در حالی که عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از کمبود 450 قلم دارو در کشور خبر می دهد، رئیس این کمیسیون در نامهای هشدار آمیز به رئیس جمهوری از وی خواست برای نجات صنعت داروی ایران نشست فوری برگزار کند.
به گزارش ساعت سلامت، دکتر حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در نامه ای هشدار آمیز به دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری برگزاری نشستی فوری برای بررسی افزایش بی رویه بدهی دولت و دانشگاه های علوم پزشکی به صنعت دارو وتجهیزات پزشکی را خواستار شد.
نماینده زاهدان در مجلس در این نامه نوشت: با توجه به بررسی های میدانی، اسناد و مستندات حوزه سلامت، عدم اجرای صحیح قانون، سوء مدیریتها و ترک فعلها در حوزه تامین و تخصیص منابع مالی سلامت، عواقب خطرناک و خسارات زیادی را در پی دارد.
دکتر شهریاری خطاب به دکتر پزشکیان نوشت: تصمیمات غیرکارشناسی در حوزه تامین منابع ریالی و ارزی، از طریق حذف ارز دولتی از دارو تجهیزات و ملزومات پزشکی باعث شده این کمیسیون با قید فوریت برگزاری جلسه به ریاست حضرت عالی و با حضور اینجانب، وزرای بهداشت، رفاه، صمت، رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیس بانک مرکزی را درخواست کند.
وی تاکید کرد: اهمیت فوریت این جلسه بیش از پیش است و علت آن بدهی های دولت و دانشگاه های علوم پزشکی به صنعت دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین افزایش بی رویه این بدهیها است که نتیجه آن آینده بسیار خطرناک در حوزه سلامت و افزایش پرداختی از جیب بیماران خواهد بود.
وضعیت دارو بحرانی است، از پزشکیان انتظار بیشتری داشتیم
همزمان سید محمد جمالیان عضو کمیسیون بهداشت مجلس نیز اعلام کرد: حدود 450 قلم دارو در کشور کمبود دارد و تعداد قابل توجهی از داروها نایاب شده اند و با توجه به عدم انجام اقدامات موثر، پیشبینی میشود کمبودهای دارویی در اسفندماه سال جاری افزایش یابد.
وی گفت: از رئیسجمهور پزشک انتظار داشتیم در حوزه سلامت اتفاقات خوبی بیفتد، اما متأسفانه وضعیت حوزه دارو بحرانی است و پس از گذشت 7 ماه هنوز شاهد اقدامات مناسبی برای رفع مشکلات نیستیم.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی، افزود: وضعیت حوزه دارو بحرانی است و برنامهای برای بهبود وضعیت بهداشت هم وجود ندارد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: قرار بود پول پرداختی به داروخانهها و دانشگاهها برای تأمین دارو و تسویه بدهیها انجام شود ولی این اتفاق نیفتاده است و همچنان مشکلات مالی و تأمین دارو ادامه دارد.
source