به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، پژوهشگران با تجزیه و تحلیل داده‌های بیش از ۶۷۰۰ کودک سوئدی که برای درمان چاقی در بازه زمانی ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۹ تحت نظر بودند، نشان دادند که کودکانی که در دوران کودکی وزن خود را کاهش داده‌اند، در بزرگسالی کمتر به مشکلاتی مانند دیابت نوع ۲، فشار خون بالا و کلسترول بالا مبتلا می‌شوند.

امیلیا هاگمن، محقق ارشد این مطالعه از مؤسسه کارولینسکا در سوئد، گفت: «نتایج این مطالعه بسیار مثبت است و نشان می‌دهد که درمان چاقی در دوران کودکی می‌تواند فواید سلامتی درازمدت به همراه داشته باشد. این مطالعه بر اهمیت مداخله زودهنگام تأکید دارد، زیرا مداخلات به موقع می‌تواند احتمال موفقیت را افزایش داده و خطرات بلندمدت سلامت ناشی از چاقی را کاهش دهد.»

نتایج نشان می‌دهد کودکانی که موفق به کاهش وزن شدند، نسبت به کودکان چاق که تغییری در وزن خود نداشتند، ۵۸ درصد خطر کمتری برای ابتلاء به دیابت نوع ۲، ۶۹ درصد کاهش خطر ابتلاء به کلسترول بالا، و ۵۸ درصد کاهش خطر نیاز به جراحی چاقی داشتند. همچنین کودکانی که توانستند به طور کامل وزن خود را کاهش دهند و دیگر چاق محسوب نشوند، ۶۰ درصد کمتر در معرض خطر فشار خون بالا بودند.

این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که کاهش وزن در کودکان چاق با ۸۸ درصد کاهش خطر مرگ زودرس همراه است. در این تحقیق، محققان به این نتیجه رسیدند که پاسخ مثبت به درمان چاقی در کودکان تاثیرات مثبتی در بزرگسالی خواهد داشت.

با این حال، این مطالعه نشان داد که کاهش وزن تأثیری بر کاهش خطر افسردگی و اضطراب در بزرگسالی ندارد. حتی با بهبود وضعیت چاقی و کاهش وزن، خطر ابتلاء به اختلالات خلقی همچنان باقی می‌ماند. به گفته هاگمن، «اگرچه تصور می‌شد که کاهش وزن می‌تواند علائم افسردگی و اضطراب را کاهش دهد، اما اکنون می‌توانیم نشان دهیم که این‌طور نیست و این دو مشکل باید به طور موازی درمان شوند.»

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که مداخلات زودهنگام و مؤثر برای درمان چاقی در دوران کودکی، می‌تواند از بسیاری از مشکلات بهداشتی در بزرگسالی جلوگیری کند.

source

توسط salamathyper.ir