کارشناس آنالیز آزمایشگاه مرجع مواد مخدر فراجا گفت: مواد مخدر و اعتیاد آور دیگر شکل سنتی گذشته ندارند و بسیار خطرناک‌تر شده اند، دستمال‌های آغشته به مواد سیستم عصبی را درگیر می‌کنند یا ماده جدید فلاکا که مصرف آن، انسان را شبیه زامبی و خون آشام می‌کند.

به گزارش ساعت سلامت دکتر مهدی خشنود با تشریح انواع مواد اعتیاد آور و خطرات آنها افزود: مواد اعتیادآور به طور کلی به سه دسته مواد مخدر یا سستی‌زا، محرک‌ها و توهم‌زا تقسیم می شوند.

وی گفت: هر یک از این مواد خطرات و عوارض خاص خود را دارد، تخریب دندان‌ها، عفونت‌های پوستی و تغییرات ظاهری از جمله عوارض مواد مخدر جدید است. برخی از آنها سیستم عصبی و مغز را درگیر می کنند و توهم شدید و بسیار خطرناک ایجاد می کنند.

خشنود افزود: تریاک از جمله مواد مخدر سنتی است که البته اکنون دیگر شکل خالص آن به سختی در بازار پیدا می شود و اغلب ناخالصی دارد.  کروکودیل که از دزومورفین تولید می‌شود. مخدر جدیدی است این ماده‌مخدر چنان بلایی سر گوشت انسان می‌آورد که قابل تصور نیست. گوشت بدن مصرف‌کننده خالی و حفره حفره می‌شود.

وی گفت: هروئین نیز یک ماده مخدر بسیار خطرناک است که برای ساخت آن از یک حلال به نام «اسید اسیتیک» استفاده می‌کنند که بوی شدید سرکه می‌دهد. این ماده را به مورفین اضافه کرده و هروئین به دست می‌آید.

دکتر خشنود افزود: کراک نیز در ایران نوعی هروئین است که به قدری خطرناک است که حتی مصرف‌کنندگان مواد مخدر نیز آن نمی‌روند زیرا گوشت بدن انسان را پوک می‌کند. به طور مثال وقتی مصرف‌کننده دست به گوش خود می‌زند، پوستش می‌افتد. علاوه بر این، عوارض شدید تنفسی، قلبی، کلیه و کبد هم دارد.

مواد توهم زا

کارشناس آنالیز آزمایشگاه مرجع مواد مخدر فراجا ادامه داد: دسته دیگر مواد آور توهم زا هستند. توهم‌زاها شامل سه دسته اصلی می‌شوند که از محصولات شاه‌دانه به دست می‌آیند مانند حشیش و گل که متاسفانه در ایران به وفور دیده می‌شود. ال‌اس‌دی و قارچ‌های جادویی یا مجیک ماشروم (قارچ سیلوسایبین) هم در این دسته قرار می گیرند.

وی گفت: ال‌اس‌تی غول توهم‌زاهاست که به اسم اسید می‌فروشند. فردی را داشتیم که با مصرف این ماده مخدر، کودک خود را شبیه یک مرغ دیده و سر او را بریده بود. وقتی حالش بهتر شد و فهمید چه کرده، ناله و گریه می‌کرد.

دکتر خشنود افزود: ماده موثر قارچ‌های جادویی یا مجیک ماشروم که توهم زاست نیز خیلی زیاد شده، تولیدکنندگان آنها را خشک کرده و داخل پیپر می ریزند یا در قالب دمنوش مصرف می‌کنند.

وی گفت: گیاه شاهدانه هم یکی از انواع مواد توهم زاست که اخیر کشف آن زیاد شده است. گیاه آن دارای شاخه‌های پهنی است و بوی گیاه آن به تندی می‌زند؛ گفته می‌شود این ماده مخدر اعتیادآور نیست و با یکبار استفاده کردن فرد دچار اعتیاد نمی‌شود در صورتی که واقعیت این نیست و فرد با همان یک‌بار استفاده دچار توهم می‌شود.

کارشناس آزمایشگاه مواد مخدر نیروی انتظامی افزود: این ماده توهم زا در بازار بیشتر به شکل گیاه خشک‌شده به فروش می‌رسد که ممکن است با سایر داروهای گیاهی مثل آویشن و غیره اشتباه گرفته شود . در برخی از مدارس مادران می‌گفتند چنین گیاهی را د جیب فرزندان خود پیدا کرده‌اند.

