
در دنیایی که بیش از 80 درصد مردم به اینترنت دسترسی دارند و ترجیح میدهند کارهایشان را با اینترنت انجام دهند، داشتن سایت برای کلینیکهای پزشکی هم الزامی است. پزشکان با داشتن سایت میتوانند خودشان را موثرتر معرفی کنند؛ با بیمارانشان ارتباط مستقیم بگیرند و امکان نوبتدهی آنلاین را به وجود بیاورند. طراحی سایت پزشکی باعث صرفهجویی در وقت بیماران میشود و از نظر اقتصادی هم به نفع کلینیکها و مطبهای پزشکی است. در ادامه بیشتر درباره طراحی وب سایت برای پزشکان صحبت میکنیم.
چرا پزشکان نیاز به سایت دارند؟
تقریباً شغلی نیست که این روزها سراغ استفاده از فضای آنلاین نرفته باشد؛ ولی سوال اینجاست که آیا طراحی سایت برای هر شغلی لازم است؟ برای مثال داشتن سایت برای ارائه خدمات پزشکی چه فایدههایی دارد؟ برای پاسخ به این سوال باید از کاربردهای طراحی سایت برای پزشکان صحبت کنیم. در ادامه فهرستی از کاربردهای سایتهای پزشکی را میبینید:
1.معرفی تخصص و خدمات
به گفتهی سایت ادزینو:
مهمترین نقطه ضعف مطبهای سنتی این است که پزشکان نمیتوانستند تخصص و خدمات خود را به شکل صحیحی معرفی کنند. به نحوی که تنها روش بازاریابی خدمات برای پزشکان شامل بازاریابی دهان به دهان و مشاوره مستقیم بود. در حال حاضر اما پزشکان مدرن اهمیت اینترنت را درک کردهاند و به سراغ فضای مجازی رفتهاند. سفارش طراحی سایت پزشکی بهترین راهحل برای معرفی تخصص، خدمات، سوابق تحصیلی و تجربیات پزشکان است. در سایتهای پزشکی میتوان فضاهای مختلفی را برای این کار در نظر گرفت. همچنین برای این معرفی میتوان از تصاویر، فایلهای ویدئویی و متن در کنار هم استفاده کرد.
2.کاهش هزینههای مدیریت مطب
با طراحی سایت پزشکی میتوانید یک سیستم نوبتدهی آنلاین داشته باشید. همچنین میتوانید به بسیاری از سوالات متداول بیماران در سایت پاسخ دهید. همین 2 کار ساده باعث کم شدن ترافیک بیماران کلینیک خواهد شد؛ که مزیت این کار کاهش هزینههای مدیریت مطب است.
3.تمرکز روی جلب رضایت بیماران
هدف کلینیکهای درمانی باید جلب رضایت بیماران باشد؛ این ویژگی خصوصاً برای کلینیکهای تخصصی خیلی اهمیت دارد. نکته اما اینجاست که سیستم نوبتدهی با تماس یا مراجعه حضوری همیشه باعث اذیت شدن بیماران میشود و نارضایتی آنها را به همراه دارد.
وقتی سراغ نوبتدهی آنلاین بروید، بیمار دیگر نیاز نیست برای گرفتن نوبت به شکل حضوری مراجعه کرده و چندین ساعت از روزش را هدر بدهد. همین ویژگی باعث جلب رضایتش میشود.
نکته دیگر اینکه در سایتهای پزشکی میتوان گزینههای برای ویزیت آنلاین، دریافت مشاوره یا پرسش و پاسخ هم در نظر گرفت؛ که این فیچرها نیز با هدف جلب رضایت بیماران میتوانند به سایت اضافه شوند.
4.جذب بیمار از فضای آنلاین
برای تبدیل بیماران بالقوه (یا آنلاین) به بیماران واقعی هم میتوانید روی طراحی سایت پزشکی حساب باز کنید. با داشتن یک سایت حرفهای راحتتر میتوانید نظر بیماران را جلب کرده و اعتماد آنها را به دست آورید. به همین دلیل از طراحی سایت بهعنوان راهکاری برای تبدیل بیماران آنلاین به مراجعین واقعی هم نام برده میشود.
