سرپرست اداره کل منابع انسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برای آزمون استخدام در وزارت بهداشت (که وزیر بهداشت سال گذشته قول آن را داده بود) امضای رئیس سازمان امور استخدامی دریافت شده و فقط امضای رئیس سازمان برنامه و بودجه مانده است.

به گزارش ساعت سلامت به نقل از وبدا، شاهرخ رامزی افزود: برای آزمون استخدام وزارت بهداشت امضای رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور دریافت شده و فقط امضای رئیس سازمان برنامه و بودجه باقیمانده است. در صورت انجام سریعتر این مرحله، پیش‌بینی می‌کنیم فراخوان این آزمون در تیرماه امسال منتشر شود.

سخنان سرپرست اداره منابع انسانی وزارت بهداشت در دومین ماه سال 1404، در حالی بیان می شود که سیف الله مرادی، مدیرکل سابق همین اداره در وزارت بهداشت، دی ماه 1403 گفته بود: مجوز استخدام 27 هزار و 432 نفر گرفته شده و بیش از 12 نفر از این ظرفیت به گروه پرستاری اختصاص دارد.

خلف وعده در دولت چهاردهم

استخدام 11 هزار پرستار و پنج هزار نیروی اورژانس از جمله وعده‌های مسئولان وزارت بهداشت در پاییز سال 1403 بود و بنا به گفته آنان قرار بود این آزمون تا پایان سال گذشته برگزار شود اما این وعده تاکنون اجرا نشده و اکنون نیز سرپرست اداره منابع انسانی وزارت بهداشت از امضا نکردن رئیس سازمان برنامه و بودجه برای استخدام در وزارت بهداشت خبر می دهد.

به نظر می رسد پیش بینی نشدن بودجه استخدام پرستاران در قانون بودجه 1404 عامل مهمی است که موجب سخنان ضد و نقیض مسئولان وزارت بهداشت و دیگر سازمانهای دولتی مسئول یعنی سازمان امور استخدامی و سازمان برنامه و بودجه شده است. مساله‌ای که به نظر می رسد به همین شکل تا پایان سال ادامه خواهد یافت و به گفته احمد نجاتیان، رئیس کل سازمان نظام پرستاری شاید در خوشبینانه ترین حالت این آزمون در زمستان امسال برگزار شود تا شاید دولت بتواند بودجه آن را در قانون بودجه سال 1405 دست و پا کند.

پیامدهای کمبود نیرو در وزارت بهداشت

برگزار نشدن آزمون استخدام در وزارت بهداشت پیامدهای سنگینی برای نظام سلامت دارد، کمبود پرستار و کادر بیمارستانی کیفیت خدمات بیمارستانی را به شدت پایین آورده است، این در حالی است که نسبت پرستار به تخت بیمارستانی در ایران به گفته دکتر عباس عبادی، معاون پرستاری وزیر بهداشت به 95 صدم یعنی زیر یک رسیده که وضعیتی بحرانی را نشان می دهند و تقریبا معادل نصف نیروی مورد نیاز است.

بازنشستگی سالانه حدود 5 هزار پرستار، ترک کار بیش از 1500 پرستار و مهاجرت چند هزار پرستار دیگر، در کنار بیمارستان سازی و افزایش تختهای بیمارستانی، وضعیت خطرناکی را در بیمارستانهای کشور به وجود آورده است که هر لحظه آبستن یک حادثه است.

همزمان اضافه کاری‌های اجباری و پرداخت‌های با تاخیر مطالبات پرستاران، چراغ قرمز را در نظام سلامت روشن کرده است. شاید اگر رئیس جمهور پزشکیان هر چه زودتر دستوری صادر نکند، فردا دیر باشد و البته وقوع حوادثی مانند انفجار بندرعباس نشان داد که نبود این نیروها در بدنه نظام سلامت چقدر می تواند در مواقع خاص نگران کننده باشد.

source

توسط salamathyper.ir