدود 30 هزار نفر را در کشور می گیرد و نبود داروهای مورد نیاز بیماران تنفسی می تواند این مساله را تشدید کند.

وی افزود: آلودگی هوا سالانه حدود 12 میلیارد دلار به کشور خسارت می زند، در حالی که دولت می تواند با هزینه هایی به مراتب کمتر و جلوگیری از افزایش آلودگی ها جلوی این ضرر بزرگ را در کشور بگیرد.

source

توسط salamathyper.ir