کد خبر: 281788

تاریخ انتشار: سه شنبه 02 ارديبهشت 1404 – 11:33

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر «علیرضا رییسی» در همایش ملی دستاوردهای سلامت در حوزه گوش و شنوایی که همزمان با اولین روز از هفته سلامت در سالن امام جواد(ع) ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: معلولیت خاموش و محروم شدن از شنوایی نوزادان و کودکان، بحث بسیار مهمی است و حدود 630 میلیون نفر در دنیا از اختلال شنوایی رنج می برند.

وی از ژنتیک، تروما و حوادث و عفونت ها به عنوان عوامل آسیب های شنوایی یاد کرد و گفت: خوشبختانه بسیاری از بیماری های عفونی که می توانند باعث آسیب به شنوایی شوند با توجه به پوشش بالای واکسیناسیون در کشور، تا حد زیادی کنترل شده اند.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اختلالات روانی ناشی از اختلالات شنوایی، یادآور شد: کاهش شنوایی به ویژه در کودکان در صورت بی توجهی می تواند موجب انزوا و حتی در برخی موارد از جمله در مدرسه تحقیر آنها و در نهایت یک اختلال جسمی منجر به اختلال روانی شود.

دکتر رییسی با بیان اینکه بیش از 1.5 میلیارد نفر در دنیا با درجاتی از کم شنوایی زندگی می کنند، بر اهمیت غربالگری شنوایی تاکید کرد و گفت: تا سال 2050 این عدد به 2.5 میلیارد نفر خواهد رسید و سالانه 980 میلیارد دلار برای اختلالات شنوایی در دنیا هزینه می شود.

وی یکی از عوامل آسیب به شنوایی را محیط های کار صنعتی دانست و گفت: بهداشت حرفه ای در این زمینه می تواند اثرگذار باشد چون در بسیاری از کارخانجات و صنایع، شدت صوت و آسیب به شنوایی افزایش دارد بنابراین پیشگیری از آسیب های شنوایی در حوزه بهداشت محیط و حرفه ای و رعایت استانداردها، اهمیت ویژه ای دارد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: برنامه داریم که سامانه ارتقای سلامت شنوایی ایرانیان تا سال 1407 استقرار یابد و تکالیف دستگاه های اجرایی در حوزه پیشگیری و درمان اختلالات شنوایی مشخص شود. از انجمن های علمی و بیمه ها که در این موضوع، مشارکت دارند نیز تقدیر می کنیم.

دکتر رییسی هدف از قانون جوانی جمعیت را تضمین سلامت آینده کشور با جمعیت سالم دانست و گفت: یکی از کارهایی که باید برای سلامت جمعیت انجام دهیم، غربالگری شنوایی است که ضرورت ویژه ای دارد و باید مورد توجه قرار گیرد تا در مراحل اولیه، افراد شناسایی و تحت درمان و توانبخشی قرار گیرند.

source

توسط salamathyper.ir