وی گفت:مصرف ال‌اس‌تی‌ها نسبت به گل کمتر است اما متاسفانه دهه هشتادی‌ها به سمت مصرف توهم‌زاها از جمله گل و حشیش روی آورده‌اند که اثرات ادراکی و روانی بدی دارد؛ مصرف‌کننده، خانواده‌اش را نمی شناسد و هیچ چیزی برایش مهم نیست.

شیشه فک را کج و مردمک چشم را گشاد می‌کند

دکتر خشنود افزود: ماده اعتیاد آور محرک دیگر شیشه است که در بازار ایران وجود دارد. این ماده باعث بی‌خوابی و بی‌اشتهایی می‌شود و دندان‌ها به سرعت از بین می‌روند؛ برای استخوان به شدت مضر است، به همین دلیل دندان و فک مصرف‌کننده‌ها دچار آسیب‌های جدی می‌شود به‌گونه‌ای که دندان‌ها ریخته و استخوان فک کج می‌شود. پرخاشگری، هذیان‌گویی، گشاد شدن مردمک چشم، عرق کردن کف دست، لرزش و کج شدن فک و نارسایی قلبی از علائم و عوارض مصرف شیشه است.

وی افزود: برخی عطاری‌ها برای سود بیشتر شیشه را به عنوان قرص لاغری می فروشند. قرص‌های لاغری بسیار خطرناک هستند. عطاری‌های سودجو که با زدن آرم‌های USA روی کپسول‌ها، مشتری‌های خود را فریب می‌دهند، مصرف‌کنندگان این قرص‌ها که عموما خانم‌ها هستند به گمان اینکه این قرص‌ها خارجی و گیاهی است، فریب خورده و از آن استفاده می‌کنند، غافل از اینکه ماده مخدر شیشه را مصرف‌کرده و به تدریج گرفتارشده و از مشتریان دائمی این عطاری‌ها می‌شوند.

خیانت برخی عطاری‌ها به مردم

کارشناس مواد مخدرآزمایشگاه نیروی انتظامی گفت: عطاری سودجو یک مشت متفامین حاوی شیشه را به هم می‌زند و داخل کپسول‌ها می‌گذارند، حالا چند دُز از این شیشه‌ها در این کپسول‌ها جای گرفته، کسی نمی‌داند؛ موردی داشتیم که یک خانم با مصرف قرص‌های لاغری به کما رفت.

وی افزود: MPS یک مواد روانگردان جدید است. گاهی به اسم کمیکال و دستمال عرضه می شود، این ماده‌ اثرات مشابه ت‌مفتامین و گل را دارد؛ حتی اثرات توهم‌زایی آن ۱۰۰ تا ۸۰۰ برابر بیشتر از گل است.

فلاکا یا زامبی در راه است

دکتر خشنود گفت: فلاکا یا زامبی ماده خطرناک دیگری است که هنوز به ایران نیامده است اما ممکن است بیاید. وقتی فرد این ماده مخدر را مصرف می‌کند مانند زامبی و خون‌آشام می‌شود. این ماده دمای بدن تا نزدیک ۴۰ درجه بالا می‌رود به‌اندازه‌ای که مصرف‌کننده همه لباس‌هایش را در می‌آورد و در خیابان راه می‌رود و به همه حمله می‌کند یا خود را به خودروی در حال حرکت می‌زند.

وی گفت: خانواده ها باید هوشیار باشند و این مواد و عوارض آن را بشناسند، خطر بسیار نزدیک است. خطر اعتیاد و موادمخدر آن هم نه به شکل قدیمی و سنتی‌، بلکه در شکل و اندازه‌های جذاب و فریبنده حتی به شکل دستمال آغشته به مواد دربازار هر عرضه می شود که هر نوجوان و جوانی را به سمت خود جذب می‌کند. مواد توهم زا هستند و سیستم عصبی را هدف قرار می دهند و گاهی با یک بار مصرف خطر مرگ دارند.

این کارشناس مواد مخدر افزود: برخی فکر می‌کنند مردانگی آن‌ها به سیگار یا قلیان کشیدن است. شروع مصرف مواد مخدر از همین سیگار و قلیان و ویپ است؛ داخل ویپ گلیسیرین وجود دارد، وقتی حرارت می‌بیند فوق‌العاده خطرناک‌شده و به التهاب ریه منجر می‌شود.

منبع: ایرنا

source

توسط salamathyper.ir