به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ملی،دکتر سیدرضا ویس کرمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، بر لزوم افزایش تحقیقات علمی و گسترش همکاریهای بینالمللی در زمینه پیشگیری و کنترل عفونتهای بیمارستانی تأکید کرد. وی گفت: برای کاهش اثرات عفونتهای بیمارستانی باید از ابزارهای نوین و روشهای دیجیتال استفاده کنیم و تجربیات کشورهای دیگر را به کار بگیریم.
دکتر رسول شفیعی، دبیر اجرایی اولین کنگره جامع پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی، ارتقا کیفیت بهداشتی، تجهیزات پزشکی و استریلیزاسیون، در این کنگره به چالشهای بزرگ و دائمی نظامهای سلامت دنیا اشاره کرد و گفت: عفونتهای بیمارستانی ارتباط مستقیم با سلامت بیماران، امنیت کارکنان و منابع بهداشتی کشورها دارند. این موضوع در دنیای امروز با تهدیدات نوظهور مانند عفونتهای مقاوم به دارو و بیماریهای نوپدید پیچیدهتر شده است.
شفیعی افزود: عفونتهای بیمارستانی یکی از علل اصلی مرگ بیماران بستری است و اهمیت پیشگیری از این عفونتها در سیاست جهانی مورد تأکید قرار دارد. طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، ۷ تا ۱۰ درصد از بیماران در کشورهای توسعهیافته و ۱۰ تا ۱۵ درصد در کشورهای در حال توسعه به این عفونتها مبتلا میشوند.
او تأکید کرد که برای مقابله با این مشکل، اقدامات منظم در بیمارستانها ضروری است. از جمله این اقدامات میتوان به بهداشت دست، استفاده صحیح از آنتیبیوتیکها، کنترل عفونتهای مقاوم به دارو و نظارت مداوم بر رعایت پروتکلهای بهداشتی اشاره کرد.
دکتر مینو محرز، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این کنگره به مشکلات کنترل تجویز آنتیبیوتیکها اشاره کرد و گفت که تجویز بیرویه این داروها منجر به مقاومت عفونتها به آنتیبیوتیکها میشود و جان مردم در خطر قرار میگیرد. او افزود که ایران در مصرف آنتیبیوتیک یکی از کشورهایی است که نیاز به کنترل بیشتری دارد.
این کنگره که در جزیره کیش برگزار شد، به بررسی موضوعات مختلف کنترل عفونتهای بیمارستانی، از جمله پیشگیری، تشخیص، درمان و مدیریت عفونتهای مقاوم به دارو، پرداخت.