معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دولتهای مختلف همواره به دنبال کوچک سازی وزارت بهداشت بودهاند، پیشنهاد من در اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی یک پیشنهاد علمی در صورت کوچک سازی ساختار وزارت بهداشت به منظور اجرای برنامه پزشک خانواده بود و به هیچ وجه تمایل ندارم هرگز معاونت پرستاری از ساختار این وزارتخانه حذف شود.
به گزارش ساعت سلامت در پی تفاسیر و جنجالهایی که در فضای مجازی پس از انتشار بخش هایی از سخنان دکتر عباس عبادی، معاونت پرستاری وزارت بهداشت درباره کوچک سازی وزارت بهداشت رخ داد. دکتر عبادی با انتشار فایل صوتی توضیحاتی ارائه کرد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت خطاب به اعضای جامعه پرستاری گفت: قبل از هر نکتهای از دغدغههای حرفهای و صنفی جامعه پرستاری و از اینکه تلاش میکنید با واکنشهای منطقی از حریم این حرفه صیانت کنید تشکر میکنم. امیدوارم همه همکاران که دلباخته حرفه پرستاری هستند فارغ از اینکه چه کسی مسئولیت بخشهای مختلف حرفه پرستاری را به عهده دارد، کسانی که دغدغه آنها حرفه پرستاری، مردم و کشور است با صبوری و مداقه بیشتر موضوعات را بررسی کنند.
وی افزود: البته گاهی نمی شود با برخی افراد که فارغ از این موضوعات به مسائل با نگاه شخصی می نگرند و به انتقاد غیر منصفانه اصرار دارند کاری کرد.
دکتر عبادی درباره اظهارات خود توضیح داد: واقعیت این است که پنجشنبه و جمعه گذشته (28 و 29 فروردین) اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی بود تمرکز اصلی این اجلاس بر تبیین و ارائه برنامههای عملیاتی وزارت بهداشت برای اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده توسط معاونان مربوطه وزارت بهداشت بود و حضور سرزده و ارزشمند رئیس جمهوری در این اجلاس نیز نشان از اهمیت ویژه نظام ارجاع و پزشکی خانواده برای دولت دارد.»
ساختار معاونت پرستاری وزارت بهداشت در جهان بی نظیر است
معاون پرستاری وزارت بهداشت در ادامه به بخشهایی از سخنان خود در این اجلاس که پیرامون آن حواشی به وجود آمده است، اشاره کرد و گفت: معاونت پرستاری از سال ۱۳۹۲ و با تلاشهای بیوقفه پیشکسوتان صنفی پرستاری شکل گرفت و به عنوان یک ساختار بینظیر در نظامهای سلامت جهانی شناخته می شود.
وی افزود: هیچ وزارت بهداشتی را در جهان نداریم که معاونت پرستاری داشته باشند. هر چند متأسفانه به دلیل برخی موانع، هیچ کدام از معاونان پرستاری از جمله من نتوانستیم به علت موانعی که وجود دارد معاونت پرستاری را به سطح دانشگاههای علوم پزشکی تسری بدهیم.
دکتر عبادی گفت: با این وجود از همان سال اول تاسیس معاونت پرستاری در وزارت بهداشت که دولت تغییر کرد یکی از مسائلی که در دولتهای مختلف مطرح بود کوچک سازی وزارتخانه ها بود. آنچه در سازمان امور استخدامی برای وزارت بهداشت پیش بینی شده حداکثر 6 معاونت است. البته در زمانهایی تا 11 معاونت در ساختار وزارت بهداشت پیش بینی شده بود.
وی ادامه داد: در دور اول دولت دکتر روحانی دو معاونت امور اجتماعی و طب سنتی را توانستند حذف کنند اما خوشبختانه با حمایت عمومی و تلاش فعالان حرفه پرستاری این اتفاق تاکنون برای معاونت پرستاری نیفتاده است. در ادوار بعدی و در دولت قبل هم این نیت وجود داشت که با تلاش هایی که انجام شد خوشبختانه به سرانجام نرسید.
معاون پرستاری وزیر بهداشت گفت: در دولت فعلی هم فشار همچنان از نهادهای بیرون وزارت بهداشت وجود دارد. بنده در مقابل رئیس جمهور از معاونت پرستاری این طور دفاع کردم که اگر قرار بر کوچک سازی باشد و اگر قرار بر اجرای برنامه پزشک خانواده باشد وزارت بهداشت به سه معاونت اصلی نیاز دارد که یکی معاونت سلامت است که در اخبار این بخش صحبت های من را ملاحظه کردید.
اگر قرار به کوچک سازی وزارت بهداشت بهداشت باشد 3 معاونت کافی است
وی افزود: معاونت سلامت می تواند شامل معاونت بهداشت، درمان، غذا و دارو و پرستاری فعلی باشد و الزاما مسئول این معاونت می تواند پزشک نباشد دو معاونت دیگر نیز شامل معاونت امور دانشجویی، آموزش، پژوهش و فرهنگی و معاونت سوم شامل فناوری اطلاعات، معاونت توسعه، معاونت پارلمانی، روابط عمومی و سایر بخش های غیر تخصصی هستند که می توانند در یکجا تجمیع شوند.
دکتر عبادی گفت: از نظر من این مدل برای اجرای برنامه پزشک خانواده کمک کننده است و این پیام منتقل شد که اگر قرار بر کوچک سازی است می تواند با این مدل پیش برود. البته هیچ واکنشی از طرف وزارت بهداشت و ریاست جمهوری نسبت به این پیشنهاد داده نشد و بعید می دانم برنامه ای برای پیشنهاد من داشته باشند.
وی افزود: به عنوان یک کارشناس حوزه سلامت، پیشنهاد من یک پیشنهاد علمی بود. هر چند دغدغه همکاران من در صنف پرستاری دغدغه درستی است. بنابراین بنده به عنوان کسی که اکنون معاون پرستاری هستم طبیعتا دوست ندارم این اتفاق در دوره من بیفتد بنابراین به همکارانی که شاید از سر دلسوزی و به صورت هیجان زده فرمایش هایی را مطرح می کنند که خارج از دایره آداب حرفه ای است عرض می کنم، من به خاطر خودم هم که شده تلاش می کنیم این اتفاق هرگز رخ ندهد و به خصوص در دوره من این اتفاق نیفتد.
source