سرتیپ دوم خلبان بهرام فیروزی، از خلبانان برجسته دوران دفاع مقدس و معاون اسبق عملیات پایگاه نهم شکاری بندرعباس، در سن ۷۷ سالگی بر اثر ایست قلبی درگذشت.
بیوگرافی سرتیپ دوم خلبان بهرام فیروزی
بهرام فیروزی در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۱۳۲۷ در بروجرد به دنیا آمد. او پس از اخذ دیپلم ریاضی در سال ۱۳۴۶ وارد دانشکده افسری نیروی زمینی شد و در سال ۱۳۴۹ با درجه ستوان دومی و مدرک کارشناسی فارغ التحصیل گردید. با توجه به علاقه اش به پرواز، فیروزی به نیروی هوایی ارتش پیوست و در سال ۱۳۵۱ برای آموزش خلبانی جت به ایالات متحده اعزام شد. در این کشور، او دوره های آموزشی پرواز با هواپیماهای T-۴۱، T-۳۷ و T-۳۸ را با موفقیت به پایان رساند.
فیروزی پس از بازگشت به ایران، خدمت خود را در پایگاه های مختلف نیروی هوایی، از جمله پایگاه مهرآباد و پایگاه همدان ادامه داد. با شروع جنگ تحمیلی، او به صفوف خلبانان دفاع مقدس پیوست و در عملیات های مختلف از جمله نصر، توکل و گشت های هوایی در منطقه خلیج فارس مشارکت داشت.
مسئولیت ها و دستاوردها
در طول جنگ، به دلیل شایستگی های فراوان، به معاون عملیات پایگاه نهم شکاری بندرعباس منصوب شد. همچنین در مسئولیت هایی همچون ریاست شعبه طرح های عملیاتی و هنرآموزی خلبانان جوان خدمت کرد. فیروزی در دوران دفاع مقدس و پس از آن با خدمات شایان خود به ارتش و نیروی هوایی، موفق به کسب چندین درجه ارشدیت شد و در نهایت به درجه سرتیپ دومی ارتقاء یافت.
علت فوت
امیر سرتیپ دوم خلبان بهرام فیروزی، از قهرمانان دوران دفاع مقدس، در روز جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴، در سن ۷۷ سالگی بر اثر ایست قلبی درگذشت و به یاران شهیدش پیوست. او یکی از خلبانان برجسته و دلاور نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود که در جنگ تحمیلی با هواپیمای اف-۴ نقش اساسی در دفاع از آسمان ایران ایفا کرد.
پس از پایان دفاع مقدس، سرتیپ دوم فیروزی در مهرماه ۱۳۶۹ به ناوگان هوایی جمهوری اسلامی ایران پیوست و تا سال ۱۳۹۲ در این عرصه به خدمت ادامه داد. مجموع ساعات پروازی او تا زمان بازنشستگی بالغ بر ۲۰۲۳ ساعت بود.
سرتیپ دوم خلبان بهرام فیروزی با پروازهای پر افتخار خود در دوران جنگ تحمیلی و پس از آن به یکی از نمادهای شجاعت و ایثار در تاریخ نیروی هوایی تبدیل شد و یاد و خاطره اش همواره در قلب مردم ایران زنده خواهد ماند.
source