در دنیای مدرن امروز، بسیاری از مواد شیمیایی نقش کلیدی در تولید محصولات غذایی ایفا میکنند، اما کمتر کسی از اهمیت واقعی آنها آگاه است. یکی از این مواد، اسید فسفریک (H3PO4)، قهرمان پنهان صنایع غذایی است که به طور گسترده در تولید مواد غذایی و نوشیدنیها استفاده میشود. از گزش تند و دلچسب نوشابهها تا بافت نرم پنیرهای پیتزا، اسید فسفریک به شکل نامحسوس، کیفیت و ماندگاری بسیاری از خوراکیها را تضمین میکند. این ماده بیرنگ و بیبو، جزو محبوبترین و پرمصرفترین اسیدها در صنایع غذایی است. اسید فسفریک در دسته اسیدهای ضعیف قرار میگیرد و به طور طبیعی در بسیاری از میوهها و سبزیجات یافت میشود.
هدف اصلی از افزودن اسید فسفریک به محصولات غذایی، افزایش ماندگاری، بهبود بافت، ارتقاء کیفیت و تنظیم pH آنها است. این اسید معدنی ارزشمند از سنگ فسفات استخراج میشود. در صنعت غذا، خرید اسید فسفریک بر اساس گرید غذایی آن که با نشان FG نمایش داده میشود، انجام میگیرد. علامت FG یا(Food Grade) بیانگر این است که این نوع خاص از اسید فسفریک، مطابق با استانداردهای سختگیرانه مواد غذایی تولید شده و برای استفاده در محصولات غذایی و نوشیدنیها کاملا ایمن است. این اسید چندمنظوره در صنعت غذا با اهداف متعددی مورد استفاده قرار میگیرد، از جمله:
اسیدی کردن نوشیدنیها
یکی از رایجترین کاربردهای اسید فسفریک، استفاده به عنوان اسیدساز در نوشابهها، به ویژه نوشابههای کولا است. این اسید، طعمی تند و تازه ایجاد میکند که شیرینی نوشیدنی را متعادل کرده و طعم کلی آن را بهبود میبخشد. علاوهبراین، اسید فسفریک نیز مانند اسید سیتریک، به مهار رشد باکتریها و کپکها کمک میکند و نقش مهمی در حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری محصولات خوراکی دارد. جالب است بدانید که ۸۵ درصد از اسید فسفریک جهان صرف تولید آبمیوهها و نوشیدنیهای صنعتی میشود.
تنظیم کننده pH
خواص بینظیر اسید فسفریک، تأثیر به سزایی در تنظیم اسیدیته محصولات غذایی دارد. تنظیم صحیح pH، نقش مهمی در جلوگیری از فساد میکروبی و افزایش ماندگاری محصولات غذایی ایفا میکند. از اینرو، صنعتگران و تولیدکنندگان صنایع غذایی تلاش میکنند تا با خرید اسید فسفریک خوراکی، به بهبود کیفیت، ایمنی و ماندگاری محصولات خود کمک کنند. همچنین، اسید فسفریک به عنوان یک عامل تثبیتکننده در فرمولاسیونهای مختلف عمل میکند و باعث میشود ترکیبات غذایی در طول زمان تغییر نکنند و کیفیت اولیه خود را حفظ کنند. این ویژگی، به ویژه در تولید محصولات لبنی و گوشتهای فرآوری شده اهمیت زیادی دارد.
از آنجاییکه خلوص و درجه کیفی اسید فسفریک خوراکی عملکرد آن در تولیدات غذایی را به طور مستقیم تحتتأثیر قرار میدهد، انتخاب محصولی با استانداردهای بالا و درجه کیفی ممتاز، اهمیت ویژهای دارد. شرکت پرسال به عنوان واردکننده مستقیم انواع فرآورده های شیمیایی در ایران، با ارائه اسید فسفریک مرغوب با بالاترین سطح خلوص و مطابق با سختگیرانهترین استانداردهای بینالمللی، اطمینان میدهد که محصولات شما بهترین عملکرد را در فرآیند تولید داشته باشند. برای خرید عمده اسید فسفریک از این شرکت معتبر، کافی است از طریق آدرس اینترنتی www.persolco.com یا تماس با شماره تلفن ۷۹۸۸۵_۰۲۱ اقدام نمایید.
منبع مواد مغذی
استفاده از اسید فسفریک در صنایع غذایی نه تنها به عنوان یک افزودنی مهم برای بهبود طعم و ماندگاری محصولات غذایی، بلکه به عنوان منبعی مغذی برای تأمین فسفر مورد نیاز بدن حائز اهمیت است. فسفر یک ماده مغذی ضروری برای سلامت انسان است که نقش کلیدی در تشکیل استخوانها و دندانها، تولید انرژی و تنظیم عملکردهای سلولی حیاتی دارد. بنابراین، استفاده از اسید فسفریک در تولید محصولات غذایی، ترکیبی از بهبود کیفیت و ارزش تغذیهای را ارائه میکند.
اسید فسفریک؛ دوست یا دشمن؟
اسید فسفریک پایه اصلی فرمولاسیون بسیاری از فرآوردههای غذایی از جمله محصولاتی مانند بکینگ پودر، پنیر، مربا، سسها، سوسیس، کالباس، نانهای حجیم، نوشابه کولا و … است. در واقع، خواص بینظیر و مقرون بهصرفه بودن قیمت اسید فسفریک باعث شدهاست این ماده معدنی همهکاره، به یکی از پرکاربردترین افزودنیها در صنایع غذایی تبدیل شود.
اسید فسفریک در حد مجاز و در محصولات متنوع، خطری برای سلامت انسان ندارد، اما تحقیقات متعدد نشان دادهاند که مصرف بیرویه نوشابههای گازدار میتواند عوارض جدی ایجاد کند. مصرف بیش از حد این نوع نوشیدنیها از یک سو سلامت دندان و کلیهها را به خطر میاندازد و از سوی دیگر ممکن است جذب بعضی از مواد معدنی مهم مانند آهن، منیزیم و روی را با اختلال مواجه نموده و موجب پوکی استخوان شود. به همین علت، سازمان بهداشت جهانی نسبت به استفاده مجاز از این ماده شیمیایی در تولید و مصرف مواد غذایی توصیههایی ارائه کردهاست که رعایت آنها به بهبود سلامت عمومی کمک میکند.
source