کد خبر: 282521

تاریخ انتشار: پنجشنبه 25 ارديبهشت 1404 – 11:29

به گزارش بهداشت  نیوز، دکتر محمودیان امروز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت در کارگاه آموزشی اجرای برنامه پیشگیری و مراقبت از گوش و شنوایی در نوزادان و کودکان افزود: دولت و رسانه‌ها می‌بایست با توجه به وضعیت سواد سلامت مردم در زمینه شنوایی به این موضوع ورود کنند.

وی ادامه داد: نتایج آخرین بررسی درباره وضعیت بروز کم‌شنوایی بیانگر این است که در سطح کشور ۳.۹ نفر در هر یک هزار تولد به کم‌شنوایی مبتلا هستند که معادل ۳هزار تا ۴ هزار تولد به صورت سالانه است و در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بروز کم شنوایی یک در هزار تولد است.

وی افزود: اختلال شنوایی، بار اقتصادی و اجتماعی سنگینی بر افراد، خانواده ها، جوامع و کشورها دارد، در کودکان می‌­تواند مهارت­‌های شناختی و گفتاری را به تاخیر انداخته و پیشرفت تحصیلی در مدرسه را به تعویق بیندازد و در بالغین نیز اختلال شنوایی بیشتر سبب ایجاد مشکلات در شغل‌­یابی، کار و حفظ شغل و کیفیت زندگی می­‌شود و بار قابل توجهی بر اقتصاد است.

دکتر محمودیان گفت: آلودگی‌های صوتی، استفاده بی‌رویه از آنتی‌بیوتیک‌ها و بروز عفونت‌ها و استفاده بی‌رویه از تجهیزاتی که سر و صدا ایجاد می‌کنند مانند باندهای موسیقی، هندزفری، کار در محیط های صنعتی که میزان صدای دستگاه ها و تجهیزات در آن جا بسیار بالاست از عوامل مهم ایجاد ناشنوایی و کم شنوایی است.

رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت ضمن تشکر از تلاش‌های انجام شده در برنامه غربالگری شنوایی نوزادان در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر لزوم تقویت سطوح ارجاع تاکید کرد و خواستار گسترش برنامه در رده مراقبت‌های سنین ۳ تا ۵ سالگی شد.

source

توسط salamathyper.ir