رئیس سازمان نظام روانشناسی ضمن انتقاد از بی تفاوتی وزارت بهداشت نسبت به مسائل روانشناختی جامعه گفت: ازدیاد دانشگاه های آزاد و پیام نور کیفیت آموزش در این  حوزه را کاهش داده است.

به گزارش ساعت سلامت، جشن روز روان‌شناس امروز ۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ با حضور علی فتحی آشتیانی رئیس سازمان نظام روان‌شناسی با حضور پیشکسوتان و فعالان عرصه روان‌شناسی و مشاوره کشور برگزار شد.

در ابتدا آشتیانی با اشاره به اهمیت و جایگاه علم روان‌شناسی در نظام سلامت کشور، نسبت به عدم توجه مناسب به این حوزه درمانی گفت: یکی از مسائل و مشکلات ما قانون سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره است که از سال ۱۳۸۲ تاکنون اصلاح نشده و ما از نمایندگان مجلس درخواست داریم تا در این قانون بازنگری داشته باشند.

رئیس سازمان نظام روانشناسی با گلایه از ۴۵ سال بی‌تفاوتی نسبت به علم روان‌شناسی در نظام سلامت کشور گفت: نمایندگان مجلس باید به اصلاح و تصویب قانون سازمان نظام روان‌شناسی اقدام کند.

وی در ادامه بیان کرد: دومین مشکل ما این است که در دولت و مجلس برای ما بودجه‌ای در نظر گرفته نشده است. سازمان نظام روان‌شناسی سازمانی است که هیچ درآمدی از دولت دریافت نمی‌کند و هر اقدامی که در سازمان صورت می‌گیرد صرفا بر اساس اقدامات خوبی است که درون سازمان انجام می‌شود.

رئیس سازمان نظام روانشناسی نسبت به برخورداری خدمات روان‌شناسی از بیمه توضیح داد: یکی از مطالبات اساسی ما که بایدهرچه زودتر به آن رسیدگی و برطرف شود این است که در حال حاضر فقط دکترای روان‌شناسی بالینی و روان سلامت بیمه است و مابقی آزاد محاسبه می‌شود.

وی ادامه داد: این موضوع یکی از مشکلات اساسی ما است؛ زیرا بسیاری از مردم عزیز کشور مشکلات روان‌شناختی دارند و نیاز به دریافت خدمات روان‌شناختی دارند اما به دلیل هزینه‌های بالای آن نمی‌توانند از این خدمات بهره‌مند شوند.

45 سال بی تفاوتی وزارت بهداشت به مسائل روانشناختی

فتحی آشتیانی تأکید کرد: در بسیاری از مواقع مشکلات روان‌شناختی سربار مشکلات جسمانی می‌شود؛ من واقعاً نمی‌دانم که چرا وزارت بهداشت ۴۵ سال است نسبت به مسائل روان‌شناختی بی‌توجه بوده است.

وی در خصوص تأثیر مشکلات روان‌شناختی بر ایجاد بیماری‌های جسمانی گفت:  اگر به مسائل روان‌شناختی توجه نشود به‌مرور به سمت بیماری‌های روان‌تنی می‌رود.

رئیس سازمان نظام‌ روانشناسی تأکید کرد: دلیل بسیاری از مراجعه به پزشکان مشکلات حل نشده روان‌شناختی است و باید به فکرش باشیم.

وی با اشاره به یک پژوهش روان‌شناسی می‌گوید: بر اساس یک مقاله که در مجله لنست منتشر شده بود، ۶۳ تا ۷۵ درصد از بیماری‌های روانی برخلاف بیماری‌های جسمانی تا ۲۵ سالگی رخ می‌دهد. ما باید بر پیشگیری‌های مقدماتی و پیشگیری اولیه کار کنیم. عدم رسیدگی به این مسائل می‌تواند  باعث ناتوانی، ازدست‌دادن پتانسیل انسانی و کاهش بهره‌وری در طول عمر شود.

وی درخصوص اهمیت سلامت روان گفت: ۴۵ درصد از بار بیماری‌ها مربوط به مشکلات روان‌شناختی می‌شود.

 فتحی آشتیانی در خصوص افزایش تعداد دانشگاه‌های آزاد و پیام‌نور و تدریس روان‌شناسی در این مراکز توضیح داد: در حال حاضر تعداد این دانشگاه‌ها بسیار افزایش پیدا کرده و کیفیت آموزش را تحت شعاع قرار داده است.

  وی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر درصد قابل‌توجهی از این دانشجوها زیر حدنصاب نمره می‌آورند و انتظار ما از وزارت بهداشت و وزارت علوم و دانشگاه آزاد  این است که به این موضوع رسیدگی کنند.

رئیس سازمان نظام روانشناسی با اشاره به طرح پزشکی خانواده گفت: همانطور که طرح پزشکی خانواده در نظام سلامت مطرح است باید روان‌شناس خانواده نیز وجود داشته باشد. مخاطبین ما کل افراد جامعه هستند هر فردی تو جامعه بدون عرض کردم مخاطبین ما همه جامعه هستند.

کمبود جدی روانشناس در بسیاری از مناطق کشور

فتحی آشتیانی تأکید کرد: در امر ازدواج، فرزندآوری، تربیت فرزندان و… استفاده از علم روان‌شناسی بسیار اهمیت دارد؛ اما در بسیاری از مناطق کشور تعداد روان‌شناس بسیار کم است.

رئیس سازمان نظام روان‌شناسی گفت: ما باید به ازای هر ۱۰۰۰ نفر یک روان‌شناس داشته باشیم درحالی که در بسیاری از استان‌های کشور به ازای هر ۲۰ هزار نفر یک روان‌شناس وجود دارد.

منبع: فارس

source

توسط salamathyper.ir