به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، تحقیقات علمی نشان میدهد زمان غذا خوردن به اندازه نوع غذا اهمیت دارد و انسان برای حفظ سلامت خود باید ساعات غذا خوردن در طول روز را کاهش دهد. پروفسور هابرمن، عصبشناس و دانشیار نوروبیولوژی و چشمپزشکی در دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد در اینباره میگوید: «دنیای مدرن سیستم و برنامه غذایی ما را بر هم زده، چرا که میلیونها سال، انسانها زمانهای مشخصی برای خوردن ورژیم به سبک روزه (فستینگ) داشتند. اما امروزه، ما در طول روز مدام در حال خوردن هستیم.»
این متخصص بر این باور است که امروزه، انسان بدون برنامه غذایی خاص، در طول روز مدام در حال خوردن است و نتیجهگیری میکند که یکی از اصلیترین راههای حفظ سلامت بدن کاهش ساعات پنجره غذایی از 16یا 18ساعت به 8تا 10ساعت است.
او حتی معتقد است که سبک زندگی و تغذیه مدرن با برنامه 24ساعته 80درصد از ژنهای بدن را مختل کرده و تنها راه حفظ سلامت بدن بازگشت به سبک تغذیهای است که در آن انسانها ساعات مشخص غذا خوردن و فستینگ داشته باشند.
یعنی اگر میخواهند مزایای بهداشتی غذا خوردن را افزایش دهند باید ساعات رژیم فستینگ را در اطراف و نزدیک به ساعات خواب و بیداری خود گسترش دهند.
بهعنوان مثال غذا خوردن خود را از ساعت 10آغاز و خوردن را در ساعت 6بعدازظهر متوقف کنند.
چون هضم شدن غذا طی یکسری از عملکردهای سلولی انجام میگیرد که امکان دارد 24ساعت و حتی فراتر از آن طول بکشد به این معنا که اگر شما یک پنجره غذایی 14یا 18ساعته داشته باشید دچار مشکلات زیادی خواهید شد.
8ساعت به جای 10ساعت
تقریبا بسیاری از افراد پنجره غذایی خود را نادیده میگیرندو تصور میکنند که پنجره غذایی 8 یا 6ساعته را بهخود اختصاص دادهاند اما زمانی که اطلاعات مرتبط با برنامه غذایی آنها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت، متوجه شدند که پنجره غذایی آنها یک یا 2ساعت بیش از آن چیزی است که تصور میکردند.
این نشان میدهد که افراد تقلب میکنند اما نه به شیوهای آشکار، آنها امکان دارد بعد از شام نیز یک فنجان نوشیدنی با یک فنجان قهوه بخورند و از این طریق یک یا 2 ساعت پنجره غذایی خود را افزایش دهند.
بنابراین اگر شما میخواهید یک پنجره غذایی 10ساعته داشته باشید بهاحتمال زیاد باید یک پنجره 8ساعته را بهخود اختصاص دهید تا با چای، قهوه، نوشیدنیها و تنقلاتی که در خارج از پنجره غذایی میخورید، پنجره غذایی 10ساعته مدنظر خود را پر کنید.