5.ایجاد برند شخصی برای پزشکان
برندسازی شخصی برای پزشکان اهمیت زیادی دارد. به گفته سایت دکترلینک:
در دنیای امروزی در هر صنفی رقابت بسیار زیادی به وجود آمده است؛ رقابتی که در طول تاریخ بشریت سابقه نداشته است. در شرایط امروزی اگر شما تنها به افزایش تخصص و مهارتتان بیندیشید، اما هیچ برنامهای برای معرفی خود به دیگران نداشته باشید، افراد کمتری شما را خواهند شناخت و بیماران کمتری به شما مراجعه خواهند کرد؛ بنابراین طرح یک برنامه تبلیغاتی و بکار بردن راهکارهایی برای تقویت برند شخصی از ضروریات برنامههای هر پزشک در دنیای امروزی است.
اگر میخواهید در شهر بهعنوان یک پزشک نامدار زبانزد مردم باشید، باید سعی کنید بیشتر دیده شوید. طراحی سایت پزشکی و فعالیت در سوشال مدیا میتواند این محبوبیت را به شما بدهد.
6.امکان ارائه مشاوره و خدمات پزشکی آنلاین
به گفتهی ادزینو:
امروزه بسیاری از سایتهای پزشکی بخشی را به ارائه خدمات آنلاین اختصاص دادهاند. به نحوی که بیماران میتوانند از هر شهر و مکانی به این سایتها مراجعه کنند و بهصورت آنلاین از خدمات پزشکی استفاده کنند. این کار نه تنها باعث رضایتمندی بیماران میشود، بلکه بیماران بیشتری هم برای بیماران به ارمغان میآورد. در طراحی وب سایت پزشکی میتوانید این بخش را نیز سایت خود اضافه کنید. در سایتهای طراحی شده میتوان امکان برقراری ارتباط تصویری، صوتی یا متنی با بیماران را نیز ایجاد کرد.
7.ارتباط سریعتر با بیماران
در نظر گرفتن فرمهای تماس، امکان چت آنلاین با بیمار، امکان ایجاد انجمنهای اینترنتی و…. امکانات دیگری است که در طراحی سایت پزشکی میتوانید روی آنها مانور دهید. مجموع این امکانات و شیوهها با هدف جلب رضایت بیماران و برقراری ارتباط سریعتر با آنها است.
8.مدیریت پرونده بیماران
یکی دیگر از کاربردهای طراحی سایت مطب، ایجاد بخشی برای پروندههای بیماران است. میتوانید پرونده هر بیمار را ذخیره کرده و برای او در سایت یک پنل کاربری ایجاد کنید. به این شکل بیمار میتواند در جریان همه امور پروندهاش باشد. شما هم راحتتر به این موارد دسترسی خواهید داشت.
9.داشتن پنل مدیریتی
این بخش را به نقل از سایت رایامارکتینگ مینویسیم:
همانطور که در طراحی سایت پزشکی خدمات و ویژگیهای سایت باید مورد توجه قرار گیرد. پنل مدیریتی نیز دارای اهمیت است. پنل مدیریتی همانطور که از نامش پیداست، امکاناتی را در اختیار مدیر سایت قرار میدهد تا بتواند سایت را بهروز نگه دارد. ویرایش اطلاعات و بهروزرسانی آنها از جمله وظایف مدیر سایت است.
اگر در طراحی سایت پزشکی خدماتی ارائه شود که در آن بیماران نیاز به پرداخت هزینه داشته باشند این بخش نیز باید در پنل مدیریتی دیده شود. رسیدگی به پرداختها و وضعیت واریز هزینهها نیز موضوع بسیار با اهمیتی برای بیماران و مدیران سایت به شمار میرود.
برای طراحی سایت پزشکی از کجا شروع کنیم؟
فرایند طراحی سایت برای مطبها با نیازسنجی و تعیین خواستهها آغاز میشود. در قدم اول باید ببینید فهرست نیازهای شما چیست؟ میخواهید از این سایت در چه مواردی استفاده کنید. سپس به بررسی شرکتهای طراحی بپردازید تا در نهایت بهترین شرکت طراحی سایت پزشکی را پیدا کنید. برونسپاری فرایند طراحی سایت خیالتان را از بابت دریافت بهموقع سایت و رعایت نکات فنی و سئویی در طراحی راحت میکند.
برای دریافت جزئیات بیشتر بهتر است با یک کارشناس طراحی سایت صحبت کنید تا مسیر را برایتان روشنتر و واضحتر کند. تیم کارشناسان ادزینو هم برای این کار در کنارتان خواهند بود.
هزینه راهاندازی سایت پزشکی چقدر است؟
هزینههای طراحی سایت پزشکی به فاکتورهای مختلفی وابسته است. از جمله این فاکتورها میتوان به نوع طراحی، ویژگیهای درخواستی سفارش، داینامیک یا استاتیک بودن وبسایت، تعداد صفحات مورد نیاز، گرافیک و طراحی UI/UX، امکانات و قابلیتهای اضافه، پشتیبانی و نگهداری، بهینهسازی سایت و… اشاره کرد.
نکته دیگر اینکه قیمت طراحی سایت پزشکی با وردپرس نسبت به سایتهای اختصاصی پایینتر است. پس اگر میخواهید در هزینههایتان صرفهجویی کنید، سراغ سایتهای وردپرسی بروید. حدود هزینههای طراحی سایت وردپرسی پزشکی از 8 میلیون تومان شروع میشود. این عدد ممکن است براساس خواستهها و نیازهای کارفرما بالاتر هم برود.
اما اگر نیازمند یک سایت اختصاصی برای کلینیکهای پزشکی باشید، بهتر است سراغ سایتهای کدنویسی شده بروید. این سایتها قابلیت توسعهپذیری بیشتری دارند؛ اما هزینههای طراحی سایت اختصاصی از وردپرس بیشتر است. برای رسیدن به یک برآورد دقیقتر از هزینهها میتوانید از کارشناسان ادزینو کمک بگیرید.
چه صفحاتی در طراحی سایت پزشکی اهمیت بیشتری دارند؟
به گفتهی ادزینو:
در طراحی سایت برای کلینیکها و پزشکان باید حتماً صفحاتی برای معرفی پزشکان، معرفی خدمات و تخصصها، تماس با ما و صفحه بلاگ را در نظر گرفت. علاوه بر اینها میتوان صفحات دیگری برای گفتوگوی آنلاین با بیماران، ارائه مشاوره، نوبتدهی آنلاین، ویزیت آنلاین و… هم در سایت تعریف کرد.
این موارد حداقل نیازهای یک سایت پزشکی است. اگر نیازمند امکانات بیشتری هستید، باید در جلسهی مشاوره طراحی سایت نیازهایتان را بگویید تا کارشناسان براساس آن برنامهی طراحی را پیش ببرند.
سایت یا اینستاگرام؟ برای پزشکان کدام بهتر است؟
نزدیک به 50 میلیون کاربر ایرانی از اینستاگرام استفاده میکنند. به همین دلیل اغلب کسب و کارها و مطبهای پزشکی و دندانپزشکی هم در اینستاگرام حساب فعال دارند. شما هم اگر به فکر جذب بیماران آنلاین و تبدیل آنها به بیماران حضوری هستید، خوب است که در اینستاگرام هم فعالیت کنید.
اما اینستاگرام نمیتواند جایگزین سایت شود؛ زیرا با طراحی سایت پزشکی میتوانید به امکانات و ویژگیهای مختلفی دسترسی داشته باشید که در اینستاگرام قابل دستیابی نیستند. برای مثال در اینستاگرام نمیتوانید سراغ ویزیت آنلاین بروید؛ یا به بیماران بهصورت اینترنتی وقت ویزیت بدهید. از جمله کارهایی که خیلی راحت با طراحی سایت میتوانید به آنها دست پیدا کنید.
سخن آخر
طراحی سایت برای پزشکان این روزها الزامی است؛ چون بیش از 80 درصد مردم با اینترنت نیازهای روزانهی خود را رفع میکنند. به همین دلیل برای رزرو وقت دکتر هم ترجیح میدهند از پلتفرمهای رزرو آنلاین نوبت کمک بگیرند یا بهصورت مستقیم در سایتهای کلینیکی وقتشان را رزرو کنند. با طراحی سایت پزشکی میتوانید این نیاز بیماران را پوشش دهید. البته طراحی سایت مزایای متعددی برای پزشکان دارد که بالاتر به آنها اشاره کرده بودیم. اگر برای طراحی سایت پزشکی نیاز به مشورت و پشتیبانی داشتید، میتوانید از کارشناسان ادزینو کمک بگیرید.