اگر شما هم قصد انجام ونیرهای کامپوزیت را دارید تا لبخندی زیباتر برای خود به ارمغان آورید، حتما به دنبال روش قرارگیری این ونیرها هستید. در مطب دندانپزشکی دینا دیوند می توانید خدمات تخصصی مربوط به این نوع از روکش های دندانی را دریافت نمایید.
اما در این مقاله می خواهیم روش استفاده از ونیرهای کامپوزیتی بر روی دندان ها را برای شما شرح دهیم. پس تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید تا با جزئیات این روش دندانپزشک آشنا شوید و بتوانید تصمیم گیری راحت تری داشته باشید.

قراردادن ونیرهای کامپوزیت چقدر زمان می برد؟
اگر به درمان های مقدماتی دندانپزشکی نیاز نداشته باشید، ونیرهای کامپوزیت معمولا تنها طی 1 تا 2 جلسه ویزیت دندانپزشکی برای شما انجام می شوند. چراکه ساخت این روکش ها توسط دندانپزشک انجام شده و قرار دادن آن ها بر روی دندان ها نیز بسیار راحت تر از روکش های سرامیکی است.
چه کسانی کاندیدای خوبی برای انجام ونیر کامپوزیت هستند؟
ونیرهای کامپوزیت معمولا برای افرادی که قصد دارند تا خیلی سریع دندان ها و لبخندی زیباتر داشته باشند و هزینه مقرون به صرفه ای نیز پرداخت کنند، توصیه می شود. این نوع از روکش ها برای اصلاح عیوب جزئی روی دندان ها مانند ترک های کوچک یا شکل ناهموار آن ها، گزینه ای ایده آل هستند. همچنین افرادی که با سفید کردن دندان ها نیز نتایج مطلوب را به دست نیاورده اند یا افرادی که فواصل بین دندانی زیادتری دارند، گزینه بسیار مناسبی است.
این روکش ها درمقایسه با ونیرهای پرسلن، کم تهاجمی تر بوده و نیاز نیست تا قبل از نصب، دندان ها آماده سازی شوند.
مراحل انجام ونیر کامپوزیت
طبق مراحل زیر، ونیرهای کامپوزیتی برای شما اعمال می شوند:
ارزیابی اولیه: ابتدا پزشک یک ارزیابی اولیه انجام می دهد تا انتظارات بیمار را بداند و بتواند بهترین گزینه را به او پیشنهاد دهد.
روش اعمال روکش ها: روکش های کامپوزیتی به 2 صورت مستقیم و غیرمستقیم بر روی دندان ها جایگذاری می شوند. هرکدام از این روش ها، فرآیند متفاوتی را دنبال می کنند. ونیرهای کامپوزیتی مستقیم، به طور مستقیم بر روی دندان بیمار اعمال شده و همانجا قالب گیری می شوند. این در حالی است که روکش های غیرمستقیم کامپوزیتی، ابتدا در لابراتوار یا مطب دندانپزشکی ساخته می شوند و سپس بر روی دندان ها اعمال شده و براساس نوع دندان ها شخصی سازی می شوند. بقیه دندان ها ابتدا ایزوله شده و سپس کامپوزیت اعمال می شود تا نتایج موردنظرد از لحاظ رنگ و شکل دلخواه فرد، به دست آید.
پولیش و تنظیم: پس از آنکه ونیرها بر روی دندان ها اعمال شدند، سپس دندانپزشک بررسی می کند که آیا نیاز است تنظیمات خاصی برای آن ها انجام دهد یا خیر. درنهایت نیز برای داشتن روکشی صاف، براق و طبیعی، مانند دندان ها یکبار پولیش می شوند.

بازیابی
خوشبختانه پس از نصب روکشهای کامپوزیتی، زمان کمی برا بهبودی نیاز است. در بیشتر موارد برای نصب این روکش ها، از بی حس کننده استفاده نمی شود. اما اگر نیاز به دریافت بی حسی موضعی باشد، ظرف چند ساعت این احساس از بین رفته و دندان ها، لثه ها و دهان شما به حالت قبل از بی حسی باز می گردد.
پس از اعمال روکش ها، محکم روی دندان ها می چسبند و از همان لحظه می توانید از آن ها مانند دندان های طبیعی تان استفاده کرده و چیزی بخورید.
به عنوان بخشی از درمان، ممکن است نیاز باشد تا برای داشتن تناسب بهتر، پزشک لثه ها را کمی به عقب براند. پس ممکن است تا چند روز کمی درد و حساسیت در دهان تان داشته باشید. اگرچه درد لثه ها معمولا بسیار کم است اما پزشک احتمالا مسکن هایی نیز به شما می دهد.
چگونه از ونیرهای کامپوزیت مراقبت کنیم؟
اگرچه ونیرهای کامپوزیت نسبت به سایر روکش ها روش نصب راحت تری دارند اما نیاز است تا به دقت نگهداری شوند که ساییده نشده و لکه نگیرند.
در زیر نکاتی را در مورد نحوه صحیح تمیز کردن و مراقبت از این ونیرهای کامپوزیتی برای شما آورده ایم:
- برای حفظ سلامت دهان، دندان ها و روکش ها، مهم است که منظم مسواک بزنید، از نخ دندان و دهانشویه استفاده کنید تا روکش های تان فرسوده نشوند.
- از خوردن غذاها و نوشیدنی هایی که رنگدانه های زیادی دارند و می توانند روکش های شما را لکه دار کنند، پرهیز کنید. چای، قهوه، شکلات تلخ، سس سویا، انواع توت و … می توانند لکه های سرسختی بر روی روکش های شما بر جای بگذارند.
- سیگار کشیدن دلیل دیگر لکه دار شدن ونیرها است. پس اگر می خواهید دندان های خود را روکش کنید، بهتر است یا میزان سیگار کشیدن را کاهش دهید یا آن را به طور کامل ترک کنید.
- به طور منظم توسط پزشک معاینه شوید. ضروری است که به طور منظم توسط دندانپزشک ویزیت شوید تا روکش های شما را بررسی کند و در صورت لزوم، تنظیمات و مراقبت هایی را برای آن ها انجام دهد. پس از اعمال روکش، متخصص تعیین می کند تا هر چند وقت یکبار باید ویزیت شوید و روکش های تان را تمیز و پولیش کنید تا در بهترین حالت ممکن، بمانند.
- اگر دندان قروچه می کنید حتما قبل از انجام این روش، با پزشک خود مشورت کنید و پس از اعمال روکش نیز از محافظ های دندانی استفاده کنید.
- توصیه میکنیم از جویدن ناخن های تان یا جدا کردن پوسته فندق و پسته با دندان و یا باز کردن بیش از حد دهان در هنگام خوردن ساندویچ یا سیب؛ خودداری کنید تا از خراب شدن یا شکستگی روکش ها جلوگیری کنید.
بنابراین اگر قصد انجام روکش های کامپوزیتی را دارید، درباره دینا دیوند مطالعه کنید و همین حالا با کلینیک دندانپزشکی دینا دیوبند تماس بگیرید.

نکات پایانی
در مرکز دندانپزشکی دینا دیوبند می توانید مراقبت های شخصی و راهنمایی لازم را از بهترین متخصص دندانپزشکی دریافت کنید و مطمئن باشید که می توانید به بهترین شکل به زیباترین لبخند خود برسید. دندانپزشک متخصص و متبحری که در این زمینه آگاهی های لازم را داشته باشد، به شما کمک می کند تا تصمیمی گیری آگاهانه تری داشته باشید.
source