کد خبر: 284006
تاریخ انتشار: سه شنبه 10 تير 1404 – 17:15
به گزارش بهداشت نیوز، میکروپلاستیکها—ذرات بسیار ریزی که از تجزیه پلاستیکها بهوجود میآیند—اکنون در آب، نمک، ماهی، گوشت و حتی میوه و سبزیجات یافت میشوند. بررسیهای اخیر نشان دادهاند که یک فرد میتواند سالانه تا ۵۰ هزار ذره میکروپلاستیک از طریق غذا و نوشیدنی وارد بدن کند.
متخصصان توصیه میکنند برای کاهش مصرف این ذرات، استفاده از ظروف پلاستیکی در تماس با غذای داغ کنار گذاشته شود. بهویژه گرمکردن غذا در مایکروویو با ظروف پلاستیکی رایجترین روش ورود میکروپلاستیکها به بدن است. بهجای آن، استفاده از ظروف شیشهای یا فلزی و عدم ذخیره غذای داغ در بستهبندی پلاستیکی پیشنهاد میشود.
همچنین نوشیدن آب تصفیهشده (ترجیحاً از طریق فیلترهایی که ذرات زیر ۱ میکرون را میگیرند) و محدود کردن مصرف ماهیهای پرورشی یا غذاهای فراوریشده با بستهبندی پلاستیکی میتواند مفید باشد.
اگرچه حذف کامل میکروپلاستیکها از رژیم غذایی فعلاً ممکن نیست، اما کاهش قرارگیری با این آلایندهها از طریق تغییر عادات روزمره، قدمی مؤثر در حفاظت از سلامت بدن است—بهویژه برای کودکان، زنان باردار و افراد دارای بیماریهای التهابی.
source