ایتالیا یکی از مشهورترین کشورهای جهان در حوزه غذا و آشپزی است و غذاهای ایتالیایی در سراسر دنیا محبوبیت زیادی دارند. علاوه بر جاذبه‌های گردشگری منحصربه‌فرد این کشور، تجربه طعم و مزه غذاهای اصیل ایتالیایی نیز یکی از دلایل اصلی سفر بسیاری از گردشگران به ایتالیا است.

آنچه این تجربه را خاص‌تر می‌کند، حساسیت شدید مردم ایتالیا نسبت به غذاهای سنتی‌شان است. آن‌ها به شدت روی اصالت و نحوه سرو غذاهایشان تأکید دارند و هرگونه تغییر در طعم و سبک پخت را برنمی‌تابند. این روزها، با گسترش شبکه‌های اجتماعی، ویدیوهای زیادی از واکنش ایتالیایی‌ها به اشتباهات رایج در خوردن غذاهایشان منتشر شده است؛ از جمله شکستن اسپاگتی قبل از پخت، استفاده از سس کچاپ روی پیتزا، یا سفارش کاپوچینو بعد از ساعت ۱۲ ظهر!

با این حال، در کنار این حساسیت‌ها، جالب است بدانید که برخی از غذاهای ایتالیایی که در سراسر جهان به عنوان غذای ایتالیایی شناخته می‌شوند، در واقع اصلاً وجود خارجی در ایتالیا ندارند! این موضوع نشان می‌دهد که بسیاری از غذاهایی که به نام ایتالیا شهرت یافته‌اند، در طول زمان و در فرهنگ‌های دیگر دستخوش تغییر شده‌اند.

۱۰ غذاهای ایتالیایی معروفی که وجود ندارند (یا کاملاً متفاوت از نسخه‌های جهانی هستند)

۱. چیکن آلفردو (Chicken Alfredo)

در رستوران‌های ایتالیایی خارج از ایتالیا، این غذا با تکه‌های مرغ، خامه سنگین و پنیر پارمزان تهیه می‌شود، اما در ایتالیا اصلاً چنین ترکیبی وجود ندارد. سس آلفردو (Fettuccine Alfredo) در اصل از کره، پنیر پارمزان و آب پاستا درست می‌شود و بدون خامه یا مرغ سرو می‌شود.

۲. پاستا با سس آلفردو (Alfredo Pasta)

برخلاف تصور عمومی، سس آلفردو یک سس محبوب در ایتالیا نیست. این سس در دهه ۱۹۲۰ توسط آشپزی ایتالیایی در رم ابداع شد، اما در خود ایتالیا، فقط در برخی از رستوران‌های توریستی یافت می‌شود. ایتالیایی‌ها به جای آن از سس‌هایی مانند کاربونارا، آمتریچیانا یا کاچو‌ا‌پپه استفاده می‌کنند.

۳. پپرونی پیتزا (Pepperoni Pizza)

اگر در ایتالیا پیتزا پپرونی سفارش دهید، ممکن است پیتزایی با فلفل دلمه‌ای (Peperoni به زبان ایتالیایی یعنی فلفل!) دریافت کنید. در ایتالیا پیتزای با سالامی تند بیشتر با نام “Diavola” شناخته می‌شود.

۴. اسپاگتی با کوفته گوشت (Spaghetti and Meatballs)

این غذا یک اختراع ایتالیایی-آمریکایی است. در ایتالیا، کوفته‌های گوشتی (Polpette) به‌صورت جداگانه و بدون پاستا سرو می‌شوند. ترکیب اسپاگتی با کوفته در ایتالیا ناشناخته است.

۵. گارلیک برد – نان سیر(Garlic Bread)

ایرانی‌ها عاشق نان سیر هستند، اما در ایتالیا، چنین نانی به این شکل رایج نیست. ایتالیایی‌ها ترجیح می‌دهند نان ساده یا “Bruschetta” با روغن زیتون و گوجه فرنگی سرو کنند.

۶. کاپچینو بعد از ظهر!

