به گزارش سلامت نیوز به نقل از verywellhealth، پسته منبعی غنی از درشت‌مغذی‌ها (پروتئین، چربی و کربوهیدرات) و ریزمغذی‌ها (ویتامین‌ها و مواد معدنی) است. به‌ویژه، میزان بالای اسیدهای چرب غیراشباع و کاروتنوئیدها در این آجیل، آن را از سایر آجیل‌ها متمایز کرده است. پسته و سایر آجیل‌های درختی برای اثرات مفیدشان بر وزن، قند خون، سلامت قلب و عملکرد دستگاه گوارش مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته‌اند.

۹ فایده مهم پسته برای سلامتی

۱. کمک به مدیریت وزن

پسته به دلیل داشتن پروتئین، فیبر و چربی‌های سالم، به ایجاد حس سیری کمک کرده و می‌تواند در کنترل وزن مؤثر باشد. مطالعات متعددی نشان داده‌اند که مصرف پسته به عنوان میان‌وعده، احساس گرسنگی را کاهش می‌دهد و احساس سیری بیشتری نسبت به سایر تنقلات پرکربوهیدرات ایجاد می‌کند.

با این حال، یک مرور سیستماتیک و متاآنالیز نشان داد که شواهد کافی برای تأیید تأثیر بلندمدت مصرف آجیل‌ها بر کاهش وزن وجود ندارد. با این حال، مطالعه‌ای یک‌ساله نشان داد که مصرف روزانه پسته می‌تواند به کاهش دور کمر و کاهش مصرف کالری منجر شود.

۲. تقویت سلامت قلب

پسته سرشار از اسیدهای چرب تک غیراشباع و چند غیراشباع از جمله اسیدهای اولئیک و لینولئیک است که نقش مهمی در کاهش کلسترول LDL (کلسترول بد) و افزایش HDL (کلسترول خوب) ایفا می‌کنند. مصرف منظم پسته با کاهش فشار خون، بهبود نشانگرهای التهابی خون و کاهش خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی مرتبط است.

۳. تنظیم قند خون

پسته می‌تواند به بهبود کنترل قند خون و حساسیت به انسولین کمک کند. مطالعات نشان داده‌اند که افزودن پسته به وعده‌هایی با کربوهیدرات بالا (مانند نان)، پاسخ گلیسمی آن وعده را کاهش می‌دهد. همچنین، مصرف روزانه دو وعده پسته در بیماران دیابتی موجب کاهش معنادار سطح قند خون ناشتا و HbA1c شده است. در افراد مبتلا به پیش‌دیابت نیز مصرف پسته با بهبود حساسیت به انسولین همراه بوده است.

۴. خاصیت آنتی‌اکسیدانی

استرس اکسیداتیو یکی از عوامل اصلی در بروز بیماری‌هایی مانند دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی‌عروقی و برخی سرطان‌ها است. پسته دارای بیشترین میزان کاروتنوئیدها در میان آجیل‌هاست؛ از جمله بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین. این ترکیبات با کاهش التهاب و محافظت از سلول‌ها، خطر مرگ و میر ناشی از بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهند.

۵. جذب بهتر مواد مغذی و حمایت از سلامت روده

چربی‌های غیراشباع موجود در پسته نقش مهمی در جذب ویتامین‌های محلول در چربی مانند A، D، E و K دارند. همچنین فیبر و چربی‌های مفید موجود در پسته ممکن است به‌عنوان پری‌بیوتیک عمل کرده و موجب تقویت باکتری‌های مفید روده شوند.

برخی مطالعات رابطه بین مصرف آجیل و تنوع میکروبیوتای روده را تایید کرده‌اند، به‌ویژه افزایش باکتری‌هایی که اسیدهای چرب زنجیره کوتاه تولید می‌کنند. با این حال، تحقیقات بیشتری برای اثبات قطعی این رابطه مورد نیاز است.

ارزش غذایی پسته

هر ۱۰۰ گرم پسته خام حاوی:

ماده مغذی مقدار
انرژی 560 کیلوکالری
پروتئین 20 گرم
چربی کل 45 گرم
چربی تک غیراشباع 23 گرم
چربی چند غیراشباع 14 گرم
چربی اشباع شده 8 گرم
کربوهیدرات 27 گرم
فیبر غذایی 11 گرم
ویتامین B6 1.7 میلی‌گرم
ویتامین E 3 میلی‌گرم
بتاکاروتن 305 میکروگرم
لوتئین + زآگزانتین 2900 میکروگرم
فولات (ویتامین B9) 51 میکروگرم
پتاسیم 1020 میلی‌گرم
منیزیم 121 میلی‌گرم
کلسیم 105 میلی‌گرم
سلنیوم 7 میکروگرم

پسته نسبت به بسیاری از آجیل‌های درختی، کالری کمتری دارد و سرشار از چربی‌های مفید، کاروتنوئیدها، ویتامین‌های B و E و مواد معدنی ضروری است.

آیا پسته برای شما مفید است؟

با توجه به شواهد علمی، پسته می‌تواند یک افزودنی سالم برای اکثر رژیم‌های غذایی باشد و فواید زیادی برای سلامت کلی بدن داشته باشد. با این حال، افرادی که به آجیل‌های درختی حساسیت دارند باید از مصرف آن خودداری کنند. در صورت مشاهده علائم آلرژیک مانند خارش، کهیر یا تنگی نفس، مراجعه فوری به پزشک ضروری است.

در آخر

پسته، یکی از اعضای خانواده Anacardiaceae، از دیرباز در فرهنگ‌های گوناگون مورد استفاده قرار گرفته و حتی در کتاب مقدس نیز از آن نام برده شده است. این آجیل مغذی، سرشار از پروتئین، فیبر، چربی‌های سالم، ویتامین‌ها و مواد معدنی است.

از جمله فواید سلامتی آن می‌توان به بهبود سلامت قلب، کمک به مدیریت وزن، تنظیم قند خون، کاهش استرس اکسیداتیو و حمایت از سلامت روده اشاره کرد. با در نظر گرفتن تمام این مزایا، پسته یک انتخاب هوشمندانه و خوشمزه برای ارتقای سلامت عمومی است.

source

توسط salamathyper.ir