مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش از اجرای طرح پاد (پیشگیری از دخانیات) در همه مدارس ۳۲ منطقه خبر داد و نسبت به شیوع مصرف دخانیات و سیگار الکترونیک در مدارس دخترانه هشدار داد.
به گزارش ساعت سلامت، سمیه السادات ابراهیمی با بیان اینکه شیوع استعمال دخانیات و سیگار الکترونیک در دختران در حال افزایش است گفت: در رصد و پایش آسیبهای اجتماعی در همه استانها، مسائل خانوادگی در صدر قرار داشته و مصرف دخانیات در رتبه چهارم آسیبهای اجتماعی در کشور قرار دارد.
وی با بیان اینکه یکی از مفاد تفاهمنامهای که با ۳۲ منطقه بسته شده این است که در حوزه پیشگیری از مصرف دخانیات کار جدی در همه مدارس انجام شود افزود: طرح پاد «پیشگیری از دخانیات» در همه مدارس ۳۲ منطقه با هدف کاهش استعمال دخانیات اجرا خواهد شد.
مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش درباره علت شیوع مصرف دخانیات در مدارس دخترانه گفت: در کل آسیبهای اجتماعی به سمت دخترها پیش میرود، علت آن هم فضای مجازی و کمرنگ شدن هویت دخترانه در کل اجتماع است، باید به سمت تقویت این هویت دخترانه و لطافت دخترانه پیش برویم.
ابراهیمی با بیان اینکه در حوزه زنان هم آسیبهای اجتماعی مثل استعمال مواد مخدر و دخانیات بیشتر شده است گفت: در فضای دانشآموزی، به دلیل تبلیغات گسترده در این حوزه بخصوص در سینماهای خانگی که دختران و زنان بیشتر استعمال دخانیات و سیگار دارند، همچنین عوامل اجتماعی، خانوادگی و فرهنگی باعث این شیوع شده است.
وی با بیان اینکه آسیبهای اجتماعی تک مولفهای و تک عاملی نیستند افزود: همه عوامل دست به دست هم داده تا امروز دختران بیشتر از گذشته گرفتار آسیبهای اجتماعی و استعمال دخانیات شوند.
گفتگوی خانوادهها با فرزندان به یک دقیقه در شبانه روز کاهش یافته است
وی با بیان اینکه در رده سنی متوسطه دوم این آمار بالاست ادامه داد: معتقدیم خانواده منشاء و عامل پیشگیری از آسیبهای اجتماعی است. در رصد پایش آسیبهای اجتماعی در کل استانهای کشور عوامل مخاطرهآمیز خانوادگی بالاترین فراوانی را داشته زیرا اگر خانواده محیط امن عاطفی و روانی را برای فرزندانشان ایجاد کنند و نیاز فرزندان را به عاطفه و امنیت تامین کنند مطمئنا این بچهها در جامعه کمتر آسیب میبینند و دچار آسیبهای اجتماعی نمیشوند.
مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه متاسفانه امروز مقدار گفتگوی خانوادهها با فرزندانشان در شبانه روز به دقیقه کاهش پیدا کرده است عنوان کرد: والدین، فرزندانشان را نه میبینند، نه صحبت میکنند و نه گفتگو میکنند، والدین گاهاً حتی آموزش چگونه گفتگو کردن را با نوجوان نمیدانند تا اعتماد آنها را بدست آورند و پناهگاه امن در خانه ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه این عوامل باعث شده دانش آموز هم در خانواده و هم در جامعه بی پناه باشد اظهار کرد: والدین در صورت مواجه شدن با چنین مواردی ابتدا فضای امن ایجاد کنند، از قضاوت و سرزنش و تحقیر کردن فرزندشان به صورت جدی بپرهیزند.
ابراهیمی ادامه داد: مهمترین ویژگی یک والد پذیرندگی و امن بودن است، سعی کنند به گونهای رفتار کنند که فرزندشان همه مسائل را به آنها بگوید و از مشاور کمک بگیرند؛ به گونهای رفتار نکنند که دانش آموز به دوست دیگر که ممکن است نامناسب باشد پناه ببرد.
مکاتبه وزیر بهداشت برای ممنوعیت نمایش دخانیات در شبکه نمایش خانگی
دکتر بهزاد ولی زاده، رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت نیز با اشاره به تاثیر نمایش محصولات دخانی بر افزایش مصرف به ویژه میان جوانان و زنان، گفت: طی مکاتبه انجام شده از سوی وزیر بهداشت با دادستانی کل کشور و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درخواست حمایت طلبی برای ممنوعیت نمایش مصرف دخانیات در شبکه نمایش خانگی و فیلم و سریالهای تولیدی شده است.
وی گفت: ستاد ملی مبارزه با دخانیات، مصادیق تبلیغات محصولات دخانی را اعلام کرده و بر مبنای این مصادیق، نمایش محصولات دخانی به هر نحوی جزو تخلفات مواد ۳ و ۱۰ قانون «جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات» است و مشمول جریمه میشود.
مبالغ ناچیز جریمه ها بازدارنده نیست
وی با بیان اینکه نمایش محصولات دخانی به هرشکلی در شبکه نمایش خانگی و تولیدات رسانهای ممنوع است و مشمول جریمه میشود، افزود: البته مبالغ جریمه ممنوعیت تبلیغات در ماده ۱۰ قانون برای مجموعه تولید فیلم و سریالهای نمایش خانگی و تلویزیونی بسیار ناچیز است و حکم بازدارندگی ندارد.
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت درباره استفاده از ظرفیت قانونی برای جلوگیری از تبلیغ محصولات دخانی در شبکه نمایش خانگی گفت: طی مکاتبه انجام شده از سوی وزیر بهداشت با دادستانی کل کشور و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درخواست حمایت طلبی برای ممنوعیت نمایش مصرف دخانیات در شبکه نمایش خانگی و فیلم و سریالهای تولیدی شده است.
ولیزاده با بیان اینکه نمایش محصولات دخانی در شبکه نمایش خانگی سبب افزایش مصرف این محصولات میشود، تصریح کرد: به دلیل اینکه مصرف محصولات دخانی در شبکه نمایش خانگی سبب افزایش مصرف دخانیات میشود، این اقدام یک موضوع تهدید کننده برای سلامت عمومی به حساب میآید.
وی درباره تصمیمات جلسه ستاد کشوری کنترل دخانیات درباره تبلیغات محصولات دخانی در شبکه نمایش خانگی گفت: امیدواریم با حمایت حوزه قضایی و دستگاههای نظارتی موضوع تاثیر نمایش محصولات دخانی بر افزایش مصرف دخانیات به ویژه در میان جوانان و زنان، در کانون توجه قرار گیرد و با عواملی که به هشدار حوزه سلامت در این خصوص بیتوجهی میکنند، برخورد شود.
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت اظهار کرد: به طور قطع، ورود حوزه قضایی به حوزه تبلیغ و نمایش محصولات دخانی در شبکه نمایش خانگی و تولیدات فیلم و سریال اثرگذار است.
منبع: ایسنا
source