در ایتالیا، نوشیدن کاپوچینو بعد از صبحانه تقریباً یک تابو است. ایتالیایی‌ها معتقدند که شیر زیاد در کاپوچینو برای صبح زود مناسب است، اما بعد از ظهر و بعد از غذا فقط اسپرسو (Caffè) می‌نوشند.

۷. سس مارینارا روی پاستا (Marinara Sauce on Pasta)

در آمریکا، “پاستا با سس مارینارا” رایج است، اما در ایتالیا، سس مارینارا معمولاً فقط برای پیتزا استفاده می‌شود. ایتالیایی‌ها برای پاستا بیشتر از سس گوجه‌فرنگی تازه یا سس راگو (نوعی سس گوشت) استفاده می‌کنند.

۸. لازانیای پر از گوشت و پنیر (Lasagna)

در بسیاری از کشورها، لازانیا پر از لایه‌های ضخیم گوشت و پنیر است. اما در ایتالیا، لازانیا سبُک‌تر است و معمولاً با سس بشامل، مقدار کمتری از گوشت و سبزیجات تازه تهیه می‌شود.

۹. سیزر سالاد (Caesar Salad)

برخلاف تصور رایج، سیزر سالاد یک غذای ایتالیایی نیست. این سالاد در دهه ۱۹۲۰ در مکزیک توسط سرآشپز “سزار کاردینی” (که اصالتاً ایتالیایی بود) اختراع شد. در ایتالیا، سالادها ساده‌تر بوده و بدون سس‌های سنگین سرو می‌شوند.

۱۰. فتوچینی با مرغ و سس پستو (Pesto Chicken Fettuccine)

در ایتالیا، پاستاها  هرگز با مرغ ترکیب نمی‌شود. همچنین، سس پستو در ایتالیا به‌شدت سنتی است و تغییر در دستور اصلی آن مورد پذیرش نیست.

حساسیت زیاد ایتالیایی‌ها نسبت به غذاهایشان ممکن است در ابتدا برای ما ایرانی‌ها کمی عجیب یا حتی آزاردهنده به نظر برسد، به‌ویژه اگر قصد سفر، تحصیل یا کار در ایتالیا را داشته باشیم.

غذاهای ایتالیایی معروفی که وجود ندارند

برخلاف فرهنگ غذایی ما، برخی اصول و عادات غذایی در ایتالیا کاملاً متفاوت است. برای مثال:

۱. پاستا نباید بیش از حد پخته شود! برخلاف ما ایرانی‌ها که به دم کردن طولانی‌مدت غذاها عادت داریم، ایتالیایی‌ها پاستا یا اسپاگتی را نهایتاً پس از ۱۵ دقیقه جوشیدن در آب، با سس ترکیب و سرو می‌کنند. پاستای آن‌ها معمولاً در حالت “آل دنته” (کمی سفت‌تر از آنچه که ما عادت داریم) سرو می‌شود.

۲. پیتزای ایتالیایی کاملاً متفاوت از پیتزای ایرانی است! پیتزاهای سنتی ایتالیایی برخلاف نسخه‌های ایرانی، سبک‌تر، کم‌موادتر و دارای خمیر نازک‌تر و سبک‌تر هستند. در ایتالیا از خمیرهایی با درصد هیدراسیون بالا استفاده می‌شود که باعث لطافت و کیفیت بهتر خمیر می‌شود. البته این روزها، در صنعت فست‌فود ایران، پیتزا ناپولیتن که نوعی پیتزای اصیل ایتالیایی است، محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

۳. سس در غذاهای ایتالیایی جایگاه محدودی دارد. برخلاف ما ایرانی‌ها که تقریباً روی هر غذایی سس می‌ریزیم، ایتالیایی‌ها بسیار کم از سس استفاده می‌کنند. نکته مهم این است که هرگز روی پاستا یا پیتزا سس کچاپ یا هر نوع سس دیگری نریزید، چون این کار از نظر آن‌ها غیرقابل قبول است!

۴. مدت زمان پخت گوشت کاملاً متفاوت است. اگر به استیک‌های کاملاً پخته‌شده (Well Done) عادت دارید، در ایتالیا احتمالاً با چالش مواجه خواهید شد. ایتالیایی‌ها معمولاً گوشت را نیم‌پز یا کم‌پخته (Rare یا Medium Rare) سرو می‌کنند، پس اگر به گوشت کاملاً پخته عادت دارید، بهتر است هنگام سفارش حتماً این موضوع را اعلام کنید.

بنابراین، اگر قصد اقامت طولانی‌مدت در ایتالیا را دارید، به‌ویژه برای ادامه تحصیل در ایتالیا ، خصوصا رشته های پزشکی و دندانپزشکی که در سال‌های اخیر به دلیل شرایط مساعد تحصیلی و وجود بورسیه‌های دولتی خصوصا بورسیه استانی مورد توجه بسیاری از دانشجویان ایرانی قرار گرفته است، علاوه بر آماده‌سازی‌های مربوط به مهاجرت، حتماً با فرهنگ غذایی ایتالیا نیز آشنا شوید.

این آشنایی چه از طریق منابع و مقالات مختلف باشد چه از طریق افراد یا مشاورینی که در ایتالیا در حال تحصیل و زندگی می‌باشند به شما کمک می‌کند که پس از ورود به ایتالیا دچار شوک فرهنگی نشوید و راحت‌تر با سبک زندگی جدید سازگار شوید. شناخت تفاوت‌های غذایی، عادات و حساسیت‌های ایتالیایی‌ها، نه‌تنها باعث می‌شود که از تجربه غذاهای اصیل این کشور بیشتر لذت ببرید، بلکه به درک بهتر فرهنگ ایتالیا نیز کمک خواهد کرد.

جمع‌بندی

ایتالیا به عنوان یکی از پایتخت‌های غذا در جهان، به داشتن آشپزی اصیل و منحصر‌به‌فرد مشهور است. با این حال، بسیاری از غذاهایی که در سراسر جهان به عنوان “غذای ایتالیایی” شناخته می‌شوند، در واقع در خود ایتالیا وجود ندارند یا به شکل کاملاً متفاوتی تهیه و سرو می‌شوند. از غذاهایی مانند چیکن آلفردو، پیتزا پپرونی، اسپاگتی با کوفته گوشت، نان سیر و سالاد سزار گرفته تا ترکیباتی مانند پاستا با سس مارینارا یا فتوچینی با مرغ و پستو، همگی نمونه‌هایی از غذاهایی هستند که بیشتر محصول ترکیب فرهنگ‌های دیگر با غذاهای ایتالیایی هستند تا غذاهای اصیل این کشور.

علاوه بر این، تفاوت‌های فرهنگی در نحوه پخت و مصرف غذا نیز در ایتالیا بسیار مشهود است. به عنوان مثال، پاستا باید “آل دنته” (کمی سفت) باشد، پیتزاهای ایتالیایی سبک‌تر و کم‌موادتر از نسخه‌های جهانی هستند، استفاده از سس‌های اضافی مانند کچاپ روی پاستا یا پیتزا غیرقابل قبول است، و کاپوچینو بعد از ظهر یک تابوی فرهنگی محسوب می‌شود.

شناخت این تفاوت‌ها، به‌ویژه برای افرادی که قصد سفر، تحصیل یا زندگی در ایتالیا را دارند، اهمیت زیادی دارد. آشنایی با فرهنگ غذایی ایتالیا نه تنها از بروز سوءتفاهم‌های فرهنگی جلوگیری می‌کند، بلکه باعث می‌شود تجربه لذت‌بخش‌تری از غذاهای اصیل این کشور داشته باشید. بنابراین، اگر به غذاهای ایتالیایی علاقه‌مندید، بهتر است قبل از هر چیز، نسخه‌های واقعی و سنتی آن‌ها را بشناسید و از چشیدن طعم اصیل این غذاها لذت ببرید.

source

توسط salamathyper.ir