سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: دولت اگر ارز ترجیحی دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی را حذف کند در واقع مردم خود را به قتل می‌رساند و جامعه را طبقاتی می‌کند.

به گزارش ساعت سلامت سلمان اسحاقی با اشاره به مضرات حذف ارز ترجیحی در حوزه دارو و ملزومات و تجهیزات پزشکی گفت: در صورتی که این اتفاق نامبارک بیفتد و حذف ارز دولتی انجام شود، شاهد استیصال و درماندگی مردم در حوزه درمان خواهیم بود.

وی گفت: از آنجا که هزینه درمان افزایشی بین ۲۰ تا ۳۰ برابری خواهد داشت، مطمئناً مردم برای درمان مراجعه نخواهند کرد و ما شاهد وضعیتی مشابه وضعیت کرونا خواهیم بود که به کشته شدن مردم منجر می‌شود.

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی افزود: من بارها این موضوع را هشدار داده‌ام و باز هم هشدار می‌دهم. این هشدارها باعث شده که فعلاً در خصوص تصمیم‌گیری، تامل بیشتری صورت گیرد. دولت هیچ برنامه و هیچ منابعی برای جبران مابه‌التفاوت حذف ارز دولتی ندارد.

تجربه تلخ دارویار یادمان نرود

وی ادامه داد: ما یک تجربه تلخی به نام دارویار داریم، همین امروز در وزارت بهداشت، ابر بدهکار حوزه دارو، بیمه‌ها هستند. در طرح دارویار با توجه به اینکه حذف ارز دارویی اتفاق افتاد و بیمه‌ها باید مابه‌التفاوت را پرداخت کنند امروز می‌بینیم که داروخانه‌ها از آوردن داروهایی که تکلیف بیمه است، برای پرداخت مابه‌التفاوت آن اجتناب می‌کنند، زیرا زمان زیادی می‌طلبد تا بیمه به تعهداتش عمل کند و چه بسا این زمان بیش از یک سال زمان می‌برد.

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: موضوع دیگر در این بحث این است که بیمه‌ها توانایی این موضوع را ندارند. دولت اشاره می‌کند که در تخصیص ارز دولتی فساد وجود دارد. ما این همه دستگاه‌های امنیتی و نظارتی داریم که با فساد مبارزه کنند. چرا کلیات آن را از بین می‌برید؟

وی تاکید کرد: امروز هشدار می‌دهم، در صورتی که این اتفاق نامبارک بیفتد و حذف ارز دولتی انجام شود، ما شاهد استیصال و درماندگی مردم در حوزه درمان خواهیم بود و از آنجا که هزینه درمان افزایشی بین ۲۰ تا ۳۰ برابری خواهد داشت، مطمئناً مردم برای درمان مراجعه نخواهند کرد .

اسحاقی تصریح کرد: شاید بگویید که دولت اعلام کرده منابع مابه‌التفاوت را از طریق بیمه به مقصد اصلی خواهد رساند. من امروز به عنوان کسی که پنج سال در کمیسیون بهداشت و درمان بوده‌ام می‌گویم که جناب آقای دکتر پزشکیان هم در آن زمان در کمیسیون بهداشت و درمان اشاره می‌کردند که بیمه‌های ما توانایی پرداخت مابه‌التفاوت را ندارند.

80 درصد هزینه‌های درمان را مردم می‌پردازند

وی گفت: به همین دلیل است که امروز ۸۰ درصد هزینه درمان از جیب بیمار پرداخت می‌شود و فقط ۲۰ درصد آن را بیمه‌ها با تاخیر پرداخت می‌کنند. حالا شما حساب کنید اگر هزینه درمان ۳۰ برابر شود، یعنی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، این ۳۰ هزینه ۸۰ درصدی مردم افزوده خواهد شد.

وی با اشاره به گرانی دارو و احتمال افزایش مجدد قیمت دارو ادامه داد: ما هشدار دادیم، ریاست کمیسیون بهداشت و درمان خطرات و مضرات این موضوع را به سران قوا هشدار داده‌اند و مکتوبی هم خدمت مقام معظم رهبری ارسال کرده‌اند. حمایت‌های رسانه‌ای و مطالبه‌گری روزانه ما باعث شده که فعلاً این تصمیم نادرست اجرایی نشود.

اسحاقی گفت: دولت فکر می‌کند که فساد و رانت بزرگی در ارز دولتی وجود دارد و به همین دلیل می‌خواهد ارز دولتی را حذف کند و می‌گوید بیمه‌ها موظف هستند مابه‌التفاوت را به ذینفع اصلی، یعنی بیمار، برسانند.

دولت با گران کردن دارو و درمان جامعه را طبقاتی می‌کند

عضو کمیسیون بهداشت تاکید کرد: بیمه‌ها توانایی این کار (حذف ارز ترجیحی دارو و تجهیزات پزشکی) را ندارند آقای پزشکیان به مردم قول داده بود که همه ما در حوزه درمان بر سر یک سفره بنشینیم، اما اکنون این تصمیم، تصمیمی است که در حال طبقاتی‌تر کردن جامعه است.

وی گفت: یعنی هر کسی که بیمه تکمیلی بیشتری داشته باشد، بهتر می‌تواند دارو بخرد و درمان شود، اما کسی که بیمه تکمیلی ندارد، نه تنها نمی‌تواند داروی ابتدایی را داشته باشد، بلکه آن داروی ابتدایی را هم از دست خواهد داد. من هشدار دادم که بیمه‌ها توانایی این کار را ندارند و اگر این تصمیم گرفته شود، دولت مردم خود را خواهد کشت.

وی با اشاره به ارز دولتی گفت: ببینید، زمانی که مجلس در سال ۱۴۰۱ مدیریت ارز نیمایی را تصویب کرد، اشاره کردیم که ارز دولتی همان ارز ۴۲۰۰ تومان است. اینکه آن‌ها چند تالار اول و دوم درست می‌کنند و می‌گویند ارز ۲۸ هزار تومانی یا بالاتر باعث افزایش 10 و 20 ‌برابری می‌شود.

منبع: ایلنا

source

توسط salamathyper